bugün

/73
eğer gerçekten sevginizi verdiğiniz ise yani lafta değil harbiden sevgisini istediğiniz ve sevmek istediğiniz insan ise dikkat edin bir süre sonra hayatınız olabilir.
tek bir fotoğraf kalmış anılardan, bakıyorum. belirli belirsiz gülümsemiş dudaklarıyla, ama gözleriyle değil. anlayamıyorum, herzamanki tavrıyla fotoğrafçının karşısında bile biraz sakin, biraz saklı durmuş, rengini belli etmiyor, açmıyor iç dünyasını. anlayamıyorum gözlerinden ne hissediyor. sadece kibar saklı bi gülümseme. daha dikkatli bakıyorum, yaşadığım, bildiğim ruh halleriyle mimiklerini kıyaslamaya çalışıyorum, anlamak istiyorum. bana birşey söylemiyor. oysa zamanında tek bir söz söylemeden ne çok şey anlatmıştı bana gözleri. bana kızgınmısın diye soruyorum, cevap vermiyor, kılı kıpırdamıyor, yine renk vermiyor. neden yaptın, neden yapıyorsun diyorum, ben yapmadım diyor. seni beklerim diyor seni seviyorum diyor, beni yalnız bıraktın diyor, dudağı bükülüyor. bu sefer yakaladım diyorum mimiğini, gözümü kırptığım gibi yokoluyor, eski donukluğuna dönüyor. soruyorum, sevdin mi beni diyorum, cevap vermiyor, gözünü bile kırpmıyor ama sevdiğini söyledi bir an, biliyorum ben. bazen ne hissettiğini, söylemediklerini anladığım gibi. tekrar bakıyorum gözlerine, aynı hüzünü görüyorum. unuttun mu beni diyorum, gözleri bir anlığına sadece bir anlığına yere devriliyor, cevap vermiyor. devam edicekmisin diyorum kaldığın yerden? sana yalan söylemiycem diyor, etmiycem desem bile etmek zorundayım. bu sefer herkese donuk olan ben dayanamıyorum. gözyaşlarımı saklamadığım insanın göğsüne kapanıp sıkı sıkı sarılıyorum, ıslatıyorum göğsünü ses çıkarmadan sadece kasılarak, sıkı sıkı sarıyor beni, konusmuyor, sadece bi inilti, bir ses dökülüyor dudaklarından. sonra ne oldu diyor tekrar camdan haline bürünerek, içi titriyor biliyorum, yapma diyor, şefkatle okşuyor başımı, bastırıyor göğsüne. sonra kendimi toparlamak için çekilip, arkamı dönüyorum. geri döndüğümde tekrar fotoğrafa girmiş buluyorum boynunu yana eğmiş, mahcup haliyle. çağırıyorum cevap vermiyor, sadece her zamanki sır vermeyen haliyle bakıyor bana
resmi kaliciligi olmayan insan sifatina denir. ama hayatlara oyle bir entegre olmustur ki ugruna neler yapilir neler.
varlığına huzur katan mutluluk pınarıdır.
gönül verilen ve uğruna ölüm göze alınabilecek sevdiceğe verilen unvan.
erisilmezi oynadiginda cok can yakan kisi.
insanın gözünden sakındığı eli,ayağıdır.Gerçekten değer görmeyi hak eden biriyse ona vardiğin değer ondan çok seni mutlu eder çünkü bilirsin ona değerdir.Sırtını yasladığın dağdır.
hem en sevilen hem en nefret edilen olmayı başarabilen insan.
Sevgili !..

kapına geldik; aşkı öğret bize; ve aşkını ver yüreklerimize. bir nihanice gamzene gamzede aşıkların adına. hani uykuya dalınca kenti ve yalnız başına kalınca kendi... hani yalnız gecelerde konuşmadan kalınca dilleri ve hal üzre gönüller anlar olunca bütün dilleri... vicdan sesinden bizar kürek mahkumlarınca, hani aşıkların hasreti özlemle karınca... hani gurbetin ucunda gönlüme gömen de seni, hani seni gurbet gurbet gönlüme gömende. güneş ve ay nurunu aşkından alırken; güneşin ışığı aya vurur gibi aşığı aydınlatırken.. gel ey sevgili bir huzmecik bahşeyle asi ve aciz üftadene ve umut ver peykin olmaya, teşne kem zerrene. aşkları unutan bendene aşkını unutturma !..

her şey sen olsun şu dünyada ve olmasın sen olmayan dünya da.
sevgili olan insan
-nerelisin ?
-sevgiliyim.
olmayanların olsun istediğidir. ne de güzeldir.
sevdicağız.
insana zorla kendine aduket çektiren varlık.
sürekli düşündüğünüzdür.
aynı zamanda dost, en yakın arkadaş olanı makbuldür.
bazen olmayandır.
sev kökünden türetilecek herşeyi birlikte yapacağınız kişi.
Aranan beklenen özlenen sevilen olmayınca olmayan kişi.
iyi bir şey.
kötü bir şey.
yerine göre iyi yerine göre kötü bişey.
hem iyi hem kötü bir şey.
ne iyi ne kötü bir şey.
olsa da olur olmasa da. olsa iyi olur. olmasa zorlamaya luzum yok.
olsun ama,
heyecan, utanma, gün sayma, saat hatta dakika sayma, hayal kurma iyi şeyler bunlar.
canından can koparan ve aynı zamanda cana can verendir. hem yaşama hem de ölme sebebi olabilir. ölmeden öldürebilir ya da ömre ömür katabilir. bir gülüşü kalp ağrısıdır, bir bakışı için ömründen seneler feda edilebilir. geceleri aniden uyanma sebebidir.
© copyright 2005 - 2026