bugün
- berna laçin'in gözaltına alınması38
- sabah sabah 500g çikolatalı puding yemek9
- hıçkırığı anında durduran formül7
- arkadaşlar acilen bakmanız gerekiyor5
- erkek olduğu halde ilgi duyduğunuz yazarlar9
- yazarların şu an içtiği içecekler7
- sizce karizma mıyım13
- kız olduğu halde ilgi duyduğunuz yazarlar7
- burak yılmazdaki taşşağın kimsede olmaması11
- bir karıncaya yol tarif etmenin çok zor olması3
- ak parti kimsesizlerin kimsesidir9
- montella ile yolların ayrılması5
- koltukaltı kıllı kezo7
- selam kızlar hala evlenmedim7
- arkadaşlar etkileşelim mi6
- 61 yaşında plank rekoru kırmak4
- kadınların aklı yoktur hiçbir şeyden anlamazlar9
- özelden kuşum ötmüyor diyen yazar3
- herkesin herkese psikolojik teşhis koyması2
- seray sever3
- cumadan bir gün önceki gün bugün perşembe4
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- sütte leke var cemil tugay da yok5
- mezar taşında son görülme yazması2
- takibe takip beğeniye beğeni diyen sözlük kızı4
- s'i l v'e r m'i s t4
- sizi müdüre şikayet eden arkadaş3
- arda turan milli takım teknik direktörü olacak3
- asansörün düğmesine birden fazla basmak2
- muslettin amca6
- sözlüğü boşverip plaja gitmek2
- dolmuşta para üstü bekleme gerginliği4
- sevilmeyen yazara yaprak sarma ısmarlamak3
- ne yapıyorsunuz lan kekolar3
- ucan tekme atan hipopotam29
- hiç yutup izlememek4
- allah atatürk ten razı olsun2
- vicdanını kaybetmiş akpliler4
- durup durup hickk diye ses cikaran insan2
- arkadaşlar benim günüm neden aymadı3
- arkadaşlar ben neden sözlüğü ciddiye alıyorum2
- en toksik kadınlar3
- all s fair2
- sözlük ergenlerini sille tokat dövmek2
- biraz çalışayım2
- birikimleri yiyemeden ölmek3
- haniy yaaa3
- tinder'ın eşleşme algoritması5
- atsızı sevmeyen türk5
- internet arama geçmişini temizleyemeden ölmek3
azı karar çoğu zarar, ingiliz icadı domates sosu.
barbekü sos icad olduğunda beri kullanmadığım domates suyu.
görsel
Gözyaşları içinde kalçasını titreten, Dört kaşık salçaya bir yemek kaşığı Kırıtkan un ilave Edip, gerdek gecesinin ateşinde zeytinyağı ile karıştırırken,
Gözleri uykulu (çeyrek)limon, birkaç damla ekşi suratlı sirke, bir çimdik esmer güzeli kara biber, bir çay kaşığı kırmızı askılı abiye giymiş pul biberi katıp,
Düğün müziği çalan iki çay kaşığı, neşeli toz şeker bıraktım.
ufacık nazlı bir kuru soğanı içine rendeleyip, bir buçuk bardak oynamaktan yorulmuş kaynar suyla banyoya sokup, sevecen tahta kaşıkla karıştırdim.
"Benim adım Elvan Dalton, ben gezerim balkon balkon"
"gelir de koynuna girerim ama, kobrayı da dolarım boynuna"
Diyerek kahkahalar atan ev yapımı ketçap'im hazır gibi...
Pazardan aldığım tazecik minik manisa dolmabiberlerim beni de kızart hızlı ve çabucak diyor,
Ayrı bir tencerede rendeleyip zeytinyağı ile pişirdiğim eski köy domateslerinden farksız çeşme başındaki su sırası bekleyen genç kızlar gibi fısıldayan ve dedikodu yapan bif domatesleri pişmek üzere,
Çapkın biberleri piştikten sonra utangaç sıcak domateslerin içine bırakıp sevgili olmalarını istiyorum.
Bizim Lazların horonu gibi kız erkek yanyana dursunlar ve güzel sevsinler..
"Şiiren"
Gözyaşları içinde kalçasını titreten, Dört kaşık salçaya bir yemek kaşığı Kırıtkan un ilave Edip, gerdek gecesinin ateşinde zeytinyağı ile karıştırırken,
Gözleri uykulu (çeyrek)limon, birkaç damla ekşi suratlı sirke, bir çimdik esmer güzeli kara biber, bir çay kaşığı kırmızı askılı abiye giymiş pul biberi katıp,
Düğün müziği çalan iki çay kaşığı, neşeli toz şeker bıraktım.
ufacık nazlı bir kuru soğanı içine rendeleyip, bir buçuk bardak oynamaktan yorulmuş kaynar suyla banyoya sokup, sevecen tahta kaşıkla karıştırdim.
"Benim adım Elvan Dalton, ben gezerim balkon balkon"
"gelir de koynuna girerim ama, kobrayı da dolarım boynuna"
Diyerek kahkahalar atan ev yapımı ketçap'im hazır gibi...
Pazardan aldığım tazecik minik manisa dolmabiberlerim beni de kızart hızlı ve çabucak diyor,
Ayrı bir tencerede rendeleyip zeytinyağı ile pişirdiğim eski köy domateslerinden farksız çeşme başındaki su sırası bekleyen genç kızlar gibi fısıldayan ve dedikodu yapan bif domatesleri pişmek üzere,
Çapkın biberleri piştikten sonra utangaç sıcak domateslerin içine bırakıp sevgili olmalarını istiyorum.
Bizim Lazların horonu gibi kız erkek yanyana dursunlar ve güzel sevsinler..
"Şiiren"
Günümüzde yemeklerin yanında kullandığımız ketçap, aslında Çin’de üretilen ve kökeni Çin’e uzanan bir sostur. Asıl adı ise “Ke-tsiap” olarak bilinmektedir.
ilk cıkıs yeri çin'dir. buradan ticaret yolları aracılıgıyla avrupa'ya getirilmis ve bu gun ki kullandıgımız ketçap ortaya cıkmıstır.
rezilliğin şişelenmiş halidir.
patatese, hamburgere yakışmayıp perperişan ettiği gibi şimdi bir de pilava eklenmeli midir tartışması almış yürümüş.
oğlum saçmalamayın bu damak tadı farklılığı ya da görecelilik ile açıklanabilecek türden bir durum değil lan. pilav gibi kaliteli pirinç ve tereyağının damakları şenlendirdiği bir güzelliğe bu ne idüğü belirsiz şekerlenmiş çürük domates suyu reva görülebilir mi.
sos camiasının en karaktersiz şerefsiz olanı budur.
her durumda olduğu gibi burada da kötüler kazanmıştır allah kahretmesin ki. aşırı popülerliği bu yüzdendir.
patatese, hamburgere yakışmayıp perperişan ettiği gibi şimdi bir de pilava eklenmeli midir tartışması almış yürümüş.
oğlum saçmalamayın bu damak tadı farklılığı ya da görecelilik ile açıklanabilecek türden bir durum değil lan. pilav gibi kaliteli pirinç ve tereyağının damakları şenlendirdiği bir güzelliğe bu ne idüğü belirsiz şekerlenmiş çürük domates suyu reva görülebilir mi.
sos camiasının en karaktersiz şerefsiz olanı budur.
her durumda olduğu gibi burada da kötüler kazanmıştır allah kahretmesin ki. aşırı popülerliği bu yüzdendir.
Ketçap 1830’lu yıllarda ilaç olarak satılırdı.
Değişik tat.. Mayonez daha ilgi çekici niye bilmem ama her türlü mayonez alır be
Mayonez olmadan hiçbir işe yaramayan yancı sos.
içinde bol miktarda şeker bulunduğu için pek sağlıklı olmayan bir sos.
domatesten yapılan, patates kızartması ve fast food yiyeceklerinin vazgeçilmez sosu.
domatesten yapılır.
Ketçap, patates kızartmasını tamamlayan ve domatesten yapılan bir sos türüdür. Mayonezin aksine; ketçabı, hardalla birlikte çok severim. Ketçabın acısız ve acılı olmak üzere iki türü vardır.
görsel
görsel
Ulan hahahahahahahahaha
Hayattaki Öncesi ve sonrası kıyaslaması yaptıracak dönüm noktalarından birisidir.
pulp fiction'daki kızın şakası bu, bildim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar