bugün
- 0 0 7 abime ayarlayacağım manita11
- sözlük yazarlarının inanılmaz kombinleri5
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi32
- akp'nin kürdistan'a hazırlanıyor olma ihtimali13
- izmir'in akp'ye geçmesi16
- ellerim bos gonlum hos5
- ispanya'nin terör bitirme formülü17
- ayrı mutfakların insanları9
- bir kızın şemsiyesinin altına sığınmak6
- tel avive atom bombası atmak5
- sabahın köründe işe giden ezik9
- gece gece bağırsakla ip atlayan salatalık görmek5
- recep tayyip erdoğan31
- candan erçetin'in kıymeti bilinmemiş saçma şarkısı3
- sözlükteki aktroller8
- kasap köfte2
- vişneli sarma8
- ara sıra kadın gibi hissetmek2
- havada uçak düşürmeye çalışan arap pilot3
- ay diyen erkek5
- 2 ekim 2026 belçika türkiye maçı6
- 4 litre piril'in kaç tl olması sorunsalı11
- birini unutmak6
- ortak yaşam sergisi insanlar ve insan dostları6
- yandaş açlığı2
- fatma betül sayan kaya66
- kendin hakkında gereksiz bir bilgi bırak17
- 190 boyunda kaslı ve zengin kadın4
- 1 90 esmer kaslı erkek5
- istanbul sokaklarında renkli ışıklandırmalar olsun3
- parmağıma iğne batması4
- kuran da namazın olmaması3
- teşkilattan bir kezo bulup piyasadan çekilmek2
- sözlüğün vahşi kelebeği4
- belçika türkiye maçı saat 21 45 te atv de4
- tayyip istifa2
- 30 yaşına gelip hala kendi evini alamamak7
- israil ulusal güvenlik uzmanı uyardı3
- birbirine iyi gelmek6
- 3 kere üst üste 31 çekmek16
- cin tarafından özel numaradan aranmak5
- kabak tatlısı2
- napolyon vs atatürk7
- trump'ın iran açıklaması10
- sarma8
- rüyamda elim kadar tarantula gördüm ölüyordum2
- ekrem imamoğlu'nun suçu ne2
- ismet biraderin hala koşturmaya başlamaması5
- grok2
- göz kanlanması11
26 yaşında olan, yaşamının her senesini istanbulda yaşamış olan bir yazarın sorusudur. Öncelikle şunu söyleyebilirim ki ben, muhafazakar bir aileden geliyorum. Dedem hem hafız, hem hacı. Melek yüzlü annem 5 vakit namazını kılar, duasını eder. Yaşamım boyunca benimle çok ilgilendi. Örnek olarak 23 nisan bayramında gelir bana harçlık ve şeker, çikolata verirdi. Lise çağına geldim ailemden uzak bir kesimde öğrenim gördüm. Günlerden 19 mayıs arayan annem... Alo dedikten sonra '' oğlum gençlik bayramın kutlu olsun'' dedi. Biraz daha büyüdüm askerliğim çağım geldi ve bitirdim. Fazla zaman geçmeden memleketime gittim dedemi görmeye. Dedemle ufak ufak muhabbet ediyoruz. Konu Atatürk oldu 78 yaşında ki adam hüngür hüngür ağlamaya başladı sebebini sordum. Verdiği cevap '' bunca yıl yaşadım ömrümde bir kez olsun Atatürk'ün mezarına gidip dua edemedim oğlum'' oldu. Hatta Atatürk öldüğünde dedemin annesi çok ağlamış dedem çocuk oldugundan anne ağlamana gerek yok hepimiz öleceğiz diyerek motive etmye çalışmış. Annesinin verdiği cevap '' oğlum atatürk olmasaydı düşmanlar bizi öldürürdü'' olmuş. Batı karadenizliyim herşeyden önce illa atatürk denilince aklınıza izmir gelmesin. Dediğim gibi yaşım 26 ve muhafazakar bir aileden geliyorum ama ben öyle değilim. Demek istediğim şu ; bundan 5 -6 sene önce atatürk düşmanlığı yokken birilerinin çıkarı uğruna bu giden sürü ne için ? Kimseye tapalım, putlaştıralım ya da dinimizi bırakalım demiyorum. Ama bu düşmanlığın sebebi ne ? Kişi ve kişiler hakkında hiçbir şey bilmeden görülen düşmanlık ne için. Benden size bir tavsiye hiç kimsenin siyasi malzemesi olmayın, aklınızı kullanın. Bugün Atatürk'e laf atanlar, piyasaya ilk çıktıklarında süphesiz ki Atatürk'ün ilke ve inkilaplarından ilerleyeceğiz oldu. Burada amacım Atatürk'ü savunmak değil. Biri gelip ortaya bir laf atıyor arkasından 40 deli gidiyor, yazık...
Binbir cefa ve umutla kurulan duzeni kendi emelleri için uygun görmeyenler duzeni değiştirmek için öncelikle duzeni kurana saldırmaya başlamışlardir. Onun kurumlarına aoç gibi kurumlara saldirmislardir. Söylediği sözleri saptırılmış düşüncelerini ortaya atmışlardır. Kısacası ya başkanlık ya kaos
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar