bugün

(bkz: ipotek)
dükkan,ev,toprak vb. taşınmaz malların geliri karşılık gösterilerek rehin tutmak.
Kesimleri ve hatları sebebiyle herhangi bir rus silahından baz alınmış olması muhtemel bir AZERi yapımı (bkz: anti-materyal) tüfeği. 14.5 x 114 mm'lik cephane kullanır. ve etkili menzili 3 kilometredir. ha tabi 1 kilometrenin üzerine sağlıklı atabilen insanoğlu şimdilik yoktur.( (bkz: cheytac) tüfeği kullanması haricinde..) 20 kiloya yakındır ve (bkz: yarı otomatiktir). şarjör kapasitesi 10'dur. kullanıldığı ülkeleri tahmin edebilirsiniz...

görsel

bir silahın kullanıldığı ülkeler özellikle yerliyse yazmak taraftarı değilim. sebebi ise budur;

çoğu kişi youtube'da "2 koyu milliyetçi yunanlı, 5 PKK'lı korkutacağız" diye turkish army yok turkish bilmemne adı altında bütün silah gücümüzü gözler önüne seriyor. wikipediayı da bu sebeple hiç sevmiyorum. kuşkusuz ABD Çin ve rusya gibi ülkelerin değil üretilen silahlarımız, neremizde ne an ne oluyor hepsinden saniye saniyesine bilgisi var. ama ya PKK?

sizce onlar ajanları olacak kadar gelişmiş bi topluluk mu? bu düşüncesizce yaptığınız hareketler yüzünden şehit vermekteyiz. evet doğru duydunuz. o "korkutucam!" mantığıyla uploadladığınız videolar yüzünden şehit veriyoruz.

çünkü PKK'lıların bizim güçlerimiz hakkındaki tek bilgisi ya çatışmıp gebermemiş pkk'lıların anlattıkları yada wikipedia ve youtube...

adam açıyor çatışma öncesi diyor ki. "aa türklerin ana silahı buymuş. yani bu silaha karşı ağacın arkasına saklanırsam onu delip beni yine vurur ama şöyle siper alırsam yaparsam bana ulaşamaz!" yani resmen kavga başlamadan "senin burnuna vuracağım" demek gibi birşey. evet herkesin herşeyden haberi var ama bazı düşüncesizlikler yüzünden hala haberi olmayanlar uyanıyor ve ülkemize kurşun olarak geri dönüyor... bilinçili olalım lütfen.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026