bugün
- nickten isim tahmini yapmak68
- hikayeyi devam ettir30
- kurbağa öpüp prens beklemek12
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- gocunun nerede olması7
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler9
- 32 yaş evlenmek için çok mu erken8
- ailevi değerlere dil uzatan insanımsılar5
- yeşilçam filmi izlemek5
- pizzanın ortasındaki yuvarlak plastik şey12
- önüne gelene ayar verebileceğini zanneden insan3
- aylık 497 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- pizzada ince hamur tercih eden erkek11
- true'nin kadın yazarlara bakıp 31 çekmesi6
- bütün güzel kızların kapılmış olması5
- bal porsuğu3
- dizel araç devrinin bitmesi3
- aziz nikola2
- uysaljakoben16
- aylık 498 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- hayattan zevk alamamak10
- takip edilesi instagram sayfaları2
- kobra dürüm2
- sözlüğün kızlık zarı ile imtihanı4
- 11 kişilik kılıçdaroğlu destek yürüyüşü4
- cem küçük5
- nick vermeden bir yazara seslen16
- sözlükçülerin zeka seviyeleri4
- yeni parti50
- yılmaz özdil5
- sözlüğün hayvandan geçilmemesi2
- sünnet olmak3
- arkadaşım uysaljakobeni kürsüye davet ediyorum3
- karga vs papağan3
- erector eski nesil hesapları nereden buluyor6
- türkiyedeki bölümlerin açıldığı ilk üniversiteler4
- yarrağı boka bulayıp kızartmak5
- gün boyu sözlükte birbirini yalayan tipler7
- mala vurarak çoluğunu çocuğunu geçindiren baba5
- 27 temmuz 2026 galatasaray venezia maçı2
- yazarların zeka seviyeleri7
- size yapılmayan iyiliğin başkasına yapılması3
- melih gökçek3
- deli hikmetin canana olan borcu2
- sözlük profiline fotoğraf koyan yazarın asıl amacı7
- feyza2
- mutlak but3
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası21
- sadece içmeye gidelim diye arayan arkadaş6
- güzel kızların pizza yemesi7
volkswagen'in turbo beslemesiz benzinli motor seçeneğiydi bir zamanlar, çok fazla araçta kullanılmayıp seri üretimden başarısız olduğu için kaldırılmıştır. daha gelişmişi için (bkz: tfsi)
Volkswagen bünyesindeki en kötü motor tipidir, en azından benim gözümde. Turbo beslemesi olmaması dolayısıyla motor gücü zayıftır. Bu motor tiplerinde lpg randımansız olur. Bir 1,6 fsi passat kullanın, demek istediklerimi anlarsınız. Araçları hantallaştıran bir motor tipi.
2005 yılında ilk çıktığı yıllarda volkswagen bu motor için devrim demişti, az yakar çok kaçar misali, ilk çıktığı 2005 senesinde sıfır kilometre passat 1.6 fsi almıştık, böyle hantal, bu kadar çok yakan 1.6 araba hayat boyu görmemiştik, sorun var diye servise götürüyorduk, tabiki araçta hiç bir şey yok, baktık ki sadece biz değil, herkes aracım çok yakıyor diye servise götürmeye başlamış..
aracı 110 km sabit hızda uzun yolda denemiştim az yaksın diye, ne kadar yakıyor diye hesapladığımda, arkadaşımın 3.0 v6 aracının aynı hızda çok daha az yaktığını görmüştük, ertesi sene aracı hemen sattım, zaten vw motorlar boktan diye apar topar üretimden kaldırdı yerine tsi motorları getirdi..
aracı 110 km sabit hızda uzun yolda denemiştim az yaksın diye, ne kadar yakıyor diye hesapladığımda, arkadaşımın 3.0 v6 aracının aynı hızda çok daha az yaktığını görmüştük, ertesi sene aracı hemen sattım, zaten vw motorlar boktan diye apar topar üretimden kaldırdı yerine tsi motorları getirdi..
Benzini ( lpg dönüşümü yapılmış araçta lpg'yi ,kısaca yakıtı) direk olarak silindir içine püskürten sistemdir. Bu sistemle aynı şekilde çalışan gdi sistemi vardır .
Motor üreticilerinden dolayı isim farklılığı vardır, yoksa ikisinin de anlamı aynıdır. Vtec ve v-vti sistemi ile bu sistemin hiç bir alakası yoktur. Vtec ve v-vti sistemi değişken sübap zamanlamasına olanak veren sistemdir. Ayrıca genellikle her bir enjektörde ayrı yakıt pompası yoktur, enjökterler ortak basınçlı hatta bağlıdır . Bunun haricinde çalışma prensibi diğer benzinli motorlar gibidir.
* Biraz cevap gibi oldu bu entry' im ama yanlış bilgiler verilmiş önceki entrylerde, insanları bilgilendirmek istedim.
Motor üreticilerinden dolayı isim farklılığı vardır, yoksa ikisinin de anlamı aynıdır. Vtec ve v-vti sistemi ile bu sistemin hiç bir alakası yoktur. Vtec ve v-vti sistemi değişken sübap zamanlamasına olanak veren sistemdir. Ayrıca genellikle her bir enjektörde ayrı yakıt pompası yoktur, enjökterler ortak basınçlı hatta bağlıdır . Bunun haricinde çalışma prensibi diğer benzinli motorlar gibidir.
* Biraz cevap gibi oldu bu entry' im ama yanlış bilgiler verilmiş önceki entrylerde, insanları bilgilendirmek istedim.
vw mühendislerinin geliştirdiği toyota nın v-vti honda nın v-tec olarak isimlendirdiği bir çeşit değişik zamanlı yanma sistemidir otomobiller için.
her bir enjektöre yakıt pompası takılarak yapılmış bir sistemdir. diğer benzinli araçlardan farklı bir çalışma sistemi vardır.
daha yüksek performansla daha düşük yakıt tüketimini amaçlayan sistem. fakat yakıt sisteminde herhangi bir düşüklük yoktur, yalandır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar