bugün

/888
Dün bana hayatın anlamını tekrar hatırlatan renklerdir.
Uğruna daha yeni sayılan dikişlerimle Yenibosna'dan Floryaya yürüyüp ; 03:00 'a kadar gelişini bekleyip saban 05:45'de eve girip bir duş alıp işime gittiğim kan kırmızımdır.

Allahım ; şükürler olsun Galatasaraylıyım.
Şimdi sıra şampiyonlar liginde ; malum oraya sadece şampiyonlar gidebiliyor.

Bu da size 3.kapaktır büzükbahçe akıllı ol adam ol.
bu sene şampiyon olmasından çok, o futbolcuların şampiyonluk sevinci yaşamasına çok sevindim. çünkü çok fazla haketmişlerdi. bir sezonda ligi tamamen domine edip, 16 17 maç! hiç gol yememişlerdi, hiç bir derbiyi kaybetmemişlerdi!, ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı idiler ve uzun senelerden beri feneri böyle kök söktüren bir takım izlememiştim ben. velhasıl bu play-off saçmalığı yüzünden kupayı kaybetselerdi yemin ediyorum kupa gitti diye değil, bu futbolcular kupayı alamadı diye çok üzülürdüm. çok şükür ki ilahi adalet tecelli etti ve cimbom, o futbolcular kupayı kaldırdı.
2011-2012 sezoununda iki kez şampiyon olan takımımız.
Hiçbir başkanı şike kapsamı ile hapis yatmamış, avrupa da türk takımı diye sorulsa anlatılacak olan takımdır.
fenerbahçe'nin elinden zor kurtularak 'şampiyon' olmuştur.

ancak bir fenerbahçeli olarak şunu söylemek isterim ki;
bir gün, bugün neyi başardığımızı siz de anlayacaksınız.

şampiyonluk mu?

"şampiyon olmak mümkün fenerbahçe olmak imkansızdır."

islam çupi, 19 mayıs 1974
öyle bir koyar ki bu takım, acısı asla ve asla geçmez. kadıköyde kaldırdığımız kupa hasetinden çatlayan polis arabası yakan insanlığını kaybetmiş zavallılara girsin. her zaman heryerde en büyük cimbom.
süper lig'de şuana kadar 18 kez şampiyon olmuş takım.
https://www.youtube.com/watch?v=EDAcVAbz1CM
süper lig'de şu ana kadar 18 kez şampiyon olmuş tek büyük takım.
18 kez şampiyon olup 18 kez kutlamasını bilen takımdır.
ilk ve tek olarak uygulanan play-off sisteminde şampiyon takım olmuştur. ilklerin ve teklerin takımıdır.
bu sene,

amı götü dağıtmış bir trabzonsporun,
ne yaptığını bilmeyen bir beşiktaşın,
üzerine oynanan oyunlarla envayi çeşit sıkıntı yaşayan fenerbahçenin

olduğu ligde şampiyon olabilmiş takımdır.

geçen sene yukarıdaki takımlar canavar gibi top oynarken siz "acaba nasıl küme düşmeyiz", "evyah ya düşersek" gibi hesaplar yapıyordunuz.
şimdi dağılın.
puanlarının yarısı silinmesine karşın*, 2011-2012 sezonunda şampiyon olmayı başaran futbol takımına sahip kulüp.
18 kere şampiyon olup 18 kere kutlayan ilk ve tek takımdır.
fenerbahçe' ye tarihinin en büyük acısını yaşatmış ( kadıköy' de kaldırılan kupa), türkiye' nin en büyük ve en başarılı kulübüdür.
görsel
sonsuz aşk.
öncelikle fanatik bir fenerbahçe'li olarak tebrik ettiğim takımdır.

hakettiler bu seneki şampiyonluğu. rakipleri yoktu.

ama siz de fenerbahçe'yi tebrik edin. bu kadar badireye rağmen yine size rakip oldu, iyi bir rakipti, ve son maça kadar şampiyonluğu kovaladı.

sonrasında ise, şampiyon olduktan sonra "aziz başkan şike yapsana" diye bağıran gs'li futbolcuları kınıyorum.
meslektaşlarının emeklerine bu kadar kolay leke sürmek adil değil.

ve son olarak:

"şampiyon olabilirsiniz, avrupa şampiyonu da, dünya şampiyonu da, ancak asla bir "fenerbahçe" olamayacaksınız" demek istediğim takım gs. işin güzel kısmı ise bunu sizin de biliyor olmanız.

zira:

(bkz: #15474453)
"asla fenerbahçe olamayacaksınız" şeklinde açıklamalar yapan rakip taraftarın olduğu görülmekte.

böyle bir şeyi hangi akla hizmet dile getiriyorlar bilmiyorum. büyüklüğü tarif edin dediğimizde "aslında bizim büyüklüğümüz öyle böyle büyüklük değil çok fena" diyen bir kitlenin gerçek hayatta neyle beslendiğini cidden merak ediyorum.

galatasaray başlı başına bir tarih, bir miras. gelenekleriyle, anlı, şanlı tarihiyle bir miras! bu topraklarda 531 yıldır şanıyla şerefiyle ismini taşıyan bir miras...

biz size; "asla galatasaray olamazsınız" bile demiyoruz, asla demeyeceğiz.

biz, sarı'nın yanına en çok kırmızı yakıştığı için değil, bir başkanın peşinden koşmak için değil, 3 günlük sevinçlerin peşinden koşmak için hiç değil! biz büyük galatasaray taraftarları her zaman galatasaraylılığımız ve şanlı tarihimizle övünürüz!

biz fenerbahçe olamayız değil, biz galatasaray için ölürüz!
2011- 2012 sezonu şampiyonudur, fakat seneye adam akıllı transferlerle başlaması şarttır.
şimdi öncelikle yerli, sağlam, genç bir stoper alınmalıdır, tamam bu sene semih- ujfalusi 2'lisi idare etti fakat olası sakatlık, kart durumlarında alternatifsizler.
hakan balta'nın yedeğine değil, yerine yine yerli bir sol bek alınmalıdır, genç ve dinamik olması çok iyi olacaktır bu ismin.
melo'nun yerine, melo'nun bonservis konusu muamma eğer bonservisi alınmazsa, mutlaka yabancı iyi top yapan ve defansif yönü kuvvetli bir defansif ortasaha alınması şarttır.
2 transferde kanatlara şart, kanatsız oynamamız bu sene taraftarlarımızı resmen kanser etti.
ve son takviyede forvete yapılmalı, elmander'in yanına şöyle sağlam yere basan, nerde duracağını bilen, doğru koşuları yapan bir forvet alırsak seneye tutulmayız. malum necati ve baros süperfinal'de resmen döküldüler.

şimdi gelelim önerilere;
stoper:
mateo musacchio: genç ve üst düzey, bundan iyisi şamda kayısı, düşen villarreal'in oyuncusu.
serdar aziz; 10 numara transfer olur hem şimdi için hem gelecek için.
sol bek:
hasan ali kaldırım; sol bek için tek adayım bu adamın 40'ın üzerinde maçını canlı seyrettim, bu sene şota hücuma katılmasına çok izin vermedi fakat bu adam öyle ki ileri çıkıp orta yapar dönen topu çizgi üzerinden çıkartır, hakan balta kağnısından sonra bize ilaç gibi gelir.
defansif ortasaha;
casemiro: sao paulo'nun 92 doğumlu defansif ortasahası, adam cidden çok iyi, olur mu bilemem ama yakın zamanda fatih terim'in listesinde adı vardı bu adamın.
wilson palacios; stoke city'deydi en son honduraslı oyuncu, bitmez bir enerjisi, mevkiisine göre yüksek top tekniği, sert vuruşları ve defansif yönünün kuvvetli oluşları artıları.
jean makoun: tam anlamıyla defansif ortasaha. kendisi olimpiyakos'ta şuan.
borja valero: villarreal düştü malum düşen geminin malı kendisi.

ve kanatlar;
amrabat: kesinlikle alınmalı bu adam.
jonathan de guzman: düşen geminin bir başka malı. bu adam ilaç olabilir bizim için.
gökhan töre: genç, türk, hızlı, teknik, daha ne olsun?

forvet:
giusseppe rossi; yazmaya gerek yok sanırım.
nilmar: alınırsa harika olur, neden olmasın?
alberto gilardino en ucumuz bu adam olsun, leblebi gibi gol atar.

ulan villarreal ne diyeyim ben sana, düştün kafam karıştı iyice, umarım imparator'da düşünüyordur benim düşündüklerimi.
görsel
2011 - 2012 şampiyonluğunu fenerbahçe'den 1 puan farkla alan takım
https://www.youtube.com/watch?v=WhOV9QusWec&feature=endscreen&NR=1

sözün bittiği yerdir. kutlama böyle yapılır. bu arada eboue ve muslerayı düğünümde oynatmayı düşünüyorum kısmetse.
aynı sezonda iki kez fenerbahçe'yi öpmüş kulüp.

bu şampiyonluğumuz 'ilahi adalet' diyen sevgili fenerbahçeli kardeşlerimize gelsin. adalet sonunda tecelli eder demiştik biz size. yok öyle bedavadan çifte kupa vaadleri. bildik bir son yaşadık yine... vakitsiz öten kanaryanın kafasını aslan kopardı. neyse başka baharlara şampiyonluğunuz minik kuşlar.

teşekkürler galatasaray'ım seni sevenleri, sana güvenenleri utandırmadığın için.
goydu şimdi eğleniyor klubü.
© copyright 2005 - 2026