bugün
- ctrlx15
- gürcistan21
- arkeoloji bölümü5
- abdullah öcalan9
- biyolojik antropoloji4
- ilgi isteyen kız16
- insan olmak5
- hewal ebo17
- yaprak dökümü ali rıza bey6
- lahmacunu elle yiyen kız13
- gürcistan'ın neyi meşhur9
- kuran da namaz yok21
- isra suresi 82 ayet2
- trollerle laf yarıştırmanın yorması2
- kahvaltıda kavurma yiyen kız tatlılığı9
- türkiye nin en güzel şehrinin istanbul olması6
- en iyi simit hangi şehirdedir12
- seksi bırakmak3
- bu kim aq4
- dışarıda kahve içmenin lüks haline gelmesi10
- gece çölde deveyle yol alırken dinlenecek şarkılar5
- kagemusha2
- hatay suriye nindir diyen esad yanlısı4
- ben ıspartada yaşıyorum7
- billurları çiğ yemek4
- kahveye değil mekana para veriyorsunuz7
- çay içen kız3
- iki sözlük kızının kavga etmesi4
- herkesin artık tanım yapması6
- domino s pizza2
- yukarı kattan gelen ahh sesi8
- türk kızı3
- bursa vs edirne7
- öğle yemeği ne yiyeceğiz sorunsalı5
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- şekersiz çay içenlerin takdir beklemesi5
- almanya9
- velvet'e aşık olmamak mümkün değil6
- 30 temmuz 2026 iran'ın abd üssüne saldırısı5
- su içmeyi unutmayalım4
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- ısparta simidi8
- flörtleşme algoritması2
- kendine bir öğüt ver7
- güne bir şarkı bırak16
- bot yazar gibi entry giriyoruz4
- pkk4
- türkiye nin en güzel camisi3
- fransa2
- sümerler semitik miydi3
iğne yapraklı ağaç türüdür. Eskiden beri beni doğada en çok etkileyen şeylerden biri hep ağaçlar olmuştur. Çiçeklerden daha çok ilgimi çekmiştir geniş gövdeleri, göğe uzanan boyları ve uzun yıllar boyunca dayanabilmeleriyle. Bu yüzden ne zaman bir orman yangını olsa veya ağaçlar kesilse hatta bir ağaca ufak bir zarar verilse benim de içim yanar. En büyük mutluluklardan biriyse diktiğim bir fidanın büyüyüşüne şahit olmak.
Bugün kelt astrolojisinin ağaçlarla simgelendiğini öğrendim kendi doğum günüm sedire denk geliyordu.(9 Şubat – 18 Şubat, 14 Ağustos – 23 Ağustos) özellikler de tutuyor. Enteresan buldum.
Bugün kelt astrolojisinin ağaçlarla simgelendiğini öğrendim kendi doğum günüm sedire denk geliyordu.(9 Şubat – 18 Şubat, 14 Ağustos – 23 Ağustos) özellikler de tutuyor. Enteresan buldum.
1.daha sert bir zemin üzerine minder döşenmesiyle elde edilen geleneksel oturma gereci.
2.kokusu esans yapımında da tercih edilen ağaç.
(bkz: sedir ağacı)
2.kokusu esans yapımında da tercih edilen ağaç.
(bkz: sedir ağacı)
günümüz koltuklarının gelmesiyle tedavülden kalkan ortasında yayları olan üstünde hasır serilmiş aynı zamanda divan ve oturmak içinde kullanılan çok amaçlı yatak.
eski motifler işlenmiş dekorla tasarlanmış mekanların türkiye geneline mal olmuş klasik isimlerinden birtanesi. sedir, şehzade , beyzade vs.
kışın yapraklarını dökmeyen, iğne yapraklı bir ağaçtır. yaprakları koyu yeşil ya da mavimsi yeşil, sivri uçlu ve kısadır. dört farklı sedir türünden biri olan toros sedirinin dünya üzerindeki en geniş ormanları türkiye'dedir.
(bkz: cedrus deodora)
akdeniz'in yüksek kesimlerinde bulunan, halk arasında katran ağacı olarak bilinen ağaç cinsi.
(bkz: sedir adası)*
Batı, orta ve doğu toroslarda doğal olarak bulunur, kuzeyde erbaa ve niksar yörelerinde küçük ve izole bir yayılış gösterir. dört sedir türünden biri olan toros sedirinin dünya üzerindeki en geniş doğal ormanları türkiye'dedir. ülkemizde 109.440 hektar sedir ormanı bulunmaktadır. 40 m'ye kadar boylanabilir.gençlikte piramide benzer bir forma sahip olan ağacın tepesi zamanla bozulur ve yayvanlaşır. iğne yaprakları kısa, sivri, batıcı ve kısa sürgün denilen tutam üzerinde birçoğu biraradadır.
bakırköyde istasyonun arka tarafında bulunun cafe. hem içeride oturucak güzel bir mekanı var hemde dışarda... yazın dışarıda oturup milleti izlemek çok güzel oluyor... sedir cafe...
türkiye'deki en yaşlı örneği 2006 yaşında olup, 25 metre boyunda ve 262 santimetre çapındadır.
yazlık verandasındaysa üzerinde uyunmaya doyulamayan oturma aparatı.
istanbul kadıköy de deniz otobüslerinin olduğu sahil sahil bölgesinde bir zamanlar bulunan cafelerden biri. aynı yerdeki diğer iki cafe olan mim ve kordonla birlikte kaçak olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkılmıştır. akşamları okul çıkışı gider okey oynardık. sıcak, samimi bir ortamı vardı.
istanbul aksaray'da bulunan güzel bir kafenin adı. nargileyi çok iyi yaparlar.
kozalaklıklarından, boyu 40 metre kadar olabilen ve kerestesi yapı işleri için kullanılan bir orman ağacı.
üzerine yastık ve minder konulan, yerden biraz yüksek, duvarla birleştirilmiş oturma aparati.
bir agac turu.yapraklarini dokmeyen agac.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar