bugün
- from gold from dust28
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı9
- evli bir adama aşık oldum sözlük17
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- senin aklini alirim9
- senin aklini alirimin mürdüm rengi kazağı8
- 2 ekim 2026 belçika türkiye maçı15
- birine aşık olup kafayı yemek9
- edirne çingenesi2
- şampuan yerine saç kremi almak6
- fiziği güzel sözlük kızları56
- damarsız tüysüz manisa yaprağı11
- adalet ve kalkınma partisi7
- çok fena hardcore seks döndüğü düşünülen yerler8
- öbür sözlükten gelen yazarlar2
- balkonda oturan kalmaması3
- geceleri şam tatlısı diye ağlayan pezevenk4
- kudüs2
- kadının en öpülesi yeri11
- sözlüğün manyak dolu olması2
- fatma betül sayan kaya70
- sydney sweeney'in memeleri6
- ups boobs ve diğer sözlük kızları5
- iki çıplak erkeğin arkadaşça aynı yatakta uyuması10
- ara sıra kadın gibi hissetmek15
- ismet'in gereksizliğe adanmış hayatı8
- izmir'in akp'ye geçmesi20
- gs'nin 8 şampiyonluğu iptal edilecek5
- 0 0 7 abime ayarlayacağım manita17
- sözlük yazarları mutlu olmak için neler yapıyor9
- ilk buluşmaya kocam yazan pastayla gitmek11
- memeleri kafam kadar kız24
- özgür irade yanılsaması2
- kuran da namazın olmaması12
- kötü karekterlerin iyi den daha güçlü olması2
- durduk yere bir kıza bütün servetini vermek5
- uğurcan çakır8
- sözlük yazarları köfte ekmeği nasıl tercih ediyor12
- belçika attı5
- bir kızın şemsiyesinin altına sığınmak12
- gece döner bıçaklı şirinler tarafından kovalanmak5
- görsel yükleme problemi5
- sabahın köründe işe giden ezik13
- akp'nin kürdistan'a hazırlanıyor olma ihtimali13
- ismet gurbuz 2024'ün çaylak olması5
- özel uçak alacaklara tavsiyeler8
- gecenin şarkısı4
- yağmuru kim döküyor4
- kevin de bruyne3
dağcılık yapan insanların e çok ziyaret ettiği, sonrasında da hemencecik alıştığı öğrendiği şehir.
2 tane hamamı olan şehir.
NIGDE
Saat Kulesi, Aladaglar, Bolkar Daglari, Turkiye'nin Elma ve Patates Deposu, Kuskayasi Mezarligi, Ciftehan Kaplicalari ile meşhurdur.
Saat Kulesi, Aladaglar, Bolkar Daglari, Turkiye'nin Elma ve Patates Deposu, Kuskayasi Mezarligi, Ciftehan Kaplicalari ile meşhurdur.
(bkz: mecburiyet caddesi)
internet kafe ve süper marketten çok bulunan başka bişy yoktur.Üniversitesi muhandislikte ilk 10'dadir. Yaşanası öğrenci şehri.
ilçelerinin merkezinden güzel olduğu ender illerden birisi.
tarih boyunca Niğde etrafındaki iller kadar canlı olsada. osmanlı'nın son zamanları ve cumhuriyetin ilk yıllarında bu önemini yitirdi. bunun sebebi ulukisla ve niğde'nin önemli bir askeri dağıtım merkezi olması dolaysıyla orta anadolu'da düşmanla savaşan birkaç ilden biri olması. cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte konya, kayseri ve adana'nın hızlı gelişmesi ve ankara'nın başkent olması nedeniyle orta anadolunun tüm dengelerini değiştirmesi niğde'yi olumsuz etkiledi ve ikincil duruma düşürdü.
günümüzde niğde şehirleşememiş viran bir il görünümüdedir ki devlet planlama teşkılatı'nın son istatisliğine göre iller arasındaki şehirleşme sıralamasına göre 81 il arasında 79. sıradadır.
üniversite sayesinde bu durumdan kurtulmaya başlamasına rağman sürekli dışarıya göç vermesinin önüne bir türlü geçilememiştir. Bölge halkının başlıca geçin kaynağı tarım ve hayvancılıktır. sanayisi pek gelişme göstermemiştir.
ilçeleri:
altunhisar
bor
camardi
ciftlik
ulukisla ' dır
günümüzde niğde şehirleşememiş viran bir il görünümüdedir ki devlet planlama teşkılatı'nın son istatisliğine göre iller arasındaki şehirleşme sıralamasına göre 81 il arasında 79. sıradadır.
üniversite sayesinde bu durumdan kurtulmaya başlamasına rağman sürekli dışarıya göç vermesinin önüne bir türlü geçilememiştir. Bölge halkının başlıca geçin kaynağı tarım ve hayvancılıktır. sanayisi pek gelişme göstermemiştir.
ilçeleri:
altunhisar
bor
camardi
ciftlik
ulukisla ' dır
(bkz: niğde söyleyişleri) niğde yöresinde kullanılan sözcükler.
faruk nafiz Çamlıbelin han duvarları şiirinde
gidiyorum gurbeti gönlümde duya duya
ulukışla yolundan orta anadoluya..
adı geçen ulukışlanın bağlı olduğu il.ayrıca 7 sene yaşadığım yer.
gidiyorum gurbeti gönlümde duya duya
ulukışla yolundan orta anadoluya..
adı geçen ulukışlanın bağlı olduğu il.ayrıca 7 sene yaşadığım yer.
selçuklu zamanından kalma kalesi mevcuttur. ayrıca pazarlarda bazı meyve ve sebzelere normalden farklı isimler kullanıldığına şahitliğim vardır. insanlarının genelde renkli gözlü olması çok dikkat çekicidir.
Hurdacılıkla uğraşan memleket.
Kimi gördüysem hiç biri başka meslekle uğraşıyorum demedi , hepsi hurdacı.
(bkz: burdan yetkililere sesleniyorum)
Kimi gördüysem hiç biri başka meslekle uğraşıyorum demedi , hepsi hurdacı.
(bkz: burdan yetkililere sesleniyorum)
beni hep acaba iğde en çok niğde'de mi yetişir diye düşündüren şehir.
aladağlar, olmasa yüzüne bakmam bu şehrin aaaah ah ama seviyorum yinede adını duyduğum an sanki oralıymışım gibi geliyor garip.
konuşmalarının gülmekten kırıp geçirdiği insanların yaşadığı memlekettir.
sanırım türkiye'deki bütün hurdalar orada toplanıyor. tanıdığım bütün niğdeliler hurdacı, bütün hurdacılar da niğdeli. bu adamlar başka iş yapmaz mı ya?
sanırım türkiye'deki bütün hurdalar orada toplanıyor. tanıdığım bütün niğdeliler hurdacı, bütün hurdacılar da niğdeli. bu adamlar başka iş yapmaz mı ya?
(bkz: niğde kalesi)
(bkz: niğde gazozu)
19 senemi yiyen şehir. sakın ola üniversite tercihinizde filan yazmayın. anasını satarım çamardı'sının da bor'unun da.
sözlükteki niğdelilerin buluşabileceği yer (bkz: http://www.facebook.com/group.php?gid=6602815319)
isminin söylenişi gayet kibar olan şehir ama duyduğum kadarıyla pek buna uygun bir tabiatı olmayan, çölvari bir memleket.
il trafik kodu 51 ve sehirler arasi telefon kodu 388 olan il.
üniversite münasebetiyle geldiğim, üniversiteyi kazandığımda çoğu kişi gibi haritada yerine baktığım şehirdir. dört tarafı dağlarla çevrili kara parçasının anlamıdır niğde. kaç senemi alt edeceğini seneler geçmiş olmasına rağmen kestiremiyorum*.
(bkz: 51 niğdespor)
bazı bayramlarda yakınlarımı görmeye gittiğim memleketim biraz sıkıcı gibi. hatta baya bir sıkıcı he bir de deniz yok.
hurdacılarıyla meşhur il. türkiye'nin en zengin hurdacıları da bu ildendir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar