bugün

/484
(bkz: siyasete girmediği sürece dini dili ırkı farketmez) *
Geçtiğimiz günlerde bir üniversite öğrencisinin g.t ettiği adamdır. Siyaset için herşeyi yapacağını ortaya koymuş, basit bir mantık sahibidir. Akp nasıl dini açıdan cahillere yöneliyorsa, Kılıçdaroğlu'da cahil milliyetçilere yönelmektedir. Son yapmış olduğu; "ben siperde çömelen başbakan istemiyorum" lafıyla da bunun en iyi örneğini vermiştir. Yahu oranın adı "siper" meclis kürsüsü değil.
videolarını sabırsızlıkla beklediğimiz chpnin yüce lideri.
(bkz: gandi)
"ben siperde çömelen başbakan istemiyorum" lafı ile beni hayrete düşürmüş olan chp lideridir. bu söz bahçeliden gelse hiç şaşırmazdım ama kılıçdaroğlundan? böylesine boş bir söz? gerçi hoş her meselede boş konuşuyor yalnız bu sefer standartları çok aşşağı çektin be sayın Kılıçdaroğlu? bu sözü duyan, M.Kemal in cephelerde öyle siper miper almadan sallana salllana yürüdüğünü sanır, ama anlaşılan kendisi sanmaktan fazlasını yapıyor bizzati inanıyor bu dediğine.

bu sözün ardından kendisini aktütüne davet ediyorum, işi gücü yok zaten gitsin beklesin aktütünde yada dağlıcada artık kendi bilir. gidip beklesin yalnız başına ama karakolların içinde falan değil dışında beklesin. bir terörist faaliyeti olduğu zamanda hemen ayağa kalkıp teröristlerin üzerine koşmaya başlasın ama 1 dk... koşmak? koşmak olmaz, muhtemelen kendisine sorsak herhalde vereceği cevap "Atatürk gibi ulu bir şahıs öyle cephelerde korkak gibi koşmaz" olurdu. rahat rahat sallana sallana teröristin üzerine yürümesini bekliyorum(tabiki yalnız ve silahsız ).kimbilir belki "Atatürk ün kurşun işlemez olduğu fantazisi" ne yeterince inanırsa kendi üzerindende kurşunlar sekebilir. kim bilir?
sanılanın aksine chp'nin oyunu yükseltemeyecek politikacıdır. chp'nin oyunu yükseltecek tek bir kişi var. (bkz: mustafa sarıgül)
zamaninda sirf tayyip erdogan'i bir sekilde elestirmis olayim diye meshur davos olayindan sonra: 'madem davos'a bir daha gitmem diyecektiniz o zaman niye davos'a gittiniz' seklinde bir soru yöneltmisti. ulan bu adam canli fikra diyoruz kimse inanmiyor. simdi de cephede cömelme isine takilmis. buradan sesleniyorum: bu ucuz taktikleri kimden aliyorsun cok merak ediyorum kemalcigim. ekside yazilanlara cevap verdigini duydum. bana da özelden yazarsan sevinirim. kib. bye.
an itibari ile facebook hayran sayısı 500000'i geçmiştir. gerçekten küçümsenemeyecek bir sayı.
türk siyaset tarihinin gördüğü en çakma stayla sahibi adamdır. yok ucu yırtık ayakkabıyla konuşma yapmalar, köylü sembolü kasketlerle dolanmalar falan. kime neye oynuyorsunuz arkadaşım? ulan bütün millet biliyor senin italyan ayakkabının en kralını alacak paran olduğunu ama sırf vicdan satın almak için ajitasyon takıldığını. bunu fark edemeyecek kadar amatör ama memleket yönetmeye kalkıp talip olacak kadar cahil cesaretlisin. şerefsiz it sürüsü pkk'nın elebaşının akıl hocası yalçın küçüğe sayın deyip göz altına alınmasına tepki gösterirken nerde senin gandiliğin ha, indiragandi kemal? insanları salak yerine koyacaksan ya da koca bir milleti böyle ucuz numaralarla keklemeye çalışıyorsan eğer, ben sana söyleyeyim o chp senin elinde patlar.
peygamberimiz hakkında küstahça konuşan adam arkasında olduğu için -yada önünde mi demeliydim- (önder sav) bile sevemeyeceğim adamdır. yaptığı amatör siyasaetle deniz baykal'ı bile aratmaktadır.
eleştirmeye çalışanları eleştirecek somut hiçbir şey bulamamaya mahkum eden tertemiz adamdır.
http://galeri.uludagsozluk.com/g/kemal%20k%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu/

edit: ulen ben mi çektim fişi. ne kızıyorsunuz yaaa. *
iktidara gelince nasıl bir siyaset izleyeceğini merak ettiğim siyasetçi. çünkü şu ana kadar,son 20 yıldır bir chp geleneği olan "muhalif siyaset" anlayışı; yani çözüm üretmekten çok aksaklıklara dikkat çekerek prim yapmacı siyaset anlayışı benimsemiş olduğunu farkettim. merak ediyorum , bir umut var mı acaba. halktan yana radikal kararlar verebilecek, kürt sorununa yapıcı çözümler getirebilecek bir siyaset izleyebilecek yürekte ve kapasitede mi.
büyük bir heyecan ve gazla chp nin başına gelen şahıs. chp yine en iyi yaptığı şeyi yapacaktır muhalefet.
"ben fakirim abi, benim param yok, annem öldü, babasız büyüdüm" diyerek ardından bir türkü patlatan 90'lı yılların arabeskçilerden farkı olmayan siyasetçi sahsiyet.

televizyona çıktığında kapalılar ile ilgili problemin nasıl çözüleceği sorusuna, bu iş kendi kendine çözülecektir demiştir. yahu bununla ilgili kanun var. nasıl çözülecek?

işte chp zihniyeti budur. insanları aptal kabul ederler ve ona göre hareket ederler. hani değişim. nerede?
bu kimse yüzünden chp tabanının denizciğimi (baykalcığımı) mumla araması an meselesidir. ve bunun farkına vardıklarında çok geç olacaktır.

- denizcim nerde? çok özledim onu
- toplantıda
- ne toplantısı?
- grup!
- ne?
artık rakipleri de çok ciddiye almaya başladı. demek ki boş değil.
--spoiler--
yaptığı amatör siyasetle deniz baykal'ı bile aratmaktadır.
--spoiler--
--spoiler--
eleştirmeye çalışanları eleştirecek somut hiçbir şey bulamamaya mahkum eden tertemiz adamdır.
--spoiler--
hakkında aynen bu girileri yapmayı düşünüp vazgeçmiştim. benim yerime girilmiş. yine de lafı toparlayalım.

deniz baykal'ı sevmezdim ama adam konuştumu konuşuyor, malzeme çıkıyordu. dediği sağlam argümanlara antitez üretmek zevkliydi ve zeka gerektiriyordu. kemal bey rüzgarın estiği yönde amatörce siyaset yapıyor kendine bir top atıyorsun hemen akp'ye şut çekmeye kalkıyor. misyonu nedir, neleri savunur belli değil. aynı gün içinde "akp şuna beyaz diyor sizce ne dersiniz" siyah, "akp siyah diyor siz ne dersiniz" beyaz diyebiliyor. deniz baykal'a sorsanız akp ne dediğini bilmiyor derdi. bunda hafıza da yok. insan biraz oturur düşünür. konuyu bilmiyorsa açıklama yapmaz bekler. o kadar basit hatalar yapıyor ki insanın eleştirmeye tenezzül edesi gelmiyor.

"eleştirmeye çalışanları, eleştirecek somut bir şey bulamamaya mahkum eden kişi" demişler. neyini eleştireyim? eleştirebilmek için karşıdaki adamın bir icraatını, bir fikrini öğrenmek lazım. boş boş konuşan, ne fikri olduğu belirsiz yanar döner bir adamın neyi eleştirilir? eleştirilecek yönü olmayan adamın desteklenecek yönü de yoktur. yani tarafsız, fikirsiz bir adam... ona göre meseleler akp olmazsa kendiliğinden çözülürmüş, yani birşey yapmayacağız diyor. işsizlik olmadı mı herşey kendiliğinden düzelir diyor.

türban sorunu var mı diyorlar. bir gün "yok öyle sorunumuz" diyor ertesi gün "biz çözeriz" diyor. açıkoturuma davet ediyorlar "ben hukuktan ayrılmam. hukuk yasak demiş yapacak bir şey yok" diyor. oysa hukuk dediğin şeyi meclis yapar. daha bunu bilmeyen adama ne deyim de eleştireyim. deniz baykal delikanlıca karşıyız diyordu biliyorduk adamın fikrini... tarafsız davranan siyasetçi olmaz, olamaz. bir fikrin olup savunacaksın. kimse sana temizsin diye oy vermez. bekleyin diyorlar. neyi bekleyeceğiz. politikada neyi savunduğu belli olmayan her konuda her yönde insana mavi boncuk dağıtan adama ne diyip oy vereceğiz?

kemal kılıçdaroğlu lütfen siyasi parti ne demek okuyup öğrensin. devlet dairesi değil burası. parti demek savunduğu fikirleri birbirine benzer insanların oluşturduğu bir stkdır. chp devlet dairesi gibi tarafsızlıka yönetilmez.
"Bir başbakanın kendi ülkesinde siperlerde ayakta duramaması benim görmek istemediğim bir fotoğraftır" demiş.
merak ediyorum sınırı boş verdim de doğuya gidebilecek mi? orda bir askeri birliğe gidip yanlarında olabilecek mi?
en güzel vizyonsuz insan örneği.
başbakan erdoğan'a özenip gediktepe'ye gitmek istediğini genel kurmay'a söylemiş şahıs. önce mitinglerde şiir okumalar, alıntılar yapmalar şimdi de bu. ne kadar çok erdoğan'a özeniyor bu kemal k. recep bey hitabını da zaten sadece mitinglerde söylüyor, basın muhabirlerine karşı konuşurken sayın başbakan deyip haddini biliyor. ama karşısında kalabalık güruh görünce heyecanlanıyor sanırım.
facebook fan sayısından falan ortalığı sallayacağı iddia edilen siyasetçi.
cumhuriyet mitingleri de bir milyonu geçmişti değil mi?
halk akın akın mitinglere gelip akp'yi ezecekti değil mi?
hay allah bunlar bir yerden bize nereden esti?
tanrım rüya olmalı.
Eski ssk müdürüdür şu anda cumhuriyet halk partisi genel başkanıdır. Ssk müdürlüğü esnasında kurum 2 milyar tl küsür açık vermiştir. Yani anlıyacağımız dürüst insan indireGANDi kemal
cephede çömelme muhalefeti ile beni yanıltmayarak sempatimi kazanan chp genel başkanı.
sandalye alıp puro ile poz verirse tam süper olur, hatta oy bile veririm...

(bkz: #8441517)
sözlük yazarlarının yaptıgı anlamsız eleştirileri okuyup gülüyor mudur acaba, adam başkan oldugundan beri karış karış geziyor yurdu sen hala martaval oku cevat.
o yapamadı ben yaparım psikolojisiyle mini mini çocuk hissini vermektedir.
© copyright 2005 - 2026