bugün

içerisinde vanilya olduğu için, çocukların damak zevkine hitap eden ürün. Ve bu bilinçli yapılan bir pazarlama hilesiymiş. Küçük yaşlarda ketçap yemeye alışan bir çocuk, hayatı boyunca bu lezzeti seviyor ve arıyormuş. Ketçap yiyen bir çocuğun, dometesli veya salçalı makarnayı ağzına sürmediğini de hesaba kattığımda, çok mantıklı geldi bu durum bana.
patatesin en iyi yoldaşı. acılı olursa patatesle birleşince orgazm bile edebilir.
çocukluğumda babamın, capcup diyerek kastettiği sos.
tostumun içinde ki vazgeçilmez sos.
insanların abartarak kullandığı bir nevi domates sosu. kullanırken fark edilmez fakat fazla yedikten sonra mide bulantısı ve yanmasına sebebiyet verir.

azı karardır, tat verir, hoş olur.
hemen her şeyin yanında güzel giden sos.
kutusuyla ilgili çok süpersonik bi' gelişmenin yaşanmış olması biz ketçap severleri bi' hayli sevindirdi.

--spoiler--

Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda, Nepentes'in, yapraklarının süper kaygan yapısıyla, tutunmalarını engellediği böcekleri flüte benzer ağzıyla yutabildiği görüldü.

Aynı mantıkla hareket eden araştırmacılar, önce teflonun süngerimsi tabakasının gözenekleri içindeki yağlayıcı filmi hareketsiz hale getirdi. Böylece elde edilen düzgün ve son derece kaygan yüzey, bir şişenin içine yerleştirildi. Bu şekilde süper kaygan hale getirilen şişenin sadece ketçabı değil, reçelleri de hiç takılmadan son damlasına kadar rahatlıkla tüketicinin tabağına sunabileceği belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19235961.asp

--spoiler--
salçanın sululusuna ketçap denir.

rengi kırmızıdır.

mayonez en yakın arkadaşıdır.
bugüne kadar tadıp da beğendiğim tek türü heinz marka olanıdır. gerçi o bile "40 yıl yemesem aklıma gelmez" durumundadır ama... işte eyle.
(bkz: alaman salçası)
domates şeysi. son derece zararlı.

http://nevaricinde.blogsp...t-ketcap-icindekiler.html
katı gibi davranabilen madde. Ketçapı düz bırakıyoruz ya molekülleri içindeki boşlukları kullanarak kafes yapıyormuş katı gibi oluyormuş ama salladığımızda bağlar kırılıyormuş. Vay anam salih ya.
Patatesin olmazsa olmazı.
Aşırı ağır tatlı gelen sostur.

Hayır yemeğe bile sıkanlar var, deli misiniz?
Makarna ve pilavı makarna ve pilav yapan sos.

Hangi kanalda olduğunu unuttum (natgeo olabilir) garip kişilikler veya bu nevi adda bir program var. Yarı uykulu bir halde izlerken ketçap manyağı bir adama denk geldim. Şahsen ben de ketçaba bayağı düşkünüm o yüzden ilgimi çekti. Nereden bilebilirdim ki bu adamın sevgisi yanında benimkisi "anlık bir beğeniymiş".

Bir kere evinin kocaman bir kileri var ve ağzına kadar ketçaplarla dolu. Büfe ketçap, fıçı ketçap, küçük, büyük, acılı, acısız aklınıza ne gelirse...Ara sıra kilerin kapısını açıp ketçaplarını izler ve mutlu olurmuş.

Tahmin edeceğiniz gibi her şeye, tatlılara bile sıkıyor.

Dahası, bir restoranda birisi yemeğine ketçap sıkmadı mı gidip yanına ketçabın faydalarına dair bir nutuk çekiyormuş. Daha önce üç kez mi ne dayak yemiş ama akıllanmamış. Kimi zaman restoranlara girip teftiş ediyormuş, ketçap var mı yok mu diye.

Niye böyle olduğu meçhul. Ketçaba çok düşkün bir anne babanın yanında büyümüş; hatta baba bol acılı ketçaptan mide kanaması geçirmiş.

Böyle manyaklar da var yani.
sos dünyasının yüz karasıdır. hiçbir özelliği yoktur ve asla bir mayonez değildir.
mayonez olmadan yiyemeyeceğim şeydir. patates de olmalıdır tabi.
Bitmese bile akmasını beceremediğim, tostta ve patates kızartmasında olmazsa olmaz domates sosu.
patates kızartmasına mayonez ve nar ekşisi ile birlikte katılınca lezzeti arttırandır.
Yandaşı mayonezi çok sevmeme rağmen bu kırmızı şeyle yıldızım hiç barışmadı.
tadı fazla yavan, patatesle fazla uyumsuz bana göre. Seveni çok o ayrı.
patates kızartması, makarna, pilav, köfte ve üzerine döküldüğü her şeyi daha lezzetli hale getiren hammaddesi domates olan bir tür sos.
1830´lu yıllarda ilaç olarak satılırdı.
(bkz: ketchup)
bunu çinlilerin icat etmesine şaşırdım. ben italyanlar neyin icat etmiştir sandıydım bugüne deyin...
Mayonez varken adam değildir.