bugün
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi8
- dem parti3
- çocuğa tecavüz eden adamın kurşuna dizilmesi5
- gocunun freddy travması6
- dinsiz milliyetçilik2
- ayşen gruda4
- spor yapmak2
- pkk lılara af çıkması5
- victor osimhen8
- adnan oktar vs fethullah gülen3
- pazar kahvaltı klasikleriniz6
- cansever16
- futbol24
- namuslu filmi3
- kışlık domates konservesi yapmak5
- behlül bihter sevişmesinin reyting rekoru kırması5
- 09 ağustos 2026 istanbul da sağanak ve rüzgar uyar2
- okanınçükü2
- anın görüntüsü10
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- türkiye pazar günü yeni bir sabaha uyanacak6
- aym memur emeklilerine seyyanen zam kararı3
- galatasaray ın yine başını alması2
- çinliler4
- okan buruk4
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj2
- naif insanlar4
- çirkef galatasaray5
- özgür özel3
- almanya11
- pocoyo daki pato'nun çok yakışıklı olması3
- a9 tv2
- enflasyon hedefinin tutmaması4
- katlanır bisiklet2
- lisede kızlara şiir okuyanlar şimdi ne yapıyor3
- 9 ağustos 2026 gaziantep depremi3
- ülke gündemini umursamamak4
- magnezyum ve colagen kullanmak6
- galatasaray14
- dünyanın 10 da birinin solak olması5
- zorunlu eğitim8
- sabah kahvesi5
- vfb stuttgart7
- bir bayanı kötü adamların elinden kurtarmak5
- italya7
- kadınlar neden kötü araba kullanır sorunsalı14
- fc internazionale milano6
- galatasaray neden transfer yapamıyor16
- günlük tutan erkek10
- borussia dortmund5
mate-matik yeni bir deterjan mı?şeklindeki reklam kampanyasıyla karizmayı yerlebir etmiş içinden çıkılamayan sayılar,işaretler,x,y,z bilinmezliği,a,b,c kardeşliği.
(bkz: fields madalyası)
dogada tam olarak dogru cizgi, gercek cember ve mutlak buyukluk olmadigi baslangicta bilinse idi... matematik var olamazdi
friedrich wilhelm nietzsche
friedrich wilhelm nietzsche
her konuyu açıkladığı söylenegelir, ama kimsenin işine yarayacak şeyleri açıklayamaz..
çıksın insanın varlığını tam anlamıyla açıklasın bakalım, yapabilir mi?; hayır..
ölümü açıklasın, yapabilir mi?; yine hayır..
tanrının varlığını açıklasın ve kanıtlasın;onada hayır...
ne işe yarar o zaman,ali 2 kalem 3 pantolon alınca gofrete parası kalmıyormuş efendim..
bana ne lan bundan..
alide parayı saçmasın,ben ali nin muhasebecisimiyim...
çıksın insanın varlığını tam anlamıyla açıklasın bakalım, yapabilir mi?; hayır..
ölümü açıklasın, yapabilir mi?; yine hayır..
tanrının varlığını açıklasın ve kanıtlasın;onada hayır...
ne işe yarar o zaman,ali 2 kalem 3 pantolon alınca gofrete parası kalmıyormuş efendim..
bana ne lan bundan..
alide parayı saçmasın,ben ali nin muhasebecisimiyim...
evrendeki düzene sahip,tüm tuttarlı sistemlerin babasıdır
mantıksal kabullenmelere dayanan soyut sistemlerin ilişkilendirildiği bilim* dalı.
yurdum çocuğunun başarısız okul hayatının yegane temelini oluşturur.
Allah belasını versindir.
Allah belasını versindir.
lise çağlarında sevilebilitesi daha yüksek olan ama üniversiteye gelindiğinde bütün sevimliliğini kaybeden ders.
baş belası ders.
hemen hemen tüm derslerde karsiniza cikan, onu bilmeden hic bir dersi gecemeyeceginiz muhtemel olan, dört islem ve birazcik(!) gelistirilmis kuramlari kullanilarak kesin sonuc bulmaya yönelik olan sayisal derslerden en önemlisi.
hayatın anlamını bulma yolunda en büyük yardımcı..
en az masrafla kurulabilen laboratuar ve eğitim platformu.
bir elektrik mühendisinin yetiştirilmesi örnek olarak alındığında;
bu kişiye dünyadaki tüm elektrik problemlerini veya makinalarını getirip göstermek imkansızdır. çünkü o kadar çeşitlidirler ve hızlı değişirlerki.
o zaman matematik sayesinde bu kişiye bir elektrik mühendisi, mantalitesi öğretilir.
matematik problemleri cözmeye çalışırken uyguladığı yöntemleri, pratiktede farkında olmadan uygulayacaktır. * bu mühendisin ürettiği elektrik motorlarınınn bir kısmı arızalı cıkmıştır. bunu çözmek istemektedir.
yapacağı ilk şey arızalıları bir tarafa ayırmaktır *
bu örnek çok daha ileri seviyelere taşınabilir. örneğin bir şehrin trafiğini tek bir matematik modelle ifade edebilmek gibi.
bir elektrik mühendisinin yetiştirilmesi örnek olarak alındığında;
bu kişiye dünyadaki tüm elektrik problemlerini veya makinalarını getirip göstermek imkansızdır. çünkü o kadar çeşitlidirler ve hızlı değişirlerki.
o zaman matematik sayesinde bu kişiye bir elektrik mühendisi, mantalitesi öğretilir.
matematik problemleri cözmeye çalışırken uyguladığı yöntemleri, pratiktede farkında olmadan uygulayacaktır. * bu mühendisin ürettiği elektrik motorlarınınn bir kısmı arızalı cıkmıştır. bunu çözmek istemektedir.
yapacağı ilk şey arızalıları bir tarafa ayırmaktır *
bu örnek çok daha ileri seviyelere taşınabilir. örneğin bir şehrin trafiğini tek bir matematik modelle ifade edebilmek gibi.
mantıksızlıkların mantık içinde toplanması sanatı.
boşluk içinde doluluk.
boşluk içinde doluluk.
içine çektiği insanları yaşamdan soyutlayan bir nevi esir alan olay.
"amanın matematiğe merak sarıyorum, napçam la ben?" diyenler hiç vakit kaybetmeden bana ulaşsın ben gereken yardımı yapıyorum
(bkz: katakulli)
"amanın matematiğe merak sarıyorum, napçam la ben?" diyenler hiç vakit kaybetmeden bana ulaşsın ben gereken yardımı yapıyorum
(bkz: katakulli)
her olayın,varlığın vs nin.matematiksel denklemi yazılabileceğinden,evrenin ve içindekilerin defterdeki hali.
tanrıya yaklaşmak için kullanılabilecek tek araç.
tamamen sanal bir ortamda geçtiğinden mütevellit, okullarda ezberci ve kayırmacı eğitimle yıkanmış genç beyinler tarafından hazmedilemediği için sevilmeyen bilim dalı. öğrenciler bir yana, çoğu öğretmen tarafından bile gerçek boyutları, anlayana neler vaadettiği bilinmemektedir.
matematik bir yol gibidir, izleyene hayatın sırrını dahi verebilecek kapasitededir.
(bkz: 42) (bkz: otostopcunun galaksi rehberi)
matematik bir yol gibidir, izleyene hayatın sırrını dahi verebilecek kapasitededir.
(bkz: 42) (bkz: otostopcunun galaksi rehberi)
kompleks sayılara kadar tutarlılığını korumuş sonra i kareyi eksi bir kabul edip gözümden düşmüştür kendileri.
öğrencilerin korkulu rüyası. icad edeni en çok küfür yiyen bilimdir.
riyaziye.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar