bugün

/62
Bizi insan yapan inancımızdır elhamdülillah .
Öldükten sonra nooluyo belirsizliğidir çok net, öldükten sonra atomlarıma ayrışıp dünya da mı kalacam yoksa islamda anlatılan gibi kabir hayatı mı başlayacak ? reenkarne mi oluyorum , bütün bunların cevabını bilsem ölme fikri bana bu kadar ürkütücü gelmezdi. Öyleki bu fikir bana sonsuz cehennem azabından daha korkunç geliyor. Çünkü cehennem azabının nasıl bir şey oluğunu kimse tam anlamıyla bilmiyor , ne kadar inançlı olursa olsun kimse tam anlamıyla o korkuyu yaşayamaz , en azından sağken. Ancak öldükten sonra ne olacak belirsizliği dünyada yaşanabilecek en büyük korkudur .
288 tane tatavayı da geçin. gerçek neden: göt korkusu.
müslüman olmak. başka nedene gerek yok bana göre.
geride kalan ve onlara yaşatacaklarımızı hak etmeyen kişiler.
(bkz: aile)
ilerde ne olacagini merak etmek
evlenecegim kisi kim, gercekten basarabildim mi, hayallerime ulasabildim mi, mutlu olabildim mi..
ve en cok korktugum da ilerde su hallerimi ozlemem.
tabi tek nedenim ileriyi merak etmek de degil, intihar korkunc bisey, korkarim ben.
dini inancım gereği, bir cana kıymanın en büyük günah olduğunu ve cehennemde cayır cayır sonsuza kadar yanacak olacağının açıkça bildirilmesi ve bunun kişi tarafından bilinmesi.

ölümünüz ile üzülecek en yakınlarınızın varlığı,
hiç kimse mi yok?

o zaman, şunu düşünün;

bu dünyaya gelme sebebiniz. bir amaç uğruna geliyorsunuz dünyaya, düşünün amına koyim allah akıl fikir vermiş size bulaşık süngeri mi bu amına koyim?!!
olmeye zemin hazirlayip, tesvik edenlere inat uyuzluguna yasamak.
5 yaşında oğlum var, hayatı benden zor. Sabah 7:30 da kaldırıyorum çişini yaptırıp yüzünü yıkadıktan sonra uyuklaya uyuklaya okuluna bırakıp işe gidiyorum. Akşam 6:30 gibi evde oluyorum o da 7 den sonra. öğleden sonra 4 gibi bakacak kimse olmadığı için ikinci ana okuluna gidiyor çünkü. Geldiğinde de çoğu zaman uyurken kucağıma alıp indiriyorum servisinden. Annesi sabah 7 de işe gittiği için ve akşam 8 e doğru gelebildiği için bu işler hep bende. intihar etmek gibi bi bok yesem mezarımda 40 tur atarım herhalde onları böyle bırakıp gittiğim için. Bu yüzden işte.
Edit: unutmuşum. Haftaya aşı varmış aşıdan sonra dinlenmesi için çocuğunuzu okuldan alabilirsiniz diye kağıt göndermişler eve. Nasıl alayım o saatte. Zavallım aşılı koluyla öteki anaokuluna gidecek. Amk kapitalist düzeni. Vay arkadaş, konu nereden nereye geldi be. Neyse öyle işte...
şu ana kadar verilen savaşlar.
erdeme sahip o insanı bulma isteğidir; yaştan, egodan, boktan ve püsürden sıyrılıp, karşıdakine her şeyiyle saygı gösterebilme arzusudur.
Yapacak çok şey var ve arkada ki ailem en onemlisi onlar yoksa sikimde olmaz dunya.
Bu yağmurda çamurlu çukurun içine atılmak düşüncesi.
o.

entry ananin yataginda.
Hangi şekilde yapacağımı bilmediğimden.

'ilaç' desen eczanelere yetişemiyorum, nöbetçileri de kim bulacak şimdi?

Köprüye gidemem taksi çok yazar.

Camdan atlayım desem, bahçe katındayım.

Doğalgazı açayım desem 1 haftadır kesik.

Bileklerimi kessem, kan tutuyor.

Kendimi asmaya kalksam tavana matkapla ipi asacak bir şey takmam lazım. Binada matkap kullanım günü de pazar günleri. 1 gün tatilim var onda da intihar mı edeyim?

Arabanın önüne atlasam sürücüye yazık vicdan azabı çekecek eleman.

Başka kaldı mı lan?
Yaşamayı sevmek, Yaşayanları sevmek kısaca sevmek.
Umut.
Ümit.
Beklentiler.

Merhaba.
allahı inkar etmek ile eşdeğer olması.

intihar eden, allahtan umudu kesmiş kişidir.

allahın yardım etmesinden umut kesmek, o'nun sıfatlarına aykırıdır.

intihar eden, imanını kaybetmiş sayılır ve islam inancına göre cenaze namazı kılınmaz.
Belki de intihar ı lüks olarak kabul etmiştir,

Anne-bana sı varken.
Kadınlara özel,

Ayol bir daha mı gelcez dünyaya, nurten kıvır anam yandan.

Erkeklere özel,

Adrina lima ile bir kere sarılıp uysak yetçek, selena gomez sevişelim mi? Twitter/
hayat güzel çünkü, bu aralar gülmek konuşmak dahi istemesemde hayatimda herşeyin fazla siradan olmasina rağmen hatta hergün girdiğim dersliklerdeki sıralarla kendi aramda bi fark goremesemde güzel , neden intihar ediyimki.
ölümden korkma.
inatci olmak.
ateist de olsan dinibütün de saçma intihar.. ateistsen burdaki hayat tekse tek şansını sona erdiriyorsun, yok bir dine inanıyorsan neredeyse bütün dinlerde yanlış intihar...
hayatta kalma icgudusu.
© copyright 2005 - 2026