bugün
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması11
- yazarların mezun olduğu okullar17
- sürekli vurduran kadın nasıl anlaşılır2
- vurdurmuş erkek nasıl anlaşılır15
- bir kadına verilecek en güzel çiçek9
- şişman kısa tembel kıllı ama egosu tavan kız4
- dünyayı kezbanlardan temizleme planım3
- arjantin mısır maçı13
- ölümün en iyi tanımı6
- döl bankası4
- aleyna tilki nin ayakları4
- sözlüğün en muhteşem yazarlarının fotoğrafları14
- gecenin şiiri2
- ankara da nato zirvesi13
- radiohead dinleyenlerin çok kız düşürmesi5
- 7 temmuz 2026 isviçre kolombiya maçı7
- otel odasında dölü bulunmak2
- murat yakın3
- bakire kadını gözünden tanımak6
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın18
- ctrlx'in ayakları11
- günün şiiri25
- kaslı yakışıklı sert mizaçlı memur erkekler4
- sevgiliyle köpeköldüren içmek5
- sevişmek istenen ünlüler2
- rafadan yumurta kaç dk olmalı13
- donald trump'ın anıtkabir'i ziyaret etmemesi12
- tanrı mı bizi yarattı tanrıyı mı biz yarattık10
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı11
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı24
- en ilginç fetişler2
- sözlüğünü başka sözlükle aldatan hain yazar6
- balık burcu bir sözlük kızıyla evlenebilirim16
- sonsuza dek uyumak istiyorum4
- 23 yaş7
- üst düzey yönetici olabilmek için gerekenler9
- donald trumpun geceyi kızı neclada geçirmemesi3
- milliyetçi olacakken faşist olmak4
- uzun entry giren yazar enayiliği2
- gözleri güzel bir kadın olmak2
- adana sokak lezzetleri5
- zengin evlerindeki ürkütücü sessizlik2
- daha 17 dizisi3
- atm'ye ateme diyen hanzo13
- saraca finch house21
- kesin sevişmeyiz içliği2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- sevgiliyle tatile gitmek2
- yoğurt11
- tek başına5
(bkz: the cake is a lie)***
--
(bkz: glados)
(bkz: aperture science)
(bkz: chell)
(bkz: companion cube)
--
(bkz: glados)
(bkz: aperture science)
(bkz: chell)
(bkz: companion cube)
glados'un yapılışını ve portal silahı üzerinde yapılan ilk deneyi konu alan, portal'dan daha önceki süreçte geçen ve portaldan kat ve kat daha zor olan bir diğer mod için:
(bkz: portal prelude)
(bkz: portal prelude)
mükemmel bir fikir üstüne kurulmuş aşmış oyun. portal geçişlerinin beyni allak bullak etmesiyle midenizin bulanması mümkün. 18. bölümü oynarken, dikey zıplayış yapılan bölümde başıma ciddi ağrı girdi ve midem bulandı. glados'un konuşmaları ise koparmakta, bu yüzden ingilizce bilmiyorsanız türkçe altyazı paketini bulup kurun derim.
--spoiler--
bana kalırsa en komik laflar son bölümde glados'un sarı gözünden geliyor. pek bi meraklı olan bu göz tatlı sesiyle; "aa bu ne? yok yok şu ne? ordaki ne? aaa bu şeyin üzerinde rakamlar var" gibi yanak sıkılası sözler söylüyor. lavlara atmaya kıyamadım açıkcası ilk. *
19. bölümde pasta beklerken kendimi ateşe giden bir platform üzerinde bulduğumda ise o anı gerçekten yaşadım. "lan harcayacaklar lan beni" diye düşündüm resmen. zaten o anda giren psikopatça şarkı sizi iyice içine alıyor.
--spoiler--
portal 2 için sabırsızlıkla bekliyorum. oyunun videolarına bakarsanız daha çok aksiyonun bizi beklediğini görebilirsiniz.
ha bu arada:
the cake is a lie
--spoiler--
bana kalırsa en komik laflar son bölümde glados'un sarı gözünden geliyor. pek bi meraklı olan bu göz tatlı sesiyle; "aa bu ne? yok yok şu ne? ordaki ne? aaa bu şeyin üzerinde rakamlar var" gibi yanak sıkılası sözler söylüyor. lavlara atmaya kıyamadım açıkcası ilk. *
19. bölümde pasta beklerken kendimi ateşe giden bir platform üzerinde bulduğumda ise o anı gerçekten yaşadım. "lan harcayacaklar lan beni" diye düşündüm resmen. zaten o anda giren psikopatça şarkı sizi iyice içine alıyor.
--spoiler--
portal 2 için sabırsızlıkla bekliyorum. oyunun videolarına bakarsanız daha çok aksiyonun bizi beklediğini görebilirsiniz.
ha bu arada:
the cake is a lie
ingilizce biliniyorsa oynanması farz olan oyun. Nasıl psikopatça bir dehanın eseri bilmiyorum ama pişman da değilim.
2. sinden sonra oynadım bunu. 2. ye nazaran daha kısa ve daha kolay. ayrıca bunda hızlandırıcı ve zıplatıcı sıvılar da yok. genede bazı bölümler güzel. en çok test 18 i beğendim.
ufak bir ayrıntı gözümden kaçmadı. 1.sinde turretler tarafından vurulunca duvara kanın sıçrıyor. 2. sinde kan yok.
portal 3 ü heyecanla bekliyoruz. veya expansion pack i çıkarsa onu.
ufak bir ayrıntı gözümden kaçmadı. 1.sinde turretler tarafından vurulunca duvara kanın sıçrıyor. 2. sinde kan yok.
portal 3 ü heyecanla bekliyoruz. veya expansion pack i çıkarsa onu.
20 eylül' e kadar steam' da bedava olan oyundur.*
credits'i sözleriyle, müziğiyle oldukça duygusal olan, half life hikayesine dahil bir valve harikasıdır. call of duty falan half life hikayesiyle alakalı serinin yanında boştur.
https://www.youtube.com/watch?v=Y6ljFaKRTrI
https://www.youtube.com/watch?v=Y6ljFaKRTrI
oynarken ve oynadıktan sonra mide bulantısı yaratan oyundur.
yine yeni yeniden de oynansa, hala zevk veren, hatta bitmesin diye kendime saat sınırı koyarak oynadığım oyun. *
gerçekten çok iyi bir oyun ancak 2.'ye göre daha kolay ve çok daha kısa. kesinlikle tavsiye ederim.
2. ye göre hiç de kolay olmayan oyun. kısa olan oyun kolay olacak diye bir şey yok. 1. si aşırı hız gerektiriyor 2. de ise istediğin kadar sallan et hiç bir şey olmuyor.
Fps'ye tamamen bulmaca olayı ekleyerek tamamen yepyeni bir hava katan valve oyunu. Ayrıca Half Life ile aynı evrende geçiyor olması ayrı bir artı. ilk oyun biraz kısadır ancak 2. oyun uzun ve güzeldir. Kesinlikle tavsiyedir.
portal2sounds.com/
Tüm seslerini bulabileceğiniz site.
Tüm seslerini bulabileceğiniz site.
%50 19. bölüm %50 diğer bölümler şeklinde hazırlanmış oyundur. abi o ne y git git bitmedi bi türlü. ama sırf creditsi için bile değerli bir oyundur.
edit: ayrıca bizi yönlendiren bilgisayarın ses tonunu ve tavırlarını özellikle ikinci oyunda acayip derecede two and a half men'deki rose'a benzettim.
edit: ayrıca bizi yönlendiren bilgisayarın ses tonunu ve tavırlarını özellikle ikinci oyunda acayip derecede two and a half men'deki rose'a benzettim.
Uzun süre maruz kalındığında baş ağrısı yapan oyun.
Ayrıca filmi çekilmektedir, senaryolar bitmiş.
Ayrıca filmi çekilmektedir, senaryolar bitmiş.
Uzun süre oynayınca baş dönmesi ve mide bulantısı yaratan oyun. Net.
ikinci oyuna göre daha kısa ama daha duygu yüklü olan fps görünümlü bulmaca oyunu. portal 2'deki gelişmiş grafikler, yeni ve daha çok sayıda bulmacalar, yeni karakterler ve eşli oynama seçeneği portal'da yok ama müzikler, konuşmalar ve özellikle sonu çok etkileyici.
oyunun half life evreninde olması oyuna ayrı bir güzellik katıyor. evrene rakipleri black mesa'ya kaybeden aperture science laboratuvarlarından bakmış oluyoruz.
steam'de portal serisi indirim zamanlarında 3 liraya düşüyor. half life oynamayanlar için the orange box adlı paketi almak daha iyi olacaktır.
oyunun half life evreninde olması oyuna ayrı bir güzellik katıyor. evrene rakipleri black mesa'ya kaybeden aperture science laboratuvarlarından bakmış oluyoruz.
steam'de portal serisi indirim zamanlarında 3 liraya düşüyor. half life oynamayanlar için the orange box adlı paketi almak daha iyi olacaktır.
bugün doğum günü olan bilgisayar oyunu. bi pasta kesip kutlayalım diyecem ama The cake is a lie cümlesi yankılanıyor kafamda.
kış aylarının vitamin deposudur. hollanda milli futbol takımı için turuncu portallar denir...
iki tane açarsın. Makinesi vardır. Birinden geçersin öbürüne ışinlanırsın. Böyle bir şeydir.
Can Aybalık'ın YouTube kanalının adı.
The Walking Dead dizisinde Glenn Maggie ile konuşurken bu oyundan bahsediyordu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar