bugün

cesme yolu uzerinde karaburun ayriminda bulunan, oldukca buyuk bir kampuse sahip olan universite. ancak bu buyuk kampuse dagilmis 3-4 tane binadan ibaretmis, kampusteki agaclara eseklerin baglandigi gorulurmus, soyleyenlerin yalancisiyim.
derste sınıfa köpek girdiği söylenen, bahçesi börtü böcek kaplı, izmirin bir hayli dışındaki MIT programı uygulayan üniversite. ilk açılma sebebi sadece yüksek lisans doktora ve araştırma için olduğundan mıdır nedir, burda okuyan hiçbir öğrenci okulun sosyal olanaklarından memnun değildir.ancak eğitiminin oldukça iyi olduğunu duydum, söyleyenlerin yalancısıyım.
(bkz: iyte)
iyte de okuyan bir öğrenci olarak inanılmaz bir üniversitedir.kampus alanı olarak türkiyenin en büyük,avrupanınsa üçüncü büyük üniversitesidir.sadece 9 lisans bölümü vardır.akademisyenlerinin tamamı yurt dışında eğitim görmüştür.4 öğrenciye 1 akademisyen düşer.süper lüks yurtlarda inanılmaz ucuz fiyatlarda kalma imkanı sağlar.5 yıl içerisinde tavan yapacak üniversite...
kullanılan alan / kullanılabilir alan oranı 0 a çok yakın bir enstitüdür. Saat 18:00 den sonra izmir'e ulaşmak toplu taşıma araçlarıyla imkansızdır. Yurtları gerçekten süper lükstür ama çöldeki bir vaha gibidir,etrafı bomboştur. izmir'e çevre yolundan gidilmediği takdirde yaklaşık 1 saatlik bir uzaklıktadır. Ama eğitim olarak gerçekten mükemmeldir. Hemen hemen herkes birbirini tanır, ortamı güzeldir. Ayrıca araştırma olanakları fevkaladenin fevkindedir. Okumak için ideal, eğlenmek içinse fazla ideal olmayan güzide bir eğitim kurumumuzdur.
izmir kent merkezine olan 46 kilometrelik mesafe sizi sosyal hayattan soyutlar, böylece derslerinizle başbaşa kalırsınız*
alkolik olma sebebi.
yüzde yüz ingilizce eğitim yapan, avrupa'da geçerliğiği olan diplomalardan veren, öğrencilerin ileri zekalı olduğunu sanan ama normal insanların gittiği -nedensonra anormalleşiyorlar-, kocaman kampüsünde birçok köpek yaşayan ama öğrenciler için kampüsün içine bir yurt binası daha yapılmayan okul.
1992 yilinda yuksek lisans egitimi icin kurulmus, ancak 1998 yilinda lisans ogrencisi de alarak yasamina devam etmis, amerikanin en saygin universitelerinin dahil oldugu teknik universite anlamina gelen institute of technology kavramini gebze yuksek teknoloji enstitusu ile birlikte yasamimiza sokmaya calisan, izmirin %100 ingilizce egitim verek ilk ve tek devlet universitesi.. urladaki sehre uzak kampusu dolasiyla okurken cok sevilmese de, mezun olduktan sonra is dunyasindaki sayginligi ve tercihi goruldugunde kazanildigina sukur edilen okuldur.. egitimi %100 ingilizce oldugundan is cevresinde bogazici ve odtu ile bir tutulup maas konusunda en yuksek katsayi ile carpilir.. kendisinin yetistirmis, ve yurtdisina gondermis oldugu hocalari cogunluktadir.. kampusu deniz kiyisinda olmasi sebebi ile bahar aylarinda guzellesir,ogle arasinda denize girilebilir, kumsalda icilebilir.. 20 kisi alarak basladigi siniflarina yokun bastirmasi ile 30 kisi olarak devam etmekte oldugundan universiteden cok aile havasi vardir siniflarinda..
bu yazımdan 10 sene sonra türkiyenin en kral üniversitelerinden biri olacak üniversite.**
Sadece öğrencileri açısından değil öğretim görevlileri açısından da güzel imkanlar sunan eski enstitü yeni üniversite. Gerektiği kadar öğrenciye gerekli eğitimi sunmaktadır, öğretim üyeleri gerçekten alanında yetkindir, okutman gibi akademik ünvan sayılamayacak bir kadroya alımlarda dahi ilk kriter tecrübedir. Kütüphanesi "büyük" sayılan üniversitelerin birçoğundan daha iyidir, ulaşım sorunu olmasa mükemmel denilebilecek bir kampüse sahiptir ( manzara açısından, yoksa yerleşim planında bir fakülteden diğerine ulaşabilmek zor) Özgün yapısını korursa ilerde Türkiye'nin sayılı araştırma kurumları arasında yerini alabilecek potansiyele sahip hele de "Yaşar Üniversitesi" gibi bir facianın yer aldığı izmir için bulunmaz nimet.
izmir'de "ege" ve "9 eylül" olmasına rağmen; hiç öğrencisi olmadığı halde bazı derslerinde bulunan yazar "mark levinson"a hitap edebilen, kurulduğu ilk yıllardan beri alakasını kesmediği devlet üniversitesi. gerek destek vermek, gerekse destek almak için. sadece biraz yolu var. ama çeşme otobanı ve audi * a6 varsa sorun olmuyor açıkçası. *
Halihazırda bünyesinde personel olarak çalıştığım ve birçok çalışanı gibi koşarak uzaklaşmak istediğim(ulaşım ve maaş nedeniyle, yoksa ortam süper)eğitim yuvası.
3 yıl önce büyük bir heyecanla anlattığım üniversitem. Şu an son yılımı okumaya hazırlanırken, kat etmesi gereken daha çok yol olduğunu söyleyebilirim. Geldiğim andan beri sürekli gelişiyor olsa da hala ulaşım inanılmaz bir problem. Projeleri insanları heyecanlandırsa da tanıtım anlamında ne yazık ki oldukça başarısız kalıyor. Belki 20 yıl içinde Türkiye'nin en iyilerinden biri olacak ama şu an için ne yazık ki hedeflerinin oldukça gerisinde..
Kampüsünün farklı yerlerinde aynı anda farklı mevsimler yaşanan ilim, irfan yuvasıdır.

Lisans bölümleri bir kaç istisna dışında benzer puanlı üniversitelere göre iyidir, hatta bazen fazla iyidir ki okulu uzatırsınız.

Kütüphanesi oldukça iyi yönetilir. Sürekli yeni veritabanları, kitaplar eklenir; içine giren çıkmak istemez.

Ulaşım en büyük sorunudur. Yıllarca öğrenci konseyinin eshot'u dilekçe yağmuruna tutmasına rağmen otobüs gelmeyince, konsey eylem yapma kararı almıştır. Öğrencilerin 2007 yılında belediye binası önünde gerçekleştirdikleri otobüs istiyoruz eylemi yüzünden, izmir büyükşehir belediyesi tarafından hiç sevilmez hatta en ücra köylere bile otobüs koyan başkan aziz kocaoğlu merkez ilçe olan urla'daki iyte için, "aslında bizim iyteye otobüs koyma zorunluluğumuz yok ama 2007 başında koyacaktık ancak eylem olunca beklesinler dedik" açıklaması her iytelinin aklına kazınmıştır. Zoraki otobüs seferleri başlatılsa da hem izmir'in en pahalı otobüs tarifesi uygulanır hem de dağ, tepelerden oluşan kampüse iki kilometre girmemek için öğrenciler karda kışta kampüs girişinin önünde bırakılırlar. Eğer ensesi kalın bir aileniz varsa ve emsallerinin iki katı kadar hatırı sayılır bir parayı okulun servis ihalesine ambargo koyan tekelci firmaya* verirseniz yirmi senelik otobüslerle rahatça gidip gelebilirsiniz. Söz konusu firma okulun personel servisi ihalesine girip okula düşük fiyat verirken aradaki kar açığını öğrencilerin sırtından acımasızca çıkarır. işin daha acı kısmı da rektörün bu durumu bildiği halde hiç bir şey yapmamasıdır.

öğrenci topluluklarına gelince, oldukça fazla ama çok azı aktif olan topluluklar vardır. Ayrıca sks bütçeyi kafasına göre dağıtır. mesela teknik topluluklar yılda 500 tl gibi bütçelerle sürünebilirken dağcılık klubü 16 bin tl alabilir. genelde spor, dans alanlarındaki topluluklar destek görürler.

Yeni açılan spor salonu iyidir, hoştur. uygun bir mebla karşılığında dönemlik üye olup fitness salonundan da yararlanılabilir.

yurtları iki kişilik odalardan oluşur, rahattır ama artık dolmuştur. özellikle izmir'de oturduğu halde yolu çekmek istemeyip bir takım çakallıklarla* * yurda kayıt olan öğrenciler yüzünden her sene yeni kayıtlar açıkta kalır. balçova'da evi olup yurtta kalanlar varken anadoludan gelip açıkta kalanlar geldiklerine bin pişman olurlar.

Kısacası insanların girebilmek için, girenlerin de bitirip kurtulmak için yırtındığı üniversitemsi oluşumdur.
(bkz: iztech)
(bkz: iyte)
yakın zamanda türkiyede ses getiricegine inandıgım bir üniversite özellikle elektronik ve haberleşme mühendisligi çok başarılı fakat üniversitenin sosyal bir ortam olmadıgı nadir yerlerdendir ulaşım hala kötü kampuste gidilebilecek tek mekan var. izmire uzaklıgı 45 km iken çesmeye uzaklıgı 35 km dir dersten çıkıp denize girenler sıklıkla görülür hatta denizden çıkıp derse girenlerde vardır
farkı şuradan okunabilir:

(bkz: http://www.businews.eu/20...yuksek-teknoloji-ustleri/)
(bkz: russian institute)

not: serbest çağırdım geldi.
tanım 1.
40 kişilik sınıflarda %100 ingilizce eğitim veren, öğle arası denize girilebilecek, veya sahilde rakı balık yapılabilecek, urla'da çok güzel bir kampüsü olan, odtü'lü hocaların deyimi ile 10 yıl içinde adı odtü, bogaziçi ile birlikte anılacak olan devlet ünivesitesi. hatta şimdiden bile oyak-renault, ford, tofaş, bosch gibi ciddi ik departmanlarına sahip firmalar iyte mezunlarını bu sınıfta ele almaya ve değerlendirmeye başlamışlardır.

farkı şuradan okunabilir:

(bkz: http://www.businews.eu/20...yuksek-teknoloji-ustleri/)

tanım 2.
osym'nin medyaya da yansıyan tercih kataloğundaki hatalarından belki de en çok nasibini alan universitedir. buna göre başarı sırası ve puanları, bazı bölümlerinde, gerçeğine çok çok düşük görünmektedir reelde öyle olmamasına rağmen. iyte bu hafta içi internet sitesinde bununla ilgili basın açıklaması yapacaktır. ama tercih yapacak öğrenciler dikkatli olsunlardır.
devlet sırrı gibi saklanan çok gizli bir proje kapsamında hiç bitmeyen bira geliştirdiklerini öğrendiğim undercover kuruluş.
ayrıntıları yakında wikileaks'e vereceğim, daha dur..
Adında izmir bulunması kadar saçma bir şey daha olamaz.Yahu biraz daha gitsek ülke dışına çıkıcaz
izmirin tanınmayan, her zaman özel okulla karıştırılan, statü olarak teknik üniversite olan ve aynı zamandan tam zamanlı öğrenci olarak bulunduğum okul
bilgisayar mühendisliği sayfasının çalışmaması hayli ironik olan okul(um).
edit:sayfanın ingilizce hali çalışıyormuş.
ingilizce mimarlığıyla ana ağlatan okul.
yakinda akademik kadrosuna katilacagim icin cok merak ettigim okul.

okuduklarim ve duyduklarima gore hayatta kalabilmem icin iyi bir dagci olmam gerekiyormus.

adut:: 3 hafta once gorduklerime gore o ne lan dag basini duman almis bir okul...