1. 1.
    Uzun yıllardır tasarı halinde bekleyen ve 7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları kuralları düzenleme amacını taşımaktadır.

    Kanun’da belirtilen istisnalar haricinde, kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek; üçüncü kişilere ve yurtdışına aktarılamayacaktır. Kanun’da ayrı ayrı maddelerde de belirtilmiş olan bu maddelere uyulmaması halinde, kurumlar idari para cezasına çarptırılabileceklerdir. Kanuna göre kişisel verileri ihlal edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Ayrıca bu veriyi ihlal yolu ile ele geçiren kişiye de 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebilir. idari para cezaları ise yerine getirilmeyen madde(lere) göre değişmek üzere 5,000 TL’den 1,000,000 TL’ye kadar artabilmektedir.
    1 ... isyan devrim ozgurluk
  2. 2.
    açılımı kişisel verilerin korunması kanunu.
    kanun amacı Özel hayatın gizliliğini korumak ve Kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak.
    6698 kanun ile artık Kişisel verilerimiz koruma kapsamında
    https://kvkk.gov.tr/ adresinde detaylar mevcut.
    artık her vatandaşın belli hakları var.
    Bir kurul oluşturuldu.
    Kişisel Verileri Koruma Kurulu 12 Ocak 2017 tarihinde göreve başladı.
    6 Haziran 2018 tarihli Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurulu Kararı ile
    artık 198 nolu telefondan "Alo Veri Koruma" hizmet adı ile Kişisel Verileri Koruma Kurumuna başvurabilir her vatandaş.
    ... mukukulu