bugün

/273
Özlenilen şehirdir. Doğmadığım ancak büyüdüğüm ve yıllarımı geçirdiğim güzel ildir.Çok özledim seni izmir.ailem orada ben Ankara'dayım. Bir yarım oradayken bir yarım burada. Yarım yamalak yaşıyorum. Özledim seni izmir. Yerin hep ayrı. unutamayacağım anılarla dolusun. Göztepe'n olsun Hatay'ın olsun Balçova'n olsun Selçuk'un olsun her yerin ayrı güzel, her yerin ayrı güzel.
18 yıl izmire yaşadım ve bu sene üniversite için eskişehire geldim. Hiç bu kadar özleyecegimi düsünmemistim. Türkiyedeki yaşanılası şehirlerden biri.
doğma büyüme izmirlisindir üniversite için ankaraya gidersin ilk başta deli gibi izmiri özlersin ama sonra ankara ciddi anlamda, garip bir şekilde çekici gelir izmire çok sık gitmezsin. Yazın tatilde izmirde o kadar sıkılırsın ki erkenden ankaraya dönersin. Çünkü artık ankarada bir hayat kurmuşsundur ve ankarada deniz olmaması, insanlarının izmire göre daha kaba olması gibi farklar seni eskisi kadar rahatsız etmez. ama ankaradan arada kaçıp izmire gitmen de lazımdır ki ankarayı özleyesin. izmir doğup büyüdüğün belki de en sevdiğin şehirdir ama bu ankaraya haksızlık etmen anlamına gelmez.
doğma büyüme ankaralıların hayatlarının bir dönemini geçirip,geri döndüklerinde artık Ankara'da yaşayamayacakalarını onlara kanıtlayan şehirdir. Sözün özü Tr'nin en yaşanabilir ve insanlarının en mutlu ve özgür olduğu yeridir..
kızlarının genelde bakireliğine 17 yaşında veda ettiği şehir.

ayrıca aile büyükleri tarafıncada normal bişeymiş gibi karşılanır.
baba oğul karşılıklı rakı içilen nadir ilimiz. doğuduğum büyümeye çalıştığım yer. aşk.
türkiyenin modern şehirlerinden biri. hatta en modern şehir. yaşadığım şehir.
Yaklasık 1 saat once sevgılımden ayrıldıgım sehır. Daha dogrusu artık eskı sevgılı.
Gadaları alınası şehirdir.
Bugün bizlere sıcacık, bol güneşli yüzünü göstermiş şehir. Çok ayıp ediyor ama. Final haftası alsancağa, karşıyakaya gitmemek için zor tutuyor kendini insan. Biraz daha camdan dışarıyı seyredersem sanırım dayanamayıp gidicem alsancağa.
hayatımda gördüğüm en güzel şehirdir. bursa'yı memleketim olarak çok severim, istanbul da güzeldir. ama izmir'in yeri ayrı. izmir candır gerisi heyecandır.
dini zayıf memleket.
22 gün sonra gideceğim yer.
dipnot: bütler olmayaydı iyidi.
Gezmesi güzel bir şehir. insanları da güzel.
4.5 milyon insanın,
kaos yaratmaksızın yaşadığı, güzel bir kent burası..
ege'nin incisi.
getto yerlerinde yaşamıyorsanız izmirliyim diyebilirsiniz.

öğrencilik iyidir bu şehirde.severiz.
ince bıyık belediyesi sevdalılarının bok attığı şehir.. siktirin şehirlerinize lan o zaman burda ne bok yiyorsunuz.
adam gitmiş nerden döner yemiş izmir'e bok atıyor... yazlık mekan lan orası başka yerlerde de turistik yere git çayı 10 liraya satarlar.. malmısınız lan siz. hiç mi bi yere çıkmadınız..? bok atıcak başka şey bulamadınız mı?... ben size 2 liraya döner yiyeceğiniz yerleri de göstereyimde azıcık insaf edin
döner 5 liraymış vay amk... döner 5 lira diye halka küfür ediyo lan herif..
sivas'ta adam yakıyorlar.. maraş'ta kesiyorlar onlara ne diyecek bu adamlar merak ettim..
bir şey demez ne de olsa orası akepeli ne dicek..
hamdolsun.
Tam bir eğlence şehri.. Uygun arkadaş ortamları ile kendinizi gençlik dizilerinde başrol olarak hissedersiniz. Güzel anılarım olan şehirdir.
günah şehridir. bostanlı sahilinde dün gece bildiğin alkol akıyordu. yazık. evet.
akplilerin sevmediği şehir. iyiki sevmiyorlar bu yüzden biz daha çok seviyoruz bu şehri.
tayyip mitinge geldiğinde kendi çalıp kendi oynuyor alkış yok burda ona.
sonra bozulup köy diyor neden mi istanbul gibi alamayıp parsel parsel satamadığı için
yeşil alanlarını imara açamadığı için.
varsın olsun burası köy kalsın küçük esnaf bitirilip avmlerle dolup taşacağına. orta halliler fakirleştirilip zenginler devleşeceğine burası köy kalsın arkadaş
alamadığın için ödenek vermiyorsun ya kıçımızla gülüyoruz bu bizi senin yanına çekmiyor. çünkü burda saftiriko insanlar yok hepsi senin kanunları çiğnediğini az çok biliyor hepsi senin atatürke laikliği düzene dirliğe birliğe ihanet ettiğini az çok biliyor.
koyun sürüsü pskolojisi yok burda herkesin kendi fikirleri var
bunlara başkalarının laklaklarıyla değil düşünerek sahip oluyorlar allahın bir kulu çıkıp seni övemez bu şehirde
tokat gibi yapıştırırlar cevapları. çünkü biliyorlar. sen ne kadar saklamaya çarpıtmaya çalışsanda. medyaların yer vermese de haksızlıklarına
bu yüzden alma gelme köy kalsın izmirim biz beraber mutluyuz.
Hazineye borcu kalmayan sehir.
Gerci bir sey yapmiyorlar ondan kaynaklanabilir.
Memleketimizdir. Severiz efenim.
Biz izmire de cigdem diyoruz.
kedilerin ulaşamadığı ciğere mundar dediği şehirdir.
vatan, millet, islam düşmanı, dinsiz cehepelilerin işgal ettiği şehir.

not: gavur'dur.
Cehepeli belediyesinin en büyük seçim yatırımının, halkapınar aktarma merkezindeki yürüyen merdivenler olduğu şehirdir.

Ama çok severim tabi, içerisinde nefes alabildiğim tek şehirdir. istanbul gibi içinde karınca misali değilsinizdir, insanların simaları anlaradaki gibi berlin duvarı da değildir. Ama yine de şehir sizi boğarsa, seçenekler çoktur, soluğu çeşme de, kuşadasın da, foça da alabilirsiniz.
© copyright 2005 - 2026