bugün
- lunaparkların neslinin tükenmesi8
- zengin olmak9
- en son ne zaman ağladınız11
- polise asit atan çapulcu27
- ekrem imamoğlu44
- türkiye nin geleceği11
- sokaklar devletindir10
- 23 mart 2025 ekrem imamoğlu'nun tutuklanması22
- tayyip erdoğanın emrini bekliyoruz27
- günün sözü10
- 128 milyar doların da hesabı sorulacak mı13
- cumhuriyet halk partisi10
- 23 mart 2025 macaristan türkiye maçı17
- türkiye nin geleceği için en büyük 5 tehlike11
- v a m p i r o v12
- domdom usa'nin türkiye de harcayacağı euro11
- anın görüntüsü13
- ekrem imamoğlu'nun silivriye götürülmesi11
- insan olmaya ceyrek kala9
- nasılım baba12
- filiz akın14
- mikifare şapkası takan matador8
- atatürkü sevme zorunluluğu11
- arkadaşlar merhaba11
- türkiye ekonomisi akp oldukça düzelmez22
- aşık olunan kızın onlyfansçı çıkması8
- akp bitmiştir15
- fotokopici bi erkek12
- 3 gizli tanık ifadesi ile tutuklamak15
- savcılarımız ihbarları dikkate almasın mı32
- ekrem imamoğlu vs ümit özdağ9
- true'nin çaylak olması8
- tuvalete gittim10
- erdoğan'ın oyu artık yüzde 40 bile değil15
- sudenaz0726
- cuhape'nin gençleri provoke etmesi20
- ekrem imamoğlu'nun hdp aşkı14
- 22 mart 2025 üniversitelilere operasyon12
- sözlük yazarlarının asla pişman olmayacağı şeyler18
- sahurdayız uludağ sözlük22
- ebusuud efendi10
- güvenilmez yazarlar19
- darbe durduran yüzde 50 vs polise taş atan 5015
- kadir mısıroğlu18
- imamoğlu adliyeye sevk ediliyor18
- yay burcu erkeği10
- cüppeli ahmet'in kızı10
- sözlükte fakir varsa bana mesaj atabilir mi26
- arkadaşlar bi bakar mısınız12
- claudia s cloud13
riyaziye.
öğrencilerin korkulu rüyası. icad edeni en çok küfür yiyen bilimdir.
kompleks sayılara kadar tutarlılığını korumuş sonra i kareyi eksi bir kabul edip gözümden düşmüştür kendileri.
tamamen sanal bir ortamda geçtiğinden mütevellit, okullarda ezberci ve kayırmacı eğitimle yıkanmış genç beyinler tarafından hazmedilemediği için sevilmeyen bilim dalı. öğrenciler bir yana, çoğu öğretmen tarafından bile gerçek boyutları, anlayana neler vaadettiği bilinmemektedir.
matematik bir yol gibidir, izleyene hayatın sırrını dahi verebilecek kapasitededir.
(bkz: 42) (bkz: otostopcunun galaksi rehberi)
matematik bir yol gibidir, izleyene hayatın sırrını dahi verebilecek kapasitededir.
(bkz: 42) (bkz: otostopcunun galaksi rehberi)
tanrıya yaklaşmak için kullanılabilecek tek araç.
her olayın,varlığın vs nin.matematiksel denklemi yazılabileceğinden,evrenin ve içindekilerin defterdeki hali.
içine çektiği insanları yaşamdan soyutlayan bir nevi esir alan olay.
"amanın matematiğe merak sarıyorum, napçam la ben?" diyenler hiç vakit kaybetmeden bana ulaşsın ben gereken yardımı yapıyorum
(bkz: katakulli)
"amanın matematiğe merak sarıyorum, napçam la ben?" diyenler hiç vakit kaybetmeden bana ulaşsın ben gereken yardımı yapıyorum
(bkz: katakulli)
mantıksızlıkların mantık içinde toplanması sanatı.
boşluk içinde doluluk.
boşluk içinde doluluk.
en az masrafla kurulabilen laboratuar ve eğitim platformu.
bir elektrik mühendisinin yetiştirilmesi örnek olarak alındığında;
bu kişiye dünyadaki tüm elektrik problemlerini veya makinalarını getirip göstermek imkansızdır. çünkü o kadar çeşitlidirler ve hızlı değişirlerki.
o zaman matematik sayesinde bu kişiye bir elektrik mühendisi, mantalitesi öğretilir.
matematik problemleri cözmeye çalışırken uyguladığı yöntemleri, pratiktede farkında olmadan uygulayacaktır. * bu mühendisin ürettiği elektrik motorlarınınn bir kısmı arızalı cıkmıştır. bunu çözmek istemektedir.
yapacağı ilk şey arızalıları bir tarafa ayırmaktır *
bu örnek çok daha ileri seviyelere taşınabilir. örneğin bir şehrin trafiğini tek bir matematik modelle ifade edebilmek gibi.
bir elektrik mühendisinin yetiştirilmesi örnek olarak alındığında;
bu kişiye dünyadaki tüm elektrik problemlerini veya makinalarını getirip göstermek imkansızdır. çünkü o kadar çeşitlidirler ve hızlı değişirlerki.
o zaman matematik sayesinde bu kişiye bir elektrik mühendisi, mantalitesi öğretilir.
matematik problemleri cözmeye çalışırken uyguladığı yöntemleri, pratiktede farkında olmadan uygulayacaktır. * bu mühendisin ürettiği elektrik motorlarınınn bir kısmı arızalı cıkmıştır. bunu çözmek istemektedir.
yapacağı ilk şey arızalıları bir tarafa ayırmaktır *
bu örnek çok daha ileri seviyelere taşınabilir. örneğin bir şehrin trafiğini tek bir matematik modelle ifade edebilmek gibi.
hayatın anlamını bulma yolunda en büyük yardımcı..
hemen hemen tüm derslerde karsiniza cikan, onu bilmeden hic bir dersi gecemeyeceginiz muhtemel olan, dört islem ve birazcik(!) gelistirilmis kuramlari kullanilarak kesin sonuc bulmaya yönelik olan sayisal derslerden en önemlisi.
baş belası ders.
lise çağlarında sevilebilitesi daha yüksek olan ama üniversiteye gelindiğinde bütün sevimliliğini kaybeden ders.
yurdum çocuğunun başarısız okul hayatının yegane temelini oluşturur.
Allah belasını versindir.
Allah belasını versindir.
mantıksal kabullenmelere dayanan soyut sistemlerin ilişkilendirildiği bilim* dalı.
evrendeki düzene sahip,tüm tuttarlı sistemlerin babasıdır
her konuyu açıkladığı söylenegelir, ama kimsenin işine yarayacak şeyleri açıklayamaz..
çıksın insanın varlığını tam anlamıyla açıklasın bakalım, yapabilir mi?; hayır..
ölümü açıklasın, yapabilir mi?; yine hayır..
tanrının varlığını açıklasın ve kanıtlasın;onada hayır...
ne işe yarar o zaman,ali 2 kalem 3 pantolon alınca gofrete parası kalmıyormuş efendim..
bana ne lan bundan..
alide parayı saçmasın,ben ali nin muhasebecisimiyim...
çıksın insanın varlığını tam anlamıyla açıklasın bakalım, yapabilir mi?; hayır..
ölümü açıklasın, yapabilir mi?; yine hayır..
tanrının varlığını açıklasın ve kanıtlasın;onada hayır...
ne işe yarar o zaman,ali 2 kalem 3 pantolon alınca gofrete parası kalmıyormuş efendim..
bana ne lan bundan..
alide parayı saçmasın,ben ali nin muhasebecisimiyim...
dogada tam olarak dogru cizgi, gercek cember ve mutlak buyukluk olmadigi baslangicta bilinse idi... matematik var olamazdi
friedrich wilhelm nietzsche
friedrich wilhelm nietzsche
(bkz: fields madalyası)
mate-matik yeni bir deterjan mı?şeklindeki reklam kampanyasıyla karizmayı yerlebir etmiş içinden çıkılamayan sayılar,işaretler,x,y,z bilinmezliği,a,b,c kardeşliği.
kökü yunanca bilgi demek olan mathema dır. tabi yıllarca kasıp bu dersi yapamamam benim bilgisiz olduğuma çıkıyor ama olsun.
(bkz: matematik sevenler derneği)
temel birkaç kurala bağlı kalınarak oynanır. farklılık yaratacak kadar iyi oyun çıkaranlara fields madalyası verilir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar