bugün

bir de irtica var. karıştırmayalım diye dedim!
güvenilir bir yere sığınma...
arapça bir kelimedir. sözlük manası sığınma'dır. mastarı mimli mastardır (melce e). kök harflerini şimdi çıkaramadım ki mazi fiil çekimini söyleyeyim. içimde kalacak bu gidip bakayım bir şeylere de yazayım, sonra editlerim. tahminime göre; "lece e" olabilir. zaten mimli mastarda mimi kaldırınca fiil çıkmalı. *
insan sayısının asker sayısı ve gücü ile pozitif korelasyonda olduğunun düşünüldüğü devirlerde, popülasyonun azalması durumunda başvurulan bir yöntemdir.
bunu, devletin asker teminine bağlamak mümkündür. bu sebepten, göçenlere çocuk düşürmek yasaklanmış, zorla çocuk yapımları teşvik edildiği gibi; göçmen alımları başlamıştır. buda beraberinde adapte olmaya çalıştığı kültürün değerlerini benimsemede güçlükler yaşayan bireyleri ve onların entegrasyonunu sağlamak gibi bir külfete girmek durumunda kalan devlet pofillerini çıkarmıştır.
en kolay hangi ülkelere yapılır bilemediğimdir.
şerif faysal Yıldırım * bu husus hakkında şöyle bir öneride bulunmuştur.
Değerlendirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
görsel
Bana öğrenmek amacıyla soru sorduğunu düşündüm ama benimle dalga geçmiş galiba.
iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Entry'lerinde adil olmaya gayret ediyor gibi.
--spoiler--
bana öğrenmek amacıyla soru sorduğunu düşündüm ama benimle dalga geçmiş galiba.
--spoiler--

Bunu yeni gördüm aykolik. Kesinlikle dalga geçmem, ben alay etmem. tarzım değil sevmem. Ne olduğunu bilmiyorum ama şaka yapmak istemişimdir kardeşim, kusura bakma.
O başlıkta bir entryde “Cinlerden dua korumaz”denmiş. Ben de felak-nas korur demişim. Yanlış Bir şey demedim ki, korur kardeşim sadece euzu besmele bile korur. ihlas da korur. Ayetel kürsi de korur. Dua korur kardeşim.

Senin dediğin ayetler şeytanların kimlerin üzerine indiğini ve kimlere vesvese verdiğini açıklar doğru diyorsun ama yukarıdaki iddianın cevabı Bu değil. Sen farklı şeyden bahsediyorsun. O başlığı baştan sona bir daha oku lütfen.
Özel ruhsat dediğin ne onu bi bilsek.
Ben şunu iyi bilirim ve iman ederim ki, sadece ve sadece “ Allah’ın dediği olur” ve dua her türlü şerden korur.

Edit: detaylı bilgi entrysi için teşekkür ederim sayın yazar. Emeğe saygısızlık yapamam.
Ben seni tanıdım ama kimseye söylemedim. Kendini açıklamazsan 72 saat içinde ben açıklarım.
sadece 48 saat kaldı. tik tok, tik tok, tik tok...

eski bir uludağ sözlük yazarı.
bir yazar.

24 saat kadar süre kaldı. uyarmadı olmayayım.
Herhalde kendi söyleyemeyecek. Neyse öğlen olsun, yerine ben söylerim. Sonuçta 72 saat doluyor.
Nicki acayip itici. Bir de bana kitap oku demiş. Kardeş ben klasik okuyorum ya sen mısıroğlu okuyan birine benziyorsun. Kitaptan anladığımız şeyin aynı olduğunu sanmıyorum.
Sizi kırdıysam özür diliyorum hanımefendi.
Dil bilgisi takıntım var başak burcuyum, beni mazur görün.

Ama fena mı efendim, siz de kalitenin ne olduğunu ve ilticanın anlamını öğrendiniz.
Tamam kardeş, öğrendik madem çok bilmişsin ekşiye iltica edebilirsin.

Kalite konusunda da araştırma yapmanı öneririm. Başak burcu çok bilmişliğiyle işler yürümüyor. Bye *
mikserliğinden de mi anlamadınız ya.

(bkz: nihoş)
bebekkatili teröristin altına villa verilmesini dahi " cezaevinde saray verilse nolur " diye normalleştirme mesaisi güden bir tarikat müridi.
Ulan ne gıcık üye diyordum.

Gelmiş geçmiş En gıcık olanmış zaten.

Bi kere de yanıl be bkono.
--spoiler--

mikserliğinden de mi anlamadınız ya.

(bkz: nihoş)

--spoiler--

Helal olsun sana, sen anladın gocu abi.
Aaaaaaa sen miydin.
Laiklik elden gideeeyo iltica geleyo diyen dayıyı hatırlatıyor nick bana.
https://m.youtube.com/wat...&pp=2AETkAIB&ra=m
Kih kih kih.
© copyright 2005 - 2026