bugün

kumar bağımlılığının çaresi

yoktur. bu kumar öyle bir şey ki ilk başlarda mutlaka kazanıyorsun. ne oynarsan oyna ister şans oyunları ister at yarışı ister iddia ister poker ister bilmem ne.. nasıl oluyor neden oluyor bilmiyorum ama o kazanma arzusu insanın vücuduna girince o adrenalini o "başardım amk" duygusunu yaşayınca varını yoğunu kaybetmeden kurtulamıyorsun. etrafımda perişan olan çok adam gördüm bu yüzden..

misal benim de bir at yarışı tutkum var teeee çocukluktan beri. atları zaten ezelden seviyorum bir de üstüne o kazanma/başarma coşkusu eklenince iyice bağımlısı oluyorsun. çok şükür hiçbir zaman "parayı götürecem" diyerek bulaşmadığım için şanslılardan oldum. evet günahı vardır evet zaman zaman 3-5 lira kaybediyorum ama hiçbir zaman kendimi zora sokacak hırstan geberecek noktaya gelmedim. tamamen zevkine o heyecanı para kaldırmak/kazanmak için değil de adrenalin yaşama amacı noktasında tuttum kendimi. eğer şu altılıyı bulayım da ev alayım araba alayım moduna girseydim benden de maddi manevi çok şey giderdi.

şu anda muhtemelen zararda değil kardayımdır bile ama onun da tek sebebi hırs yapmamış olmak. belki de kumar bağımlılığının çaresi budur ; hırs yapmamak.
© copyright 2005 - 2026