bugün
- filistin37
- özelden şeftalisini atan yazar13
- mantısıyla meşhur olan ilimiz9
- arkadaşlar bir şey soracağım11
- bende sağlam patlıcan var diyen manavcı7
- bir karpuz falan sikin de bitsin bu çile5
- silvermist'e iki şey söyle20
- nervio'nun canının devamlı yaprak çekmesi6
- tarhana çorbası9
- antipanik'e bir şey söyle22
- sözlük kızlarının kombinleri17
- tavuk tantuni5
- bamya sever misin diyen yazar3
- antalya5
- çivi çiviyi söker diyen kız5
- anın görüntüsü25
- parcalandim toparlanamiyorum321
- 44 yaşında psikolog olmak7
- traveler konuşursa sözlükte yer yerinden oynar8
- öğretmenler odasında kahve içmenin felsefesi4
- sözlük yazarlarının şeftalileri3
- sarapci koalayi denize atmak5
- galette2
- israil'in yunanistan'ın 2036 planını ifşalaması5
- mattia ahmet minguzzi3
- namazlı meal yazıp kuran da namaz var diyen avel7
- fon kurdum para yatırır mısınız4
- gün menüsü2
- alttaki yazara bir şey söyle24
- vişneli sarma2
- muşlettin amca7
- piyasada bol miktarda herif ve karı olması5
- bahçeye işemek3
- portakal suyu2
- tanışılan kız hangi partili ise o partili olmak7
- barış sürecinde siyasallaşma aponun da hakkıdır5
- azerbaycan8
- sarapci koala ile el ele parklarda koşmak4
- sözlük botları2
- berberin traş yaparken kapıyı ve peredeyi kapaması3
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı36
- herkesin para için bir yerlere koşturması2
- egay sucukcu'ya bir şey söyle4
- cik cik vs bik bik2
- vincenzo montella5
- kadir mısıroğlu'nun vatan haini olması5
- 9 ekim 2026 gazetecilere operasyon6
- pıttık fırlatma akımı2
- cenazede gülmek8
- keşke yunan galip gelseydi diyen orospu evladı4
büyükanıt konusunda yanılmıştır.
dikkat edilmeden yazılan bir yazıda Karahanlı Türkçesi değil de KArahanlıca dediği için saldırılan yazardır.
Lakin bu saldırıyı yapan Osmanlı Türkçesi değil de Osmanlıca der. Bununla beraber herhalde şu sözlükte böyle ayırımlara en fazla dikkat eden biri olarak ve Türkçe'ye de elinden geldiğince sahip çıkan biri olarak Türkçe ve Türklük düşmanlarının yakaladığı küçük bir açığı nasıl değerlendirdiğini de görmek kendisine güzel bir ders olmuştur.
Ha ayrıca ulan buralara yazdım mı bilmem ama vardır elbette bir yerlerde Kutadgu bilig üzerine karaldığım, günümüz Türkçesi, diğer Türk lehçeleri vs üzerine karşılaştırmalı bir şeyler . Hıyar ağası Türk dili okuyorsan git de benim kadar anla bakalım o yazılanları Madem Karahanlıca deyince kızıyorsun. Günümüz Tatar Türkçesi, Kazak Türkçesi, Kırgız Türkçesi vs üzerine de birçok yazım vardır elbette onları da bulursun. Hatta Tuvaca üzerine bile vardır. (bak Tuvaca dedim)
Lakin bu saldırıyı yapan Osmanlı Türkçesi değil de Osmanlıca der. Bununla beraber herhalde şu sözlükte böyle ayırımlara en fazla dikkat eden biri olarak ve Türkçe'ye de elinden geldiğince sahip çıkan biri olarak Türkçe ve Türklük düşmanlarının yakaladığı küçük bir açığı nasıl değerlendirdiğini de görmek kendisine güzel bir ders olmuştur.
Ha ayrıca ulan buralara yazdım mı bilmem ama vardır elbette bir yerlerde Kutadgu bilig üzerine karaldığım, günümüz Türkçesi, diğer Türk lehçeleri vs üzerine karşılaştırmalı bir şeyler . Hıyar ağası Türk dili okuyorsan git de benim kadar anla bakalım o yazılanları Madem Karahanlıca deyince kızıyorsun. Günümüz Tatar Türkçesi, Kazak Türkçesi, Kırgız Türkçesi vs üzerine de birçok yazım vardır elbette onları da bulursun. Hatta Tuvaca üzerine bile vardır. (bak Tuvaca dedim)
(#10308285) nolu entry'de harikulade başlayıp alevilere saldırarak tazzikli sıçan göt.
Irkçılık.
Hüseyin Nihâl Atsız'a ait olan Ruh Adam romanında görevinden kralcı olması sebebiyle alınan yüzbaşı, romanın baş karakteri. Bilinen bir diğer husustur ki Selim Pusat aynı zamanda yazarın romanda vuku bulmuş hâlidir. Yazarın 3 Mayıs 1944 sürecinde yaşadıklarını farklı bir bakış açısıyla Selim Pusat'ta yaşattığı açıktır. Okuyanların belli bir süreliğine kendini karakterinin yerine koyması ve ona benzer yanlarını fark etmesi olasıdır.
Karakteristik özelliklerim, askeri liseden atılmam, yaşadıklarım dahil hepsi, hepsi tutar mı arkadaş? Kitap beni anlatıyor açık ve net... Tek fark açığma-kün ölmüyor kitapta, Burkayın ıstırabı hala kanımda dolaşır...
Bu arada Türkçü bir kandaşımız, esen olsun anda...
Bu arada Türkçü bir kandaşımız, esen olsun anda...
Fikri kişiliğine saygı duyduğum fakat özel hayatından nefret ettiğim roman karakteri.
kızılbaş milliyetçilerindendi.
mezhepçi der Sünnilere ama Sünnileride öteki görmekten geri kalmazdı.
bir yazar.
mezhepçi der Sünnilere ama Sünnileride öteki görmekten geri kalmazdı.
bir yazar.
Buralarda görmek yazdıklarını okumak güzel.
Var olsun.
Var olsun.
severek okunan yazar. uzun süre sonra entrylerini görmek güzel...
Hüseyin Nihal Atsız' ın Ruh Adam kitabının bas karakteri. Bu kitabı bir arkadaşım tavsiyesi ile okudum. Normalde Nihal Atsız'ın kitaplarını aşırı ırkçı bulurum ama bu sembolizm esintili kitabı tekrar tekrar ve tekrar okumaya değer.
Selim Pusat ideolojileri uğruna her şeyi göze alabilen başarılı bir askerdir. Kimi zaman kendisine çok katıldığım kimi zaman da çok kızdığım bir karakter olarak bende derinden bir iz bırakmıştır. Aslında sadece bir kitap karakteri olmasına rağmen içinize işleyen cümleleri kesinlikle okumaya değer.
Kitabın en güzel bölümleri ise kalbi derinden etkileyen şiirleridir.
-spoiler-
Kalbin benim olsun diyorum, çünkü mukadder...
Cismin, sana yetmez mi? Çabuk kalbini sök, ver!
Yoktur öte alemde de kurtulmaya bir yer!
Mutlak seveceksin beni, bundan kaçamazsın...
-spoiler-
Selim Pusat ideolojileri uğruna her şeyi göze alabilen başarılı bir askerdir. Kimi zaman kendisine çok katıldığım kimi zaman da çok kızdığım bir karakter olarak bende derinden bir iz bırakmıştır. Aslında sadece bir kitap karakteri olmasına rağmen içinize işleyen cümleleri kesinlikle okumaya değer.
Kitabın en güzel bölümleri ise kalbi derinden etkileyen şiirleridir.
-spoiler-
Kalbin benim olsun diyorum, çünkü mukadder...
Cismin, sana yetmez mi? Çabuk kalbini sök, ver!
Yoktur öte alemde de kurtulmaya bir yer!
Mutlak seveceksin beni, bundan kaçamazsın...
-spoiler-
Bugün arkadaş grubunda hayatın üç beş zevk veya mal mülk gibi basit şeylere değil ideal ve milli hedeflere adanması gerektiğini anlattım.
Aslolan şeyin ne ben, ne mal mülk zevk, ne o, ne de başkası olduğunu anlattım.
Doğruluk, karakter, ilahi aşk ve Türklük şuuru..
Sonra Arkadaşımın biri beni bu karaktere benzetti.
Hatta beni rehberine "-eylulsabahi- pusat" şeklinde kaydetmiş. *
Aslolan şeyin ne ben, ne mal mülk zevk, ne o, ne de başkası olduğunu anlattım.
Doğruluk, karakter, ilahi aşk ve Türklük şuuru..
Sonra Arkadaşımın biri beni bu karaktere benzetti.
Hatta beni rehberine "-eylulsabahi- pusat" şeklinde kaydetmiş. *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar