bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin9
- ayı saldırınca yapılması gerekenler12
- gece yarısı çalan telefon7
- geceye bir söz bırak3
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- uysaljakoben21
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- gammaz olmuşum13
- eski dizileri izlemek3
- bir erkeğin instagram kullanma amacı2
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız2
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak2
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir4
- aquila bicipite8
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- kel erkek3
- minyon kadın siniri5
- reha muhtar25
- ona bir şey söyle16
- denize sıfır bir ev sahibi olmak2
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- death2
- kemal kılıçdaroğlu35
- rusya'dan nükleer silah tehdidi2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- bizim delilere bakayım4
- elit olmak için gerekenler13
- gecenin şarkısı4
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- gençler iş beğenmiyor3
- ses yakışıklılığı2
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- pazarda su satmak2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- gazlamak2
- ona bir cümle bırak4
- semum3
- sevgiliyle kavga etmek2
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
Üstte de söylendiği gibi eğlencesine dahi olsa uğraşmamak. Kumar insan beyni için değişken aralıklı ve değişken zamanlı pekiştireç görevi görür. Bu da uzun vadede alışkanlık kazanmaya, bağımlı olmaya götürüyor.
oynamamak amk. bunu da ben mi söyliyim? alkolik misin? içme amk. eroinman mısın? vurma amk o iğneyi.
yoktur. bu kumar öyle bir şey ki ilk başlarda mutlaka kazanıyorsun. ne oynarsan oyna ister şans oyunları ister at yarışı ister iddia ister poker ister bilmem ne.. nasıl oluyor neden oluyor bilmiyorum ama o kazanma arzusu insanın vücuduna girince o adrenalini o "başardım amk" duygusunu yaşayınca varını yoğunu kaybetmeden kurtulamıyorsun. etrafımda perişan olan çok adam gördüm bu yüzden..
misal benim de bir at yarışı tutkum var teeee çocukluktan beri. atları zaten ezelden seviyorum bir de üstüne o kazanma/başarma coşkusu eklenince iyice bağımlısı oluyorsun. çok şükür hiçbir zaman "parayı götürecem" diyerek bulaşmadığım için şanslılardan oldum. evet günahı vardır evet zaman zaman 3-5 lira kaybediyorum ama hiçbir zaman kendimi zora sokacak hırstan geberecek noktaya gelmedim. tamamen zevkine o heyecanı para kaldırmak/kazanmak için değil de adrenalin yaşama amacı noktasında tuttum kendimi. eğer şu altılıyı bulayım da ev alayım araba alayım moduna girseydim benden de maddi manevi çok şey giderdi.
şu anda muhtemelen zararda değil kardayımdır bile ama onun da tek sebebi hırs yapmamış olmak. belki de kumar bağımlılığının çaresi budur ; hırs yapmamak.
misal benim de bir at yarışı tutkum var teeee çocukluktan beri. atları zaten ezelden seviyorum bir de üstüne o kazanma/başarma coşkusu eklenince iyice bağımlısı oluyorsun. çok şükür hiçbir zaman "parayı götürecem" diyerek bulaşmadığım için şanslılardan oldum. evet günahı vardır evet zaman zaman 3-5 lira kaybediyorum ama hiçbir zaman kendimi zora sokacak hırstan geberecek noktaya gelmedim. tamamen zevkine o heyecanı para kaldırmak/kazanmak için değil de adrenalin yaşama amacı noktasında tuttum kendimi. eğer şu altılıyı bulayım da ev alayım araba alayım moduna girseydim benden de maddi manevi çok şey giderdi.
şu anda muhtemelen zararda değil kardayımdır bile ama onun da tek sebebi hırs yapmamış olmak. belki de kumar bağımlılığının çaresi budur ; hırs yapmamak.
bu kaybedenler kulübü intihar etmeden önce ailemin bütün evini parasını batırdım sedat peker yardım etsin diye video çekmeye başladı. neden ya millet sizin sıçıp batırmanızın sorumluluğunu üstlenmek zorunda mı? millet girişimcilik yapıyor risk alıp parasını batırıyor, sonra tekrar bir yerlerden hayata tutunup tekrar şansını deniyor. bu adam şerefiyle yatırım yapıp para kazanmaya çalışıp belki o kumarbazlardan çok daha zor durumlara düşüyor. herkes yaptığının sorumluluğunu alması lazım. ya her şeye sebep olmadan önce yap yapacağını ya da nasıl sıçtıysan öyle temizle.
(bkz: dayak)
Sağlam ve kararlı bir irade. Bahçeli evin önünden geçerken kapısında dikkat köpek var tabelası görünce O evin avlusuna girmeye çekinirsiniz. işte, kumar ve kumarhaneden uzak durmak için, o ortama bahçesinde köpek bağlı ev muamelesi çekmek gerekir.
Dayak cennetten çıkmadır derler.
Sağlam bir iradedir. Bu işlerde ilk başta kazanıyorsun ve daha çok kazanmak isterken kaybediyorsun, işte kural bu kadar basit. Bir kere kaybettiğinde başına gelenlerden ötürü akıllanmıyorsan hayattan ders alamayan, iradesiz bir insansındır ama iradesi olan ve yaşadıklarından ders alan bir insan bir daha bulaşmayacaktır zaten.
20 senedir eğlencesine oynuyorum.
Önce kişiliğiniz oluşacak.
Kişiliği oturmamış insanlar bağımlı olur.
Önce kişiliğiniz oluşacak.
Kişiliği oturmamış insanlar bağımlı olur.
kumar ;
aileni bitirir
evliliğini bitirir
sağlığını bitirir
her şeyini bitirir
3 lira kazanacaksın diye 300 liran gider
kumar en zararlı alışkanlıktır.
içkiden daha kötüdür.
sigaradan da kötüdür.
sigara en azından yavaş yavaş öldürür.
kumar bir gecede öldürür.
intihar edersin. dengen şaşar.
seni küçültür.
karakterini bitirir.
böyledir kumar.
para aramaya çalışırsın.
önüne gelenden borç alırsın.
bir bakmışsın sabaha karşı birini aramış ve ondan borç istemişsin.
seni zayıflatır. seni küçültür
böyledir kumar.
kumara harcayacağın parayı hisse senedi almaya harcarsan sana daha çok kar getirecektir.
kısa vadede çok kazandırmayabilir. ama uzun vadede duruma göre iyi kazanırsın.ç
aileni bitirir
evliliğini bitirir
sağlığını bitirir
her şeyini bitirir
3 lira kazanacaksın diye 300 liran gider
kumar en zararlı alışkanlıktır.
içkiden daha kötüdür.
sigaradan da kötüdür.
sigara en azından yavaş yavaş öldürür.
kumar bir gecede öldürür.
intihar edersin. dengen şaşar.
seni küçültür.
karakterini bitirir.
böyledir kumar.
para aramaya çalışırsın.
önüne gelenden borç alırsın.
bir bakmışsın sabaha karşı birini aramış ve ondan borç istemişsin.
seni zayıflatır. seni küçültür
böyledir kumar.
kumara harcayacağın parayı hisse senedi almaya harcarsan sana daha çok kar getirecektir.
kısa vadede çok kazandırmayabilir. ama uzun vadede duruma göre iyi kazanırsın.ç
sağlam, sürekli kişiyi meşgul edecek bir iş veya hobi edinmek. düzgün bir sosyal çevreye adapte olabilmek.
mal olmamak.
eniştem kumar bağımlısıydı bir vakit bir yerde ölü bulundu tahminen cinayeti işleyenler tefeci falandı ama cinayeti kimin işlediği ortaya çıkmadı.
eğitimdir. malumunuz devlet memuruyum, memurlar arasında bu kumar işi çok yaygın. özellikle takip ediyorum nerede eğitim seviyesi düşük veya boş memur varsa bu işe bulaşıyor. aklı başında, konuşmasını bilen eğitimi belli seviyenin üstünde bulaşan yok, varsa da çok istisna.
intihara sürükleme olarak uyusturucu bagimliliginin da ötesine cikan bir tür bagimlilik cesidi.
isin en ehemmiyetli yani ise, bu tür bagimliliklarda, uyusturucu bagimliligina kiyasla kiside bir umut birakmamasidir.
isin en ehemmiyetli yani ise, bu tür bagimliliklarda, uyusturucu bagimliligina kiyasla kiside bir umut birakmamasidir.
güncel Önemli Başlıklar