bugün
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası31
- sözlükteki herkesin 2 hesap kullanması7
- biraz şımardım6
- acıyo diyen kız5
- gammazlar neden hiç çaylak olmuyor8
- sevgilinizin sözlükte yazar olması6
- true'nin utanmadan gammazlara laf söylemesi4
- çağımızın hastalığı7
- bir yazarı entrylerine göre yargılamak17
- yan ma leley yan ma leyyo3
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum20
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor10
- sapık olduğu için çaylak olan insan5
- gammaz çetesi7
- clean code alışkanlığı2
- nickten isim tahmini yapmak72
- kalabalıklar içinde yalnız olmak12
- hayattan zevk alamamak17
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu6
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri10
- bacınızın uluda yazar olmasını ister misiniz3
- hava ne kadar güzel ya3
- arkadaşlar hoşçakalın4
- gammazların gizli hesapları görebilmesi3
- balkonda kitli kalmak4
- seri gizli artı oy veren melek13
- insana kendini güvende hissettiren şeyler6
- deliğim ben götü kara deliğim3
- ülkenin kötü halinden gammazların sorumlu olması3
- yazarların sözlükte bulunma amaçları7
- hikayeyi devam ettir25
- biber dolması olsa da yesek7
- g'i l d'e d l'i l y26
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler16
- albirader camus2
- venezia fc2
- hazret ktc5
- alkollü sürücüye 602 bin lira ceza3
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- gizem güven2
- sabah kahvaltısında menemen yiyen erkek3
- önüne gelene ayar verebileceğini zanneden insan4
- mohamed salah ghaly3
- arkadaşlar bir bakar mısınız9
- narsisizm3
- kurbağa öpüp prens beklemek14
- yazarlara göre olması gereken insan ömrü süresi8
- gocunun nerede olması10
- marmarayın 74 27 çekmesi3
- pizzada ince hamur tercih eden erkek12
shirley maclaine ile jack lemmon'un karsilikli dokturdugu le halles bölgesinde gecen, matrak bir aşk hikayesini konualan filmdir.
efendim bu irma denilen sahsiyet sokaklarda ask satar para kazanir. nestor ise buna tutlan ama hiyarliği yüzünden polislikten dehlenen hafiften saflama delikanlidir.
gerek konusu gerekse oyunculuklar ile göz dolduran bu film takdire sayandir.
http://www.youtube.com/watch?v=aex2QNeedY0
efendim bu irma denilen sahsiyet sokaklarda ask satar para kazanir. nestor ise buna tutlan ama hiyarliği yüzünden polislikten dehlenen hafiften saflama delikanlidir.
gerek konusu gerekse oyunculuklar ile göz dolduran bu film takdire sayandir.
http://www.youtube.com/watch?v=aex2QNeedY0
1963 yapımı oscar ödüllü Billy Wilder filmidir. Romantik komedi türündeki bu hoş ve eski filmin başrolünde Jack Lemmon * ve sokak kızı Irma rolünde Shirley MacLaine* oynamıştır. izlenesi çok hoş bir filmdir.
paris''te bir ask hikayesini konu alan 1963 yılına ait billy wilder imzalı film.
(bkz: sokak kızı ırma)
Fahişelerin çalıştığı sokağa atanan Fransız polis memuru Nester,
polisle kadın tüccarları arasındaki anlaşmaya sekte vurunca
işinden olur ve olaylar gelişir...
http://www.imdb.com/title/tt0057187/
polisle kadın tüccarları arasındaki anlaşmaya sekte vurunca
işinden olur ve olaylar gelişir...
http://www.imdb.com/title/tt0057187/
billy wilder imzalı tatlı ve gerçeküstü bir melodram. the apartment' da siyah beyaz izlediğimiz shirley maclaine ve jack lemmon bu sefer yeşil yeşil çıkıyorlar karşımıza. 1963 yapımı olan film fahişe irma ile dürüst polis olarak başlayıp pezevenklerin başkanlığına doğru sürüklenen nestor karakterlerinin paris' in gettolarında yaşadıkları bir romans. bitter çikolata kıvamındaki film eğlenceli ve mantıktan çokça uzak. ama bunu pek aramıyorsunuz zaten. irma' yı kurtarmak için yarattığı sahte karakteri öldürmek suçından hapse düşen ve onun için geceler boyu çalışıp para kazanmaya çalışan nestor karakteri yurdum kızlarınca ah yazııık etkisine ve yanındaki öküze hafif bir bakış atmasına sebep olabilir. herşeyin ötesinde shirley maclaine o yeşillerin içinde ne kadar tatlıdır.
eşleniği; (bkz: the apartment)
eşleniği; (bkz: the apartment)
yeşilçamın bire bir olmasa bile yeniden çektiği ve etkilendiği, orjinali fransız tiyatrosu olan ama Hollywood filmi bir sinema klasiği olan güzel bir film. Zamanında trt tiyatro oyunları yayınlardı Gülriz Sururi oynardı ama tiyatrosu filminden biraz daha ağırdı. Bu bakımdan film hem daha yumuşak, samimi ve içinizi ısıtan sıcaklıkta. Shirley Maclaine film boyunca çok sevimliydi. Filmde en çok dikkat edilmesi gereken ber repliği bir kenara not edilmesi gereken "Bıyık" lakaplı barmendi. Resmen hayata dair sözler edip iç burkan detaylar vermekte:
"Namussuz bir dünyada bu kadar namuslu olmak, rüzgâra karşı tavuk yolmaya benzer. ağzında bir sürü tüyle ortada kalırsın."
My name is earlde ki Yengeç Adam karakterinin Bıyık ile benzerlikler taşıdığını gördüm.
"Namussuz bir dünyada bu kadar namuslu olmak, rüzgâra karşı tavuk yolmaya benzer. ağzında bir sürü tüyle ortada kalırsın."
My name is earlde ki Yengeç Adam karakterinin Bıyık ile benzerlikler taşıdığını gördüm.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar