bugün
- tai lung50
- başakşehir'in galatasaray'a hep yatması14
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı29
- dünyayı kimler yönetiyor6
- sözlükte en az sevdiğiniz yazar16
- kombin atıp erkek düşüren kız yazar7
- gece gelen makarna yeme isteği10
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- claudian clouds15
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler18
- fenerbahçe12
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- arkadaşlar neden böylesiniz8
- seviştikten sonra biz şimdi neyiz diyen cin5
- büyü yapan sözlük yazarları11
- iyi geceler4
- sedat pekmez4
- havaların soğumaya başlaması3
- türk kızları keko erkek mi seviyor12
- çağımızın ahlak tiyatrosu2
- lezbiyenlik kul hakkına girmektir8
- sözlükte cin var mı6
- cinlerin insanlarla ilişkiye girmesi9
- gece mezarlıkta cinlere şeker dağıtmak6
- arkadaşlar bir şey dicem7
- ölmüş birini özlemek3
- esenyurt ta polis memurunun şehit edilmesi2
- enayimiknatisii21
- belaruslu kızlar2
- geceye bir şiir bırak7
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- salça yapan sözlük kızı10
- bu hesap gizlidir3
- teomancalmasur9
- kombin atıp kız düşüren erkek yazar7
- akrostişli şiir8
- nervio8
- demleme usulü makarna5
- eşşek gözlü sözlük yazarı5
- öğretmenlerin 3 aylık tatillerinin bitmesi6
- victor osimhen10
- türkiyede doğmak3
- sarapci koala55
- dinlerin uydurma olduğu gerçeği11
- mucizelere inanıyor musunuz6
- kendini eleştirebilen insan7
- singapur da doğmak3
- yeni parti'nin kürtçü olması14
- sevgi ihtiyacını 31 çekerek karşılamak11
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu11
entry'ler (242)
Yeni album geliyor. mafsal donecek mi bilgisi olan?
Bir açıklaması vardır elbet giderken darağacına...
Geride, masa üstünde boynu bükük
Kaldı kağıt kalem.
Bağışla beni güzel annem
Oğul tadında bir mektup yazamadım diye kızma bana.
Elleri değsin istemedim
Geride, masa üstünde boynu bükük
Kaldı kağıt kalem.
Bağışla beni güzel annem
Oğul tadında bir mektup yazamadım diye kızma bana.
Elleri değsin istemedim
Devrimin bir grup seckin komunist tarafindan hukumet darbesi veya hukumet komplosu ile kapitalizmin izlerini silmek icin iktidari ele gecirdikten sonra halki devrime ortak yaptigi olaydir. Yani devrimi tepeden assagiya dogru dikte etmektir. Devrimlerin hepsinin boyle gerceklestigini soylerler bu komunistler. romadaki kole ayaklanmalarindan tutun 1848, 1871 komunleri, ekim devrimi dahil hepsi bu pratikle gerceklesmistir. Iscileri namlunun ucuna surup hayatlarini feda etmektense bir grup (paris komununde 30 bin devrimci, 35 milyonluk proletaryayi temsilen devrime gitmistir) komunist ile ayni bab-i ali baskini gibi bir aksiyonla iktidari ele gecirmeyi hedefler.
hayatim isimli oyunda bas rol oynar misin?
uliudag sozlugun siyasi statukosunun ozetidir.
eger kaynak dogru degilse senin de durup sorgulaman lazim. senin tezini sana antitez olarak kullanabilirler, bu bir arguman klasigidir. 'eger boyle bir sey olduysa boyle bir sey olamaz' denebilir. senin inandigin temelleri sarsmak icin kendi argumanlarini degil tabi ki senin referans aldigin kaynaklari kullacak.
ruyada gorme umuduyla.
tam bir ogrenci mekanidir. allah rizasi icin birisi kulluk alip bagislasin suraya adamlardan kulluk istiyorsun plastik bardaga su koyup getiriyor. Cebinizde paraniz yoksa on numara mekandir yalniz.
emin olmamakla beraber, kendi yerine bir imam tayin etmis olabilir.
hdp evet verirse yapabilir.
stalin sonrasinda kruscev doneminde baslayan destalinizasyon politikasi ile ideolojiyi yumusatmalar, sonrasinda zaten maonun dedigi gibi sosyal emperyalizm yoluna gitmeleri. kisacasi ideolojiden kopmalari ve nihayetinde kotu son.
dildeki kelimelerin farkli olmasi ile dil yapisinin tamamen birbirinden farkli olmasi ayri seyler. Bugunden ornek vermeniz yaratilis teorisinin varligini degil evrimin varligini kanitlar nitelikte. yeni kelimelerin eklenmesi dilin yapisini bozuyor mu?
dilin neden olustugunu biliyoruz hepimiz. ortak bir iletisim araci olarak kullanilan dil, pek cok bicimde tanimlanabilir ancak herkes bilir ki dil, insanligin ortak ihtiyaci sayesinde olusmus ve gelismistir.
yaratilis teorisinde adem ile havvanin cocuklari belli bir doneme geldikten sonra dunyanin farkli yerlerine dagilmislardir. peki zaten ortak bir dil konusan bu insanlar gittikleri cografyalarda yeni bir dil olusturma gereksinimini neden duydular. Evrim teorisine gore; "tarihin baslangicinda, insanligin cok kapali kucuk topluluklara bolunmus olmasi yuzunden, her grubun dili, temelinde bagimsiz bir gelisme izliyor ve bir grubun dili oteki grubun dilinden ayri oluyordu."
yaratilis teorisinde adem ile havvanin cocuklari belli bir doneme geldikten sonra dunyanin farkli yerlerine dagilmislardir. peki zaten ortak bir dil konusan bu insanlar gittikleri cografyalarda yeni bir dil olusturma gereksinimini neden duydular. Evrim teorisine gore; "tarihin baslangicinda, insanligin cok kapali kucuk topluluklara bolunmus olmasi yuzunden, her grubun dili, temelinde bagimsiz bir gelisme izliyor ve bir grubun dili oteki grubun dilinden ayri oluyordu."
Sosyopatlar normalde duygusal açıdan daha az stabil ve yüksek oranda dürtüleriyle hareket ederler. Davranışları, psikopatlara göre daha dengesiz ve kararsızdır. Sosyopatlar, suç işleme konusunda daha çok dürtülerine göre hareket ederler. Sabırsız oldukları için dürtülerine hemen teslim olup detaylı plan yapmazlar.
Psikopatlar ise işleyecekleri suçları en ufak ayrıntısına kadar planlar, yakalanmamak için olası tüm riskleri hesaplamaya çalışırlar. Akıllı olanları ise bıraktıkları ufak ipuçları nedeniyle yakalanırlar. Psikopatlar, içinde bulundukları ana kendilerini çok fazla kaptırmadıkları için hata yapma oranları daha düşüktür.
Psikopatlar ise işleyecekleri suçları en ufak ayrıntısına kadar planlar, yakalanmamak için olası tüm riskleri hesaplamaya çalışırlar. Akıllı olanları ise bıraktıkları ufak ipuçları nedeniyle yakalanırlar. Psikopatlar, içinde bulundukları ana kendilerini çok fazla kaptırmadıkları için hata yapma oranları daha düşüktür.
Nereye yaziyoruz?
Ustumde rotesembr elimde jack daniels sominenin karsisinda macimle uludag sozlukte takiliyorum.
an itibariyle son bulacak olan saatlerdir.
an itibariyle son bulacak olan saatlerdir.