kemal kılıçdaroğlu

--spoiler--
yaptığı amatör siyasetle deniz baykal'ı bile aratmaktadır.
--spoiler--
--spoiler--
eleştirmeye çalışanları eleştirecek somut hiçbir şey bulamamaya mahkum eden tertemiz adamdır.
--spoiler--
hakkında aynen bu girileri yapmayı düşünüp vazgeçmiştim. benim yerime girilmiş. yine de lafı toparlayalım.

deniz baykal'ı sevmezdim ama adam konuştumu konuşuyor, malzeme çıkıyordu. dediği sağlam argümanlara antitez üretmek zevkliydi ve zeka gerektiriyordu. kemal bey rüzgarın estiği yönde amatörce siyaset yapıyor kendine bir top atıyorsun hemen akp'ye şut çekmeye kalkıyor. misyonu nedir, neleri savunur belli değil. aynı gün içinde "akp şuna beyaz diyor sizce ne dersiniz" siyah, "akp siyah diyor siz ne dersiniz" beyaz diyebiliyor. deniz baykal'a sorsanız akp ne dediğini bilmiyor derdi. bunda hafıza da yok. insan biraz oturur düşünür. konuyu bilmiyorsa açıklama yapmaz bekler. o kadar basit hatalar yapıyor ki insanın eleştirmeye tenezzül edesi gelmiyor.

"eleştirmeye çalışanları, eleştirecek somut bir şey bulamamaya mahkum eden kişi" demişler. neyini eleştireyim? eleştirebilmek için karşıdaki adamın bir icraatını, bir fikrini öğrenmek lazım. boş boş konuşan, ne fikri olduğu belirsiz yanar döner bir adamın neyi eleştirilir? eleştirilecek yönü olmayan adamın desteklenecek yönü de yoktur. yani tarafsız, fikirsiz bir adam... ona göre meseleler akp olmazsa kendiliğinden çözülürmüş, yani birşey yapmayacağız diyor. işsizlik olmadı mı herşey kendiliğinden düzelir diyor.

türban sorunu var mı diyorlar. bir gün "yok öyle sorunumuz" diyor ertesi gün "biz çözeriz" diyor. açıkoturuma davet ediyorlar "ben hukuktan ayrılmam. hukuk yasak demiş yapacak bir şey yok" diyor. oysa hukuk dediğin şeyi meclis yapar. daha bunu bilmeyen adama ne deyim de eleştireyim. deniz baykal delikanlıca karşıyız diyordu biliyorduk adamın fikrini... tarafsız davranan siyasetçi olmaz, olamaz. bir fikrin olup savunacaksın. kimse sana temizsin diye oy vermez. bekleyin diyorlar. neyi bekleyeceğiz. politikada neyi savunduğu belli olmayan her konuda her yönde insana mavi boncuk dağıtan adama ne diyip oy vereceğiz?

kemal kılıçdaroğlu lütfen siyasi parti ne demek okuyup öğrensin. devlet dairesi değil burası. parti demek savunduğu fikirleri birbirine benzer insanların oluşturduğu bir stkdır. chp devlet dairesi gibi tarafsızlıka yönetilmez.
© copyright 2005 - 2026