bugün
- ferdi özbeğen9
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek14
- karşılıklı aşk yaşamadan ölmek5
- dün erkeklerin yüzde 35'i seks yapmadı4
- ben geldim naneler17
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması18
- çok çişi gelen insan5
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği5
- devlet kim lan7
- menekşe moru oje4
- neden entry girmiyorsunuz nereye kayboldunuz3
- rus edebiyatı vs türk edebiyatı3
- sözlükte flörtleşmek18
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler11
- kaçak bey kullanmayan elektrik5
- pandela43
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz6
- zoey2
- güne bir şarkı bırak2
- pandela tarzı entry gir6
- aylık 409 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- sözlüğün zıvanadan çıkması4
- yazarlara verilmiş lakaplar3
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek8
- ispanyol erkeklerini türk erkekleriyle takas etmek4
- 35 yaşında ölmek4
- geceye 90 lardan bir şarkı bırak5
- renkli gözün türkiyede çok yaygınlaşması5
- pandela1bukentay3
- mmm pandela poposu kocaman5
- wednesdayin annesi8
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- anın görüntüsü19
- tai lung ile revani yemek4
- 20263
- annenin ölmesi5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- burcu yüzünden bir kızı reddeden erkek2
- sevmek2
- antalya havalimanı2
- alain delon vs cüneyt arkın5
- aylık 408 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- izlenmiş en kusursuz film8
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl8
- dale don dale2
- azgın türbanlı10
- zoeylemek2
- üç beş kitap okumakla münşi olunmaz3
- usame baba2
- kaçak elektrik kullanmayan enby2
minibüsçülerin her daim yanlarında taşıdıkları alet;
-osman dur gözümde çakma şunu
*hanım önüme sinyal vermeden geçtin, tv seyredemiyorum
-çekiliyorum, tamam
-osman allah cezanı versin, yakma zırt pırt şunu
*hanım o kanalı geçme, ben geçeceğim.
-osman seni allaha havale ediyorum
*hanım bak bana öyle abuk subuk laflar etme, çek kenara.
-osman dur gözümde çakma şunu
*hanım önüme sinyal vermeden geçtin, tv seyredemiyorum
-çekiliyorum, tamam
-osman allah cezanı versin, yakma zırt pırt şunu
*hanım o kanalı geçme, ben geçeceğim.
-osman seni allaha havale ediyorum
*hanım bak bana öyle abuk subuk laflar etme, çek kenara.
şeş beş * şahin ve doğanlara bol bol yapılası ve hatta arkalarından ii bir küfür sallanası olay.Ayrıca sol şeritte 50 km/h hızla giden bütün sürücülere * yapılır.
(bkz: trafikte racon kesmek)
(bkz: tabakhaneye bok yetiştirirken yapılması gerekenler)
(bkz: trafikte racon kesmek)
(bkz: tabakhaneye bok yetiştirirken yapılması gerekenler)
gündüz vakti karşı şeritten gelen bir araç tarafından yapılanı, ileride radar var anlamına gelen hede.
(bkz: selektor yapmak)
(bkz: selektör çubuğu)
tahıl tohumlarını bir sonraki ekime hazırlamak için kullanılan makinenin adı.
Makinenin sistemi söyle:
Üstten tohumluk buğday, arpa gibi tahılları makineye boşaltıyorsunuz. Makine bunu önce sap, çöpünden ayırıyor. Sonra tohumlar makinenin içerisinde ilerliyor. gözenekli sacı olan makinede ilerleyen tohum iriliği yeterli değilse gözeneklerin birinde ayıklanıyor. Kalan iri tohumluklar ise ilerlemeye devam ediyor ve üstten ilacı koyduğumuz ilaçlı bölgeye gelip son olarak ana çıkış yerine geliyor. * Ana çıkış yerinden tohumluk hazır buğday çıkıyor. Sonuç: Çer-çöpünden ayıklanmış, ilaçlanmış, iri taneli tohumluk tahıllar...
Makinenin sistemi söyle:
Üstten tohumluk buğday, arpa gibi tahılları makineye boşaltıyorsunuz. Makine bunu önce sap, çöpünden ayırıyor. Sonra tohumlar makinenin içerisinde ilerliyor. gözenekli sacı olan makinede ilerleyen tohum iriliği yeterli değilse gözeneklerin birinde ayıklanıyor. Kalan iri tohumluklar ise ilerlemeye devam ediyor ve üstten ilacı koyduğumuz ilaçlı bölgeye gelip son olarak ana çıkış yerine geliyor. * Ana çıkış yerinden tohumluk hazır buğday çıkıyor. Sonuç: Çer-çöpünden ayıklanmış, ilaçlanmış, iri taneli tohumluk tahıllar...
bi nevi kara yolu simaforu. iletişim amacıyla sürücülerin farlarının uzun hüzmelerini kısa kısa yakıp söndürmeleridir... uyarı anlamı taşır..genellikle bir hatanın karşı tarafça farkedildiğini farketmeniz istenir.. bu hatalı görünen sollama da olabilir, bir köprü veya menfeze yaklaşan anayola kesişim noktası da.. sebepsiz yere yapılıyorsa karşıda bir yerlerde ya radar vardır ya da çevirme ki bu uluslararası anlama sahiptir. temkinli ve dikkatli olmayı uyarır şöförün bedenine....gelelim arkadan yapılan selektörlere.. bu genelde sollayan şöförlerin "ben seni solluyorum aman uyuduysan falan uyan da sol kolun direksiyonda ağır basmasın ben seni geçerken" diyen tedbir obsesyonudur...ha en sol şeridi işgal etmişseniz ve gaz pedalınız dipteyse arkadan gelen selektör saygıyı sonuna kadar hakeder...
uyarı amaçlı karşıdan gelen veya önünüzde giden araca farları açık kapatmaktır.
minibüscü insanının vücuduna ait bir uzuv.
yargıtay 12.dairesinin verdiği karara göre karşı tarafı rahatsız edici şekilde kullanılması halinde 1 yıl hapis cezası geliyor.
göz kırpmaktan , selamlaşmaktan anana küfretmeye kadar değişen işlevi vardır.
eski bir oto kaporta ustasının duvarında yazan yazıyı aklıma getirmiştir;
--spoiler--
eğer bir araç,
10 kilometre öteden selektör yaparak geliyorsa o acemi bir bmw'cidir. hafifçe fren lambalarını yak ve frene asılmasını izle.
eğer arka tamponuna kadar yanaşıp bir kez selektör yapıyorsa o usta bmw'cidir. sağa geç ve yol ver.
eğer sana fazla yaklaşmadan bir kez selektör yaptıysa o profesyonel bmw'cidir. hiçbirşey yapma o zaten sağından kick-down yapıp uzar gider.
--spoiler--
--spoiler--
eğer bir araç,
10 kilometre öteden selektör yaparak geliyorsa o acemi bir bmw'cidir. hafifçe fren lambalarını yak ve frene asılmasını izle.
eğer arka tamponuna kadar yanaşıp bir kez selektör yapıyorsa o usta bmw'cidir. sağa geç ve yol ver.
eğer sana fazla yaklaşmadan bir kez selektör yaptıysa o profesyonel bmw'cidir. hiçbirşey yapma o zaten sağından kick-down yapıp uzar gider.
--spoiler--
türkiye'de genelde "tamponuna kadar yaklaştığım önümdeki araba çekil kenara" anlamıyla kullanılır. doğrusu " arkadan kaptırdım hızlı geliyorum, aman diyeyim sol şeridinden sağ şeride birden kırma" anlamında kullanılması gereken kaza önleyici uyarıdır.
aynı zamanda trafikte aracımı görebilen yayalara uyarı konusunda korna yerine daha az rahatsız edici olan sellektörü tercih ederim. aracımı görmeyenleri ise rahatsız etmeden görmesini beklerim.
aynı zamanda trafikte aracımı görebilen yayalara uyarı konusunda korna yerine daha az rahatsız edici olan sellektörü tercih ederim. aracımı görmeyenleri ise rahatsız etmeden görmesini beklerim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar