bir antalya ilçesi. serik'ten ilerde mersin'e doğru.
antalya'nın 72 km. doğu tarafında, türkiyenin en büyük otel yatak kapasitesine ait, gelirinin %80'e yakınını turizmden sağlayan ilçe. side, kumköy, kızılağaç, kızılot, sorgun, titreyengöl turizm merkezleri manavgat ilçesi sınırları içindedir..
manavgatlı herzaman manavgatlıdır sozuyle butunlestiren ilçe.
40 yaşın ustundeki halkının niyeti turistleri kazıklamak, gençlerininki ise turistlerle one night stand olan yani dolaylı olarak tum halkının niyeti turistlere çakmak olan antalya ilçesi.
harika bir manzara. heyecanla gidersiniz. arabadan iner şelaleye doğru koşarsınız. böyle bir güzellik olamaz diye düşünürsünüz. ellerinizi buz gibi suya hafifçe değdirip o güzel koku ve manzarayı içinize çekersiniz..

tam bu sırada ortamı slip mayolu ve bikinili erkek ve kadın turistler basar. şelaleye dalarlar. ulan dersiniz.. ulan.. o kadar.. *
zoraki gelişmeye mecbur edilmi bir ilçe. şimdi birde zoraki il olma yolunda ilerliyorlarmış , hiç desteklemiyorum bu olayı.

şunu farkettim, manavga halkı bu hızlı gelişme büyümeye ayak uyduramıyor ve doğal olarak yabancı yerlilere cins cins bakıyor. başka ülkenin vatandaşlarınıda potansiyel kazıklanacak bir müşteri olarak ele alıyorlar.
çevredeki turistik yerlere göre daha şehirsel olan yerdir. çevre sahil yerlerinde çalışanların genelde oturmayı tercih ettikleri yerdir aynı zamanda burası.
Manavgat, Antalya iline bağlı bir ilçedir.Antalya ilinin ikinci büyük ilçesi konumundadır.Manavgat'ın kuzeyi Toros Dağları ile çevrilidir.Toros Dağları üzerinde yörüklerin konakladığı yaylalar vardır.ilçenin doğal yapısı kısmen tarıma uygun olup bazı bölgelerde tarım gelişmiştir.
bundan 10 yıl öncesine kadar hiç bir özelliği olmayan fakat hızla gelişen antalyanın ilçesidir. birçok ille yarışacak kadar büyümüştür fakat ne yazikki her başa gelen belediye başkanı kendi cebini doldurma sevdasına düşüp burası için gereksiz bir sürü yatırım yapmıştır.ama turizimden nispetini alarak gençleri sürekli bir kimlik kaybı içerisindedir.sokaklarında şu sıralar torbacıların, doğan görünümlü şahinlerin dolaştığı bir yerdir. doğrudur bunların hepsi halkı biraz yobazdır ama memleketimdir.yaşanılası yerdir.hayatını kazanmak çok kolaydır çok fazla sıcak para dönüşü vardır.* gelen insanlar dönmek istemediği ayrılan insanların geri dönmek için can attığı yerdir.
sabahtan beri yanmakta olan ancak artık duman göremememden fark ettim ki yangını sönmüş ilçe.
zamanında kertenkelesinden nefret ettirmiş yer.. halkı alışmış bu ısırmayan yine de duvarda üçünü görünce ürkebileceğiniz türle yaşamaya.. * alman ve rus turisti bol olan tatil mekanı..
managatın yerlileri sevmesede bizim gibi diğer illerden gelip çok rahat para kazanma meklanı olan 10 sene öncesine kadar kasabadan farksız olan ama şu anda gerek turizm gereksede doğal güzellikleri acısından bir çok il ve ilçeye fark atacak olan antalya alanya arasında kalan side kumköy titreyengöl sorgun gibi turizm merkezlerine yakınlığı ile bilinen şelalesiylede ün yapmış yasamaktan mutlu oldugum antalya'nın ilçesi.
plaka harfi "l" olan antalya ilçesidir... örneğin; 07 l 123456, 07 la 12344 gibi...
plaka harfi sanıldığının aksine sadece "l" olmayıp "j" de olabilen ilçe.
şehre yeni gelmiş de yeni yeni takıp takıştırmaya sürüp sürüştürmeye başlamış yeni yetme ama çocukluğu hala geçmemiş saf kalpli köylü güzeli edalı ilçe. köylü güzeli hali daha güzel ve hep öyle kalası...
roj tv nin kurucusu abdulkadir dilsiz in yakalandığı , gün geçtikçe kirlenen ilçe.
http://www.haberturk.com/...cat=110&dt=2008/01/07
Bir antalya ilçesi olan Manavgat, 1220 yılında Selçuklu, 1472 yılında ise Osmanlı imparatorluğu'nun idaresine geçmiştir. 1914 yılında ilçe olmuş. 64 kilometrelik sahil şeridi ve Manavgat Şelalesi, özel çevre koruma alanları, tatil köyleri ile ilçede turizm oldukça gelişmiştir. Ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin kaplan avladıklarını yazdığı Sarı Su Deresi ilçe sınırları içerisindedir.
yeşil ve mavinin bulunduğu yer .
burda yaşamaktan mutluyum
sığındığım mutlu olduğum hep orda kalmak istediğim yer...
oymapınar barajı'nı sınırları içinde barındıran ilçe, ha oymapınar barajı'ndan elde edilen 1 kw/s elektrik bile ne bu ilçeye ne de ilçenin bağlı olduğu ile verilmektedir. çünkü, oymapınar barajı, seydişehir alüminyum fabrikası'nın peşke... öhöhöhm özelleştirmesinde bonus olarak bu farbikaya bağlanmıştır.
antalya ilçeleri içinde gelişmişliğiyle diğerlerine nazaran bir adım önde olan ilçem. bulutları kışın yağmurlarını acaip derecede sert bırakır. kızgınlığını atar çeker gider, yerine mükemmel bir hava bırakır ha soğuğu da çok felakettir lâkin bu sıralar yaşanmaya değer bir yer. yaza hiç girmiyorum yanar kavrulur ama olsun biz onu hiddeti, sevinci ve her şeyiyle kabullendik ve sevdik.
belediye başkanının ilçenin orasına burasına yapay şelale yaptırdığı yerleşkedir. oysa ilçe ünlü manavgat şelalesi'ne sahiptir. başkanın yapay şelale saplantısı mı vardır bilmiyorum ama ilçeye gelen ziyaretçiler ilçenin merkezindeki yapay şelaleyi manavgat şelalesi sanıp dönüyorlar.
AHMETLER
AKSAZ
ALTINKAYA
AŞAĞIIŞIKLAR
BALLIBUCAK
BELENOBASI
BEREKET
BEYDiĞiN
BOZTEPE
BOZYAKA
BUCAKŞEYHLER
BURMAHAN
BÜKLÜCE
CEViZLER
ÇAKIŞ
ÇALTEPE
ÇAMLITEPE
ÇARDAK
ÇAVUŞ
ÇAYYAZI
ÇELTiKÇi
ÇENGER
DEĞiRMENLi
DEĞiRMENÖZÜ
DEMiRCiLER
DENiZKENT
DENiZYAKA
DiKMEN
DOĞANÇAM
DOLBAZLAR
DÜZAĞAÇ
EVRENLERYAVŞI
GAZiLER
GEBECE
GENÇLER
GÜLTEPE
GÜZELYALI
HACIALi
HACIiSALI
HACIOBASI
HALiTAĞALAR
HATiPLER
HOCALAR
HOCALI
KADILAR
KALEMLER
KARABUCAK
KARABÜK
KARACALAR
KARAKAYA
KARAÖZ
KIRKKAVAK
KISALAR
KIZILAĞAÇ
KIZILDAĞ
ODAÖNÜ
ÖRENŞEHiR
PARAKENDE
SAĞIRiN
SALUR
SARAÇLI
SEViNÇ
SEYDiLER
SIRTKÖY
SÜLEK
ŞiŞELER
TAŞKESiĞi
TEPEKÖY
TiLKiLER
ULUKAPI
UZUNKALE
UZUNLAR
YALÇIDiBi
YAVRUDOĞAN
YAYLAALAN
YENiKÖY
YEŞiLBAĞ
YUKARIIŞIKLAR

adlı köylere sahip bir antalya ilçesi.
ilçeye (manavgat) bağlı beldeler:

-çolaklı
-evrenseki
-gündoğdu
-ılıca
-kızılot
-oymapınar
-sarılar
-side
-taşağıl
sokakları çok dar, osmanlı sofrasında yemek yemesi güzel, kızlarının ortalamanın çok çok üzerinde bir güzelliğe sahip olduğu antalya ilçesi.