bugün

1950 yılında Bingöl'de doğan Hikmet Tekin Üniversite mezunudur. 1977 Belediye seçimlerinde, MHP'den Bingöl Belediye Başkan adayı olmuştur. MHP'nin Bingöl'de %33 oy oranı ile birinci parti olmasıyla birlikte Bingöl Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

MHP'li Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, olay günü bir ziyaretten otomobiliyle dönerken yaylım ateşine tutularak şehit edildi. Olayda, Hikmet Tekin'in annesi Hamdiye Tekin ve kardeşi ihsan Tekin de şehit oldular. Cenazesi Bingöl'de toprağa verildi. Ruhu şad olsun.

not: alıntıdır.
pkk tarafından annesi ve kardeşi ile birlikte şehit edilen bingöl belediye başkanı.

hepsinin mekanı cennet, ruhları şad olsun.
şehadetinin 33.yılında rahmet ve minnetle andığımız ''reis bey''imizdir.

''mhp’nin kanı yerde duruyor hâlâ… bu kan temizlenmelidir.” rauf tamer (13 ekim 1979 “sandık başında haysiyet imtihanı” başlıklı yazı).
yıl 1977… türkiye’nin karanlık tezgâhlardan geçtiği yıllardı. 27 yaşındaydı. ülkücülerin koca yürekli yiğit reisi, allah’ın rızasıyla yola çıkıp gönülleri fethederek bingöllülerin de reisi olmuştu. seçimi chp ve ap’den birinin kazanacağı düşünülürken milliyetçi hareket partisi kazanıyordu. hem de bingöl’de… türk milliyetçiliğinden tiksinen, korkan zavallı beyinlerde şimşek gibi çakmıştı bu zafer. şimşekler sadece bingöl’de çakmıyordu. erzincan ve malatya’da da türk milliyetçileri zafer kazanıyordu.
tek derdi allah’ın rızası ve bu yolda milletine hizmet olan gencecik bir belediye başkanıydı. göğsünü gere gere, hiç utanmadan türk milliyetçisi olduğunu -söyleyerek değil- yaşayarak gösteriyordu. işte bunlar, kızıl kurşunların hedefine oturmasına yetmişti.
hikmet tekin milliyetçi, dindar, vatanperver bir ailenin tahsilli evlatlarından biriydi. hacettepe üniversitesi’nde arkeoloji bölümünü bitirmişti. liderlik özelliği bulunduğu her yerde onun dikkatleri üzerine çekmesini sağlıyordu. ankara’da okurken site öğrenci yurdu reisiydi. okul bittikten sonra istanbul’da atatürk öğrenci yurdu müdür yardımcılığı görevini layıkıyla yerine getirdi. sadece siyasi ve sosyal alanda değil sporda da başarılı biriydi. uzakdoğu sporlarına ilgi duyuyordu. özellikle boksta başarılıydı. üniversitenin boks takımındaydı. türkiye çapında maçlara katılıyor ve başarılar elde ediyordu. bu çalışmalarına üniversiteden sonra istanbul’da da devam etti.

hikmet tekin, şoförünün ifadesiyle abdestsiz adım atmazdı. kızıl kurşunlarla ilk tanıştığında da öğle namazını kılmak için annesinin yanına uğrayacak, öğle yemeğini de aradan çıkarmış olacaktı. arabadan indiğinde silahlı bir genç tarafından saldırıya uğradı. kanlar içinde yere yığıldı. kurşun, dalağını parçalamıştı, ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgideydi. hemen bingöl devlet hastanesine, oradan da gerekli teçhizat yok(!) denilerek elazığ devlet hastanesine sevk edildi. saldırının duyulması üzerine ankara’dan alparslan türkeş devreye girip hemen uçakla ankara’ya getirtti. şehit adayı hikmet tekin burada tedavi edilerek ölümden döndü. şehitlik mertebesine kavuşmasına daha bir yıl vardı.

iyileştikten sonra alparslan türkeş, hikmet tekin’e ölümden döndüğünü, bingöl’e dönmesinin tehlikeli olacağını, almanya’ya gidip türk federasyon’un başına geçmesini teklif etmişti. fakat hikmet tekin ona güvenen insanları yarı yolda bırakmanın doğru olmayacağını söyleyerek bu teklifi geri çevirmişti.

genç belediye başkanı, zorluklar içerisinde, kelle koltukta hizmet etmeye çalışıyordu. 29 yaşındaydı. 1979 yılı ramazan ayıydı. iftar için gittiği bingöl’ün genç ilçesinden yatsı namazı sonrası annesi, kardeşi ve yeğenleriyle bingöl’e dönerken pusuya düşürülüp şehit edildi. gözünü kan bürümüş katiller, hikmet tekin’le birlikte kardeşi ahmet’in ve hümriye annemizin de kanını dökmüşlerdi. yeğenlerinden ikisi o hengâmede kaçarak kurtulmuşlar, biri de öldü zannedilerek kızıl kurşunlardan kurtulmuştu.

kara haber tez yayılmıştı: reis bey’i vurdular! bu kahpe saldırıdan sonra şehit meydanına dönen arabaya ilk ulaşanlar, şehitleri arabadan çıkarırken hümriye annemizin hiç elinden düşürmediği tesbihinin, parmaklarının arasında adeta bir şehide sarılmış olmanın sevinciyle hâlâ elinde olduğunu görmüşlerdi.

mücahit maddeye yapar akını,
devrimci soygundan tutar yükünü,
biz toprağa verdik; “hikmet tekin’i”
kotil’in, zana’nın bayramı nasıl…
(abdurrahim karakoç)

türk milliyetçiliği; tasması rusya’da, çin’de olan zihinlerde o kadar rahatsızlık veren bir fikirdi ki ne ölüye ne de diriye tahammülleri vardı. dönemin hükümeti şehidimizin cenaze törenine bile izin vermemişti. üç şehit, menfur saldırının sabahında halktan gizlenerek, sokağa çıkma yasağı uygulanarak, alelacele toprağa verilmişti. ecevit hükümetinin bu tavrı karşısında öfkelenen alparslan türkeş şu sözleri haykırıyordu: “ecevit’in beslemesi, komünist ve bölücü çeteler tarafından şehit edilen aziz dava arkadaşımız, partimizin yiğit mensubu, bingöl belediye başkanı hikmet tekin’in mezarı başında, onun aziz hatırası önünde, hürmetle eğiliyorum. yiğit dava arkadaşımızın, cenaze namazını kılmamızı engellemek için, dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiş zorbalığa başvuran bu karanlık chp zihniyetini şiddetle kınıyorum.”
hikmet tekin ve bingöllü ülkücüler 1977 seçimlerinde öyle bir fetih gerçekleştirmişlerdi ki bingöl halkı hikmet tekin’in şehadetinden sonra yine türk milliyetçilerini destekledi.
faşik faşik diye zırlayan orospu çocuklarının kurşunlarına hedef olmuş olan rahmetli belediye başkanı.
ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.

ruhu şad olsun.
Pkk'nın şehit ettiği değeri ağabeyimiz, başkanımız, hocamız, reisimiz... Mekanı cennet olsun.
halkların ortak çocuklarının adını bile bilmediği, kanı bozuk köpekler tarafından şehit edilmiş değerli insandır.

demokrasi reörrör diye salya saçan orospu çocukları milletin seçtiği bu belediye başkanını şehit etmişlerdir.

bunu kimse bilmez,, çünkü medya neyi verirse sığırlar onu alır. deniz gezmiş'i herkes bilmesine rağmen 80 darbesi sonrası idam edilen ülkücülerden kimse haberdar değildir.
mhp'yi sivas'ın ötesinde istemeyenler tarafından şehit edilen ülkücülerden biri.

bunu söyleyince ölüler üzerinden, şehitler üzerinden siyaset yapılmakla suçlandırıyor birileri. bu siyasetten ötedir, katilleri parmakla göstermektir, adalet istemektir. belki de sapla samanı karıştırmaktan bahsedecekler, "biz değil onlar yaptı" diye. ne farkı var? sonuçta size yer açmak ve neoliberal politikalarınızı daha iyi uygulayasınız, büyük büyük projelerinizi vatan üzerinde afrika ve ortadoğu ülkeleri gibi cetvelle daha iyi çizesiniz diye öldürülmediler mi? şimdi yavaş yavaş ortaya çıkıyor bütün partilerde gizli saklı yerlere yerleştirilmiş olanlar, 90'lardan beri aslında her şey ortada olmasına rağmen.

beyler bu vatana nasıl kıydınız? hikmet tekinlere nasıl kıydınız?
Üniversite yıllarında tanışıyor ülkücü hareket ile. baskılar karşındaki dik duruşu ile kendini kendini ispatlıyor ve sayılıp sevilmeye başlanıyor. Site yurdu başkanlığı da yapıyor. Bingöl e döndüğünde belediye başkanlığına aday oluyor ve kazanıyor. Ateşten gömleği giyiyor. Baskı ve tehditler hat safhada. Şehadetinden önce bir saldırıdan da yaralı olarak kurtuluyor, mücadeleden yılmıyor kararlılıkla. Ve kandan beslenen hainler tarafından şehit ediliyor.
karalılığı ve dik duruşuyla ülkücü hareketin tarihinde örnek isimlerden biridir. Allah şehadetini kabul etsin inşallah.
Odtü mezunudur Hikmet Tekin. Dönemin zorlu şartlarına rağmen Odtü'den kazasız belasız mezun olabilmiştir.

Bingöl'e döner sonra. Henüz 27 Yaşında Bingöl'e Belediye başkanı olur. %33 oy almıştır Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı olarak. inanmayanlara rağmen başarmıştır.

Bir Ramazan günü iftardan dönerken aracına ateş açılmış Annesi ve kız kardeşiyle birlikte şehit düşmüştür.

Sivas'ın ötesidir Hikmet Tekin. Hikmet Tekin'dir Sivasın ötesi.

Ruhun şad mekanın cennet olsun.
Zazadır.
Bingolde mhp li adayin sonunun ne olacagini bekliyordu insanlar? Bilinen sondur.
Bingolde mhp li adayin sonunun ne olacagini bekliyordu insanlar? Bilinen sondur.
vefatının yıl dönümü olan, bingöl'ün şehit belediye başkanı.
allah rahmet eylesin. şehit belediye başkanıdır. apocular tarafından annesi ve kardeşi ile birlikte iftar vakti şehit edilmiştir.
1950 yılında Bingöl'de doğan Hikmet Tekin Üniversite mezunudur. 1977 Belediye seçimlerinde, MHP'den Bingöl Belediye Başkan adayı olmuştur. MHP'nin Bingöl'de %33 oy oranı ile birinci parti olmasıyla birlikte Bingöl Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

Türkiye’nin karanlık tezgâhlardan geçtiği yıllardı. 29 yaşındaydı. Ülkücülerin koca yürekli yiğit reisi, Allah’ın rızasıyla yola çıkıp gönülleri fethederek Bingöllülerin de reisi olmuştu. Seçimi CHP ve AP’den birinin kazanacağı düşünülürken Milliyetçi Hareket Partisi kazanıyordu. Hem de Bingöl’de… Türk milliyetçiliğinden tiksinen, korkan zavallı beyinlerde şimşek gibi çakmıştı bu zafer. Şimşekler sadece Bingöl’de çakmıyordu. Erzincan ve Malatya’da da Türk milliyetçileri zafer kazanıyordu.
Hikmet Tekin, şoförünün ifadesiyle abdestsiz adım atmazdı. Genç belediye başkanı, zorluklar içerisinde, kelle koltukta hizmet etmeye çalışıyordu. . 1979 yılı Ramazan ayıydı. iftar için gittiği Bingöl’ün Genç ilçesinden yatsı namazı sonrası annesi, kardeşi ve yeğenleriyle Bingöl’e dönerken pusuya düşürülüp şehit edildi. Gözünü kan bürümüş katiller, Hikmet Tekin’le birlikte kardeşi Ahmet’in ve Hümriye annemizin de kanını dökmüşlerdi.
Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun.

görsel
Ramazan ayında Genç ilçesinden Bingöl’e dönüşte bölücü Komünist vatan hainleri tarafından arkadan ve önden iki araçla çapraz ateşe alınmış ve kahpece şehit edilmiştir. Hikmet Tekin’le birlikte annesi ve yine Ülkücü davaya hayatını adamış kardeşiAhmet Tekin de şehit düşmüştür. Allah rahmet etsin.
sivas'ın ötesini geçemeyeceğimizi söyleyenler tarafından ''sivas'ın'' ötesinde şehit edilmiştir.

Hikmet Tekin milliyetçi, dindar, vatanperver bir ailenin tahsilli evlatlarından biriydi.
Hacettepe üniversitesinde arkeoloji bölümünü bitirmişti.
Liderlik özelliği bulunduğu her yerde onun dikkatleri üzerine çekmesini sağlıyordu. Ankara'da okurken site öğrenci yurdu reisiydi.
Sadece siyasi ve sosyal alanda değil sporda da başarılı biriydi. Üniversitenin boks takımındaydı. Türkiye çapında maçlara katılıyor ve başarılar elde ediyordu.

Hikmet Tekin, şoförünün ifadesiyle abdestsiz adım atmazdı.
Kızıl kurşunlarla ilk tanıştığında da öğle namazını kılmak için annesinin yanına uğrayacak, öğle yemeğini de aradan çıkarmış olacaktı. Arabadan indiğinde silahlı bir genç tarafından saldırıya uğradı. Kanlar içinde yere yığıldı. Kurşun, dalağını parçalamıştı, Hayat ile ölüm arasındaki ince çizgideydi.

Bingöl devlet hastanesine, oradan da gerekli teçhizat yok(!) denilerek Elazığ devlet hastanesine sevk edildi. Saldırının duyulması üzerine Ankara'dan Alparslan Türkeş devreye girip hemen uçakla Ankara'ya getirtti.
Şehit adayı Hikmet Tekin burada tedavi edilerek ölümden döndü. Şehitlik mertebesine kavuşmasına daha bir sene vardı.
iyileştikten sonra Alparslan Türkeş, Hikmet Tekin'e ölümden döndüğünü, Bingöl'e dönmesinin tehlikeli olacağını, Almanya'ya gidip Türk federasyonun başına geçmesini teklif etmişti.
Fakat Hikmet Tekin ona güvenen insanları yarı yolda bırakmanın doğru olmayacağını söyleyerek bu teklifi geri çevirmişti.
Delikanlı çağında belediye başkanı olan Hikmet Tekin, zorluklar içerisinde, kelle koltukta hizmet etmeye çalışıyordu.
29 yaşındaydı. 1979 yılı ramazan ayıydı.

iftar için gittiği Bingöl'ün Genç ilçesinden yatsı namazı sonrası annesi, kardeşi ve yeğenleriyle Bingöl'e dönerken dönemin pkklı teröristleri tarafından çapraz ateşe tutularak pusuya düşürülüp şehit edildi.
Gözünü kan bürümüş katiller, Hikmet Tekinle birlikte kardeşi Ahmet'in ve Hümriye annemizin de kanını dökmüşlerdi. Yeğenlerinden ikisi o hengâmede kaçarak kurtulmuşlar, biri de öldü zannedilerek kızıl kurşunlardan kurtulmuştu.
Saldırıdan sonra şehit meydanına dönen arabaya ilk ulaşanlar, şehitleri arabadan çıkarırken Hümriye annemizin hiç elinden düşürmediği tesbihinin, parmaklarının arasında adeta bir şehide sarılmış olmanın sevinciyle hâlâ elinde olduğunu görmüşlerdi.
Mücahit maddeye yapar akını,
Devrimci soygundan tutar yükünü,
Biz toprağa verdik; Hikmet Tekin'i
Kotil'in, Zana'nın bayramı nasıl?
(Abdurrahim Karakoç)

Ecevit hükümeti şehitlerin cenaze törenine dahi izin vermeyerek sabah vakti gizlice defin işlemini gerçekleştirdi.
Bir sonraki seçimlerde Bingöl'de yeniden milliyetçiler belediye başkanını kazandı.
eski mhp bingöl belediye başkanı.

12 Ağustos 1979 tarihinde bir ziyaretten otomobiliyle dönerken teröristlerce yaylım ateşine tutularak şehit edildi. olayda hikmet tekin'in annesi hamdiye tekin ve kardeşi ihsan tekin de şehit oldular.

ve bingöl'de hikmet tekin adına ne bir cadde, ne bir mahalle, nede bir park var. hiçbir şey yok.

üstelik bingöl'de bugün belediye hdp-bdp'de olmamasına rağmen.

bingöl ülkü ocaklarının çalışmaları sonucunda belediye şehit hikmet tekin'in ismini bingöl'de yeniden canlandırır.
güncel Önemli Başlıklar