bugün
- true'yi eskorta emanet etmek8
- yeni parti31
- tai lung6
- imamların maaşı çok diyen öğretmen9
- kadınların dışarı çıkmasının tek amacı3
- sarhoş olunan gecenin sabahında hissedilenler6
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz6
- pompacı kıza nasıl açılınır8
- tarihin en başarılı sporcusu4
- herkesin bir şeye inanma zorunluluğu3
- kasiyer kıza nasıl açılırım20
- yeni parti'nin logosu4
- benzetildiğiniz ünlü10
- adnan oktar9
- namazında niyazında erkek3
- insan olmaya ceyrek kala18
- topluma nasıl faydalı olunur3
- nasıl gidiyor hayat6
- rakı tokuşturan tipler5
- hırt10
- ideal erkek boyunun 1 84 olması14
- manyak bey birader ne yapıyor sorusu2
- cumhuriyet halk partisi16
- opel rekord2
- chp nin camileri ahır yapması4
- bik bik sözlüğün kraliçesidir4
- özlü söz3
- barış yarkadaş8
- ben ahbap derneğine güveniyorum16
- güne bir soru bırak5
- enayimiknatisii4
- diamond bosphorus6
- cimer şikayetine sayın cbaşkanım diye başlamak3
- dem parti'nin chp den daha büyük olması3
- true ahlaksızlığı6
- duş öncesi makyaj yapmak2
- irmik helvası5
- hayatın öğrettiği şeyler5
- güne bir şarkı bırak5
- kabak yemeği vs hamburger14
- 24 temmuz 20263
- nervio28
- ben burada ne yapıyorum hissi6
- çok seviyorum sözlük anlıyor musun4
- hastane randevusu3
- yazarların lahmacun yeme rekorları8
- butlan chp sinde kalan 44 milletvekili4
- büyük sözü dinlememek4
- put7
- doktor bey vizitte7
Soğan et baharat ve hamur.
Bi de bunun yoğurda batırılarak yenileni var ki sormayın..
Açım.
Bi de bunun yoğurda batırılarak yenileni var ki sormayın..
Açım.
eskiden pahalıya mal olmaması için içine az kıyma bol soğan domates falan konurdu. şimdilerdeyse o bile işe yaramaz hale geldi, malum 5-6 liraya soğan domates yer olduk.
fiyatı düştükçe içindeki kıymanın et yerine neyden çekildiği şahibeli hale gelen ve dolayısıyla kalitesi ve sağlıklılığı da düşen lezzettir ayrıca da.
ama her halukarda leziz bulurum kendisini. bir iskender kadar, mantı kadar sevdiğim ve kesinlikle çiğ köfteye tercih edilesi bir şey..
özellikle de limonlu kıvırcık salata ve bol ayranla gömülmek gerekir..
fiyatı düştükçe içindeki kıymanın et yerine neyden çekildiği şahibeli hale gelen ve dolayısıyla kalitesi ve sağlıklılığı da düşen lezzettir ayrıca da.
ama her halukarda leziz bulurum kendisini. bir iskender kadar, mantı kadar sevdiğim ve kesinlikle çiğ köfteye tercih edilesi bir şey..
özellikle de limonlu kıvırcık salata ve bol ayranla gömülmek gerekir..
Aslen Levant mutfağına aittir. Bu yüzden türkiye’de de diğer levant yemeği olan kebap gibi yaygındır.
gün aşırı yediğimiz, cep dostu, adına şarkılar yazılmış güzel mutfağımızın nadide eseri.
https://youtu.be/xGz_-ZoqzQQ
https://youtu.be/xGz_-ZoqzQQ
Bol yeşillik ve limon ile bu saatte yenilesi Türk yemeğidir.
Yemegimsi.
uzun zamandır içini kendim hazırladığım bir lahmacun yemedim.
en sevdiğim yiyeceklerden biridir içine limon sıkıp yeşillikle yemek tadını değiştirir bu yüzden bu şekil yemenizi tavsiye ederim.
Yunan yemeği mi?
izmir'den van'a çok yer gezdim.
Mersin'den batıda, urfa'dan doğuda yapabilen yer yok. Etli pideye lahmacun diyorlar.
Ama gel gelelim yok yunan yemeği, yok kürt, yok ermeni yemeği.
Şunu diyen insan gerçek lahmacun yemiş mi hayatında merak ederim.
Ya şimdi zaten Antep yunan, selevkos torunu; adana yunan, kilikya torunu diye saçmalamalarından korkuyorum. iskender de yunan antakyalılar da iskender'in torunu.
Harcanıyorsunuz arkadaşlar buralarda..
izmir'den van'a çok yer gezdim.
Mersin'den batıda, urfa'dan doğuda yapabilen yer yok. Etli pideye lahmacun diyorlar.
Ama gel gelelim yok yunan yemeği, yok kürt, yok ermeni yemeği.
Şunu diyen insan gerçek lahmacun yemiş mi hayatında merak ederim.
Ya şimdi zaten Antep yunan, selevkos torunu; adana yunan, kilikya torunu diye saçmalamalarından korkuyorum. iskender de yunan antakyalılar da iskender'in torunu.
Harcanıyorsunuz arkadaşlar buralarda..
Aslen yunanlara ait olan bir yiyecek. Her yerde türk yemeği olarak lanse edilir ancak orijinalinde teceliler bu yiyeceği yunanlardan çalmıştır.
bol soğanlı off off offf diyorum.
1.5-2tl olduğu zamanlar fakir yemeğidi, şimdi ekonomimizin çok iyi olmasının da katkılarıyla, 7.5-10tl arası satılıyor, haliyle sosyete de rağbet gösteriyor artık,
T: hamur ve et karışımı ile imal edilen, arapçada et ve hamur anlamına gelen lahmacun isimli fist food tur.
T: hamur ve et karışımı ile imal edilen, arapçada et ve hamur anlamına gelen lahmacun isimli fist food tur.
Kendi Ekonomik barometremi tanımlamaya alıştıran nefis lezzet.
Yemek sepetinde iki lahmacun artı cola 10 liraydı. şimdi en az 13.50 olmuş, demek gerçek enflasyon %35 . hülogggh.
Yemek sepetinde iki lahmacun artı cola 10 liraydı. şimdi en az 13.50 olmuş, demek gerçek enflasyon %35 . hülogggh.
Güzeldir. Ama kıyma yerine sebze olsa daha güzel olur.
Abartılan yiyecektir. Çok bir numarası yok. Pidenin, güvecin, mantının hele ki iskenderin eline asla su dökemez.
edit: Çiğköfte de kendisinden güzeldir.
edit: Çiğköfte de kendisinden güzeldir.
bak şimdi bu başlığı gündeme getirdiniz ya. canımı isteyecek muhtemelen. keşke yapmayaydınız çünkü faturayı size gonderecem. olmadı zall a gondericem çünkü sözlük ü açmayaydı. bu başlığı gündeme getirmeyeceklerdi.
Kıymeti sadece antep'te bilinen atıştırmalık. Antep'te üç günde bir yenilmez ise Antepli damarlarınızdan birisi kopmuş demektir. Evet
Edit: ne çok Antep demişim. Antep.
Antep. Evet
Edit: ne çok Antep demişim. Antep.
Antep. Evet
her yerde yenilmemesi gerekir.
yoksa güzelim nimetten soğuyabilirsiniz.
yoksa güzelim nimetten soğuyabilirsiniz.
Ne dersiniz sayın sözlük yazarları? Gömelim mi 2 lahmacun?¿?
görsel
görsel
Tadını unuttuğum, aslen Ermenilere ait olan lakin en iyisi Antep'te yapılan abur cubur. Evet
Zonguldak'ta en iyi nerede olduğunu öğrensem. 1 yıldır yiyemediğim mükemmel yiyecek.
senin de öğretmenler günün kutlu olsun bana aşkı öğrettin.
tanesinin 2 lira olduğu zamanlar bir iddia üzerine 16 tanesini yediğim efsanevi yiyecektir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar