bugün
- savaş çıksa en önden kaçacak ekip18
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı24
- sikerim siyasetini deyip aşk konuşmak6
- türk kızı8
- kadınınızı çalıştırır mısınız5
- sözlükte bir şeylerin eksik olması10
- seri eksici ezik11
- pozitif karmaya sahip olanların biraz şey olması7
- steroidden sonra çüksüz kaldım2
- hangi yazarı on üzerinden kaç seviyorsunuz24
- isveçin coca cola yerine uludağa geçmesi3
- koşun koşun havadis var7
- döner dürümün ardından terk edilmek2
- bir yazarın profiline girip entrylerini okumak6
- karması 2000 den çok olanların biraz şey olması3
- akciğer kanseri3
- çanakkale savaşındaki dervişler4
- açık oy5
- eksi karmaya oynasaydım sözlüğün içinden geçerdim2
- siyaset konuşmayan yazarlar3
- sözlüğün eksi karmalı tek yazarı olmak2
- sarapci koala75
- karması dört bin beş yüz otuz yedi olan yazar2
- eksi karmalı bir yazarı ciddiye almak2
- tarık akan4
- insan2
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı33
- 31 ağustos 2026 beşiktaş çorum maçı4
- doğu erkeklerinin oğlancı olması3
- cin görmüş yazarlar8
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması16
- dinci mizahı3
- gocu31
- anın görüntüsü19
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası14
- domates3
- akasya durağı3
- renault 9 broadway6
- aktrollerin akp'yi hiç eleştirmemesi14
- zorunlu eğitim20
- sıfır atık vakfı3
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı13
- simko38
- sırrı süreyya önder7
- sivaslı ünlüler4
- enayimiknatisii ile utah'dan alabama'ya gitmek3
- kürt faşisti5
- türk seküler devrimi11
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı10
- hoşlanılan kızı çayı kıtlama içerken görmek5
Devlet Bahçelinin lugatında bisküvi olmadığı için kullandığı kelime.
ukte:
devlet bahçelinin fikrini yarattığı yeni bir tür gıda. girişimcilerden bekliyoruz.
http://www.facebook.com/v...814794348148&comments
devlet bahçelinin fikrini yarattığı yeni bir tür gıda. girişimcilerden bekliyoruz.
http://www.facebook.com/v...814794348148&comments
püsküt devrimi.
bana ibrahim tatlıses 'in flüt muhabbetini hatırlatan tek kelimelik aforizma.
(bkz: benim oğlumun niye flütü yok ulan)
(bkz: benim oğlumun niye flütü yok ulan)
ingiltere yöresine ait bir yöresel yemek türü.
(bkz: #11621982)
milliyetçi bisküvinin ismidir.
bazıları dil sürçmesi olarak dillendirmesine rağmen adam iki kere ısarla püskevit diyor.
http://www.bobiler.org/de...celimeysin_m206494n_yekfb
bobiler org'un sikip attığı konu.
20 dakika güldürerek sağlığım ile oynamışlardır.
bobiler org'un sikip attığı konu.
20 dakika güldürerek sağlığım ile oynamışlardır.
acı bir türkiye gerçeğine gülenlerin olduğunu anlamamıza sebebiyet vermiş devlet bahçeli söylemidir.
dükkanın camındaki kızarmış piliçlere içi giderek bakan çocuklar...
eve o reklamlardaki ahım şahım sucukların girmesi için 3 ay ya da ramazan'daki yardım paketlerini bekleyen çocuklar...
oğluna harçlık veremeyen babalar ve babalarının bu durumunu bilip buna kahrolan çocuklar...
bu konuşmadan bunları değil de devlet bahçeli'nin yanlış telaffuzunu çıkarıyorsanız yazıklar olsun hepinize.
bir gram adamlık yok demektir içinizde sizin.
umarım bir gün, bir kuru ekmeğe muhtaç kalırsınız.
umarım bir gün, çoluk çocuğunuz sizden çikolata, "püskevit" istediğinde "paramız yok" dersiniz.
çok vicdansızca yaklaşıyorum belki ama sizin gibilerin ders almasının başka yolu yok.
dükkanın camındaki kızarmış piliçlere içi giderek bakan çocuklar...
eve o reklamlardaki ahım şahım sucukların girmesi için 3 ay ya da ramazan'daki yardım paketlerini bekleyen çocuklar...
oğluna harçlık veremeyen babalar ve babalarının bu durumunu bilip buna kahrolan çocuklar...
bu konuşmadan bunları değil de devlet bahçeli'nin yanlış telaffuzunu çıkarıyorsanız yazıklar olsun hepinize.
bir gram adamlık yok demektir içinizde sizin.
umarım bir gün, bir kuru ekmeğe muhtaç kalırsınız.
umarım bir gün, çoluk çocuğunuz sizden çikolata, "püskevit" istediğinde "paramız yok" dersiniz.
çok vicdansızca yaklaşıyorum belki ama sizin gibilerin ders almasının başka yolu yok.
adana ağzıyla söylenmiştir. abartmayın. tamam güldük bitti.
(bkz: büsküvü)
harika bir kullanımdır. gülmekten karnımın ağarmasına neden olmuştur. ama şöyle bir şey var ki o da ;
(bkz: devlet bahçeli komik adam lan)
(bkz: devlet bahçeli komik adam lan)
papua yeni gine asıllı futbolcu adı.
ilk izlendiğinde güldüren,ama uzatıldıkça cırkı çıkan bıktıran kelime.
anadoluda her bölgenin, her ilin söyleyiş şekilleriyle ayrı ayrı eğleniceksek yandık.
anadoluda her bölgenin, her ilin söyleyiş şekilleriyle ayrı ayrı eğleniceksek yandık.
fazla abartılan kelime. sanırım bahçeli'den dolayı abartılıyor ama sevgili sözlük yazarları anneanneniz, babaanneniz, büyükbabalarınız ne diyor acaba merak ettim şimdi?
mhp'nin iktidar olunca herkesin püskeviti olacak!!!
türkçenin laçkalığı, tdk nın yetersizliği, türkiyede ki şive bolluğunun getirisi olarak görülmesi gereken apolitik kelimenin çarpıtılması olayı.
efenim, öncelikle 1999 yılında sayın bahçeli devlet bakanı ve başbakan yardımcısı iken ben sekiz yaşında bir sübyanım. o zaman da böyle afili reklamlar cirit atıyordu ama benim de püskevitim yoktu. kıt kanaat bir aile filan işte
diyorum ki; o yıllarda elinde her türlü yetki varken sayın bahçeli acaba ben mi püskevit hak etmeyen bir çocuktum.
diyorum ki; o yıllarda elinde her türlü yetki varken sayın bahçeli acaba ben mi püskevit hak etmeyen bir çocuktum.
anadolu sivesi ile söylenmiş kfc den menü söylerken biscuit 2 tane istiyorum diyen andaval kişilikleri kahkahaya boğan söylem.doğrusu biscuit tir demi lan mal.
devlet bahçeli'nin "altı üstü bir dil sürçmesi lan" dediğimiz telaffuz hatasıdır.
bisküvinin trajedinin absürdeye kurban edilmiş hali...
maalesf bugün bütün sözlüklerde taşşak geçilmiş bahçelinin bu anadolu ağzıyla. ananem de püskevit der bisküviye. bisiklete veleskip, otomobile tomofil dediği gibi...
dramı kaçırdı herkes. arkadaşları istediğini yer içerken sümüğünü çeken çocukları kast etmek istemişti ama realite taşşakizme yenildi yine...
maalesf bugün bütün sözlüklerde taşşak geçilmiş bahçelinin bu anadolu ağzıyla. ananem de püskevit der bisküviye. bisiklete veleskip, otomobile tomofil dediği gibi...
dramı kaçırdı herkes. arkadaşları istediğini yer içerken sümüğünü çeken çocukları kast etmek istemişti ama realite taşşakizme yenildi yine...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar