bugün
- yakıştırdığım çiftler serisi 151
- hangi yazarla çift olursunuz14
- sözlükte bile yalnız olmak10
- silvermist sözlükten gitmesin kampanyası7
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi16
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı20
- sözlük çiftleştirme servisi11
- ya bi siktirin gidin15
- nick vermeden bir yazara seslen13
- ulu sözlük telegram grubu12
- sözlük yazarlarının eski sevgiliyi unutma süresi11
- sözlükte sevgili yazar eksikliği9
- bakalım erkeğim beni kıskanacak mı ergensiliği4
- erkeklerin sohbet muhabbet edememesi5
- arkadaşlar ben de hesabımı siliyorum11
- şapka takar mısınız12
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- 2026 lisans kpss sonuçları8
- istanbul12
- fon skandalı önergesini akp ve mhp'nin reddetmesi3
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- honda pcx 125 motorsiklet2
- abdullah öcalan2
- sümüklü böcek çiftleşmesi6
- sarapci koala hatayi12
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır18
- karton toblayan cocuga arkadan sımsıkı sarılmak5
- sezen taş7
- uludağ sözlük sertleşme veritabanı4
- ingiliz dili ve edebiyatı bitirmek2
- amerikan demokrasisi3
- sinek as5
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- 2200 yılında nasıl görünürdüm3
- bakıp bakıp adım atmayan erkek17
- bahamalar2
- izmirin bok bulutlarının dağılması2
- ne sağcıyım sen solcu kartoncuyum kartoncu3
- al şu 1 milyonu usd'yi bankaya yatır diyen patron2
- rüzgarlı havaları seven tip4
- diğer sözlük4
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz16
- arkadaşlar sizce neyimi düşüreyim14
- orhan pamuk3
- ucan tekme atan hipopotam43
- yemek yedikten sonra kusmak9
- aslan burcu erkeği aslan burcu kadını ilişkisi9
- kartoncunun halil güneşli olması3
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı7
- nervionun beni engellemesi10
oyunlarda, kitaplarda veya filmlerde olayı yaşayan kişilere denir.
Mesela;
Ahmet canavarlarla savasirkan geberdi.
Buse Ahmet'in olumunu goz yaslariyla izledi
gibi*
Mesela;
Ahmet canavarlarla savasirkan geberdi.
Buse Ahmet'in olumunu goz yaslariyla izledi
gibi*
Karakter, insanları birbirinden ayıran kişiliğin kalıcı özelliklerinden biridir. insanlar birbirlerinin karakterine her zaman çok önem verirler, davranış ve tutumlarında bunu dikkate alırlar. Karakterin en önemli yönü, kişiliğin tüm özelliklerini değil, önemli ve kalıcı bireysel özelliklerin bütününü yansıtmasıdır. insanın karakteri, dünya görüşü ve inançlarıyla da yakından ilgilidir. Şahısın ilişkiler sistemini oluşturan dünya görüşü ve inançları, kaçınılmaz olarak karakter özelliklerinin oluşumuna temel oluşturur.
insana kimlik kazandıran özellik..
varsa iyidir.
az da olsa esneme payı olduğunu düşünüyorum.
bir çoğunda olmayan...
insanın kendisini insan ve doğa dünyasına bağlamasına aracılık eden ve büyün içgüdüsel olmayan uğraşlardan oluşmuş göreceli ve sürekli sistem.
Kimsenin değer vermediği işe yaramayan bir şey. Herkes bakıyor kendi egosuna.
Akplı yonetıcılerde bulunmayan hede.
kişilikle eş anlamlı olarak kullanılan bir kavramdır. ancak karakter kişiliğin bir parçasıdır ve onun ahlaki yönünü ifade eder. karakter toplum tarafından kazandırılan ve toplumca olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirilen davranışların sürekli hale gelmesidir.
bazen bazılarının karakterinden nefret edersin diğer tüm özellikleri değersizleşir. çok önemlidir.
yoksa hiçbir şeysin.
malesef her şeyin başı karakter. ben demiyorum en karakterli benim diye ama karaktersiz denilmeyecek kadar da karakter sahibi biriyim. gel gör ki hanzo olarak yetişip 20 yaşına kadar adap saygı nedir bilmeyen il dışından gelen öküze bunu anlat. doktor olsan ne mühendis olsan ne profesör olsan ne yazar bu saatte ses yapılır mı götveren.
üniversite hocasının biri bir gün tahtaya 1 rakamını yazmış ve;
"bakın bu sizin karakterinizdir. hayatta sahip olacağınız en değerli şey" demiş.
daha sonra 1 in yanına 0 yazmış. "bu ise başarıdır. başarılı bir karakter 1'i 10 yapar" demiş. sonra bir 0 daha yazmış. "bu tecrübedir. 10 iken 100 olursunuz." demiş.
sıfırlar böyle uzayıp gidiyor. yetenek, disiplin, sevgi... eklenen her 0 da sayının 10 kat arttığını anlatır hoca. sonra eline silgi alır ve baştaki 1'i siler. geriye bir sürü 0 kalır. ve şöyle der;
"karakteriniz yoksa öbürleri bir hiçtir."
"bakın bu sizin karakterinizdir. hayatta sahip olacağınız en değerli şey" demiş.
daha sonra 1 in yanına 0 yazmış. "bu ise başarıdır. başarılı bir karakter 1'i 10 yapar" demiş. sonra bir 0 daha yazmış. "bu tecrübedir. 10 iken 100 olursunuz." demiş.
sıfırlar böyle uzayıp gidiyor. yetenek, disiplin, sevgi... eklenen her 0 da sayının 10 kat arttığını anlatır hoca. sonra eline silgi alır ve baştaki 1'i siler. geriye bir sürü 0 kalır. ve şöyle der;
"karakteriniz yoksa öbürleri bir hiçtir."
Önemli bir unsur.
yaşanılan devrinde, zamanında; bunun, gelişiminde veya gerilemesinde etkili olan duruş. belki kendi içinde bir kavram ama, günümüz teknolojisinde her şeyden haberdar olup, bundan olumlu veya olumsuz etkilenme olayı var. ve bu illet bir şekilde karaktere sıçrayabilir. ben kendimi bilirim demeyin, gün gelir kendini bilmezlikten her şeyi yapabilirsiniz. cahillik her zaman kötüydü ve kötü, ama günümüz teknolojisinin içine aldığı etkiyle, ultra hale geldi bence.
insanı iki şey karaktersiz yapar.
biri para için yaşamak, ikincisi ise sex için yaşamak.
biri para için yaşamak, ikincisi ise sex için yaşamak.
insanların elindeki güç ve paraya göre şekillenen davranış türü.
Bazılarında olmaz.
Karakterden en son bahsedecek insanların bu lafı ağızlarından düşürmemesi düşündürücü.
insandan insana değişen bir Oluşma süreci vardır karakterin.
Ve o süreçten sonra bir kişinin asıl karakterini asla ama asla değiştiremezsin.
Kişi bunu kendi istese bile değişmez hatta.
Ve bir insanın asıl karakteri ve size gösterdigi karakteri çoğu zaman aynı değildir.
"nasılsan öyle görün" prensibini çoğu insan gözardı edip "nasıl olmak istiyorsan öyle görün" prensibine değişir.
Ve o süreçten sonra bir kişinin asıl karakterini asla ama asla değiştiremezsin.
Kişi bunu kendi istese bile değişmez hatta.
Ve bir insanın asıl karakteri ve size gösterdigi karakteri çoğu zaman aynı değildir.
"nasılsan öyle görün" prensibini çoğu insan gözardı edip "nasıl olmak istiyorsan öyle görün" prensibine değişir.
fenerbahçeli çok sayıda futbolcuda bulunmayan bir niteliktir.
pek çok tanımı olan kişilik... en basit anlamda kişilik diye tanımlanır. toplumların idealleri ekseninde evrilir veya yokedilir. Türkiye gibi toplumlarda karakterden ziyade yapılan önemlidir. yani ne iş yapıldığı ve kadar maaş alındığı. bu durumda da karakter kitaplıkta okunmaya kitap gibidir.
font, yazı tipi için de kullanılan kelime.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar