bugün

/790
ruhunu kaybetmiş takım.

bu ruh ne teknik direktör olan aykut kocaman'da var, ne de aziz yıldırım'da var.

biz aykut kocaman'ı '96 açıklamalarıyla, barcelona'yı örnek alan oyun yapısıyla sevmiştik. alex'e karşı sinsilikleriyle veya takımı akhisar'a karşı bile 2.5 ön liberoyla 5. lig takımı gibi oynatmasıyla değil.

aziz yıldırım? eğer bir dava için namusum diyorsan, o davayı ölümüne savunursun. yok eğer bir gün çekme ihtimalinin çıkacağı belliyse de altında kalamayacağın laflar söylemezsin.

fanatik bir fenerbahçe taraftarı olarak buraya yazıyorum;

sezon sonu bu takım şampiyon olamazsa (ki dürüst olalım hiçbir taraftarın aykut kocaman ile bunun olacağına inandığını sanmıyorum) sene sonunda aziz yıldırım çıkacak, '3 yılda 2 kupa aldık 2 kupayı son dakikada kaçırdık hocamız bizimle - onu yedirmeyiz.' diyecek. he bir de limassol fatihi olduğunu vurgulayacak, yazmayı unutmuşum.

ta ki hapse gireceği/girmeyeceği kesinleşene kadar.

uzun lafın kısası, fenerbahçe taraftarı olarak bizim saç dökülmesine karşı etkili şampuan kullanım süremiz aziz yıldırım'ın davasına bağlı.

he bana sorarsanız, kadıköy'deki maçın 11i şöyle olucak: volkan - gg yobo bekir/egemen hak/caner - selçuk/topal meireles/cris - caner/stoch cristian/sezer kuyt - sow. sakat ve cezalı kimse olmazsa hiçbir değişiklik olmayacak yani.

anlayacağınız bu daha iyi günlerimiz. galatasaray 2. defa şampiyonluk kupasını şükrü saraçoğlu'nda kaldırabilir.

he bana sorarsanız kaldırsın, başka türlü ne aykut kocaman kendine yakışanı yapıp istifa eder; ne de aziz yıldırım başkanlığı bırakır.

- why do we fall? so we can learn to pick ourselves up.

bu düşüşe ihtiyacımız var. trabzon bir kupa uğruna psikolojik bunalımdayken, beşiktaş fernandes-oğuzhan olmadığında çok da iyi sonuçlar alamazken bundan daha doğru bir zaman bulamayabiliriz bir daha.

fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğüdür evet, belki de (en azından benim için) fenerbahçe sinema demektir. turist ömer'in fenerbahçe'sidir. https://www.youtube.com/watch?v=O-zvKnjMSrw

trabzon mahmut hoca'dan sonra hababam'ın en sevilmeyenler listesinde ikinci sıradadır.

https://www.youtube.com/watch?v=FnUM875BsQw şurdaki fenerbahçe mi sizce turist ömer'in ve hababam'ın fenerbahçesi?

https://www.youtube.com/watch?v=kxmb_HT8Mbg yoksa buradaki mi?

karşımda bacak bacak üstüne attı diyen bir başkanla, 2 yıl boyunca sorun yaşadığı futbolcusuyla oturup konuşmayan bir teknik direktörle mi sarı lacivert olduk? yoksa 'sahada farklı sahadışında farklısın' sorusuna 'sahada lens takıyorum dışarıda gözlük' diyen bir futbolcuyla mı?

peşin özür: teknik analiz yapmayı planlamıştım, biraz konudan saptım - affola.
gassaray fanboylarına bir iki günlük mutluluk vesilesi olmuş takım. fenerbahçe'yi yenmek onlar için önemli bir başarı ne de olsa. istatistikler ortada.

(istatistik bir bilim dalıdır, ergen fanboyları ilk kez duymuş olabilirler diye yazayım dedim.)
tam tamına 2 gündür yenemediğimiz takım.
uefa avrupa liginde herhangi bir turda cfr cluj takımıyla karşılaşmalarını ümit ettiğim kulüp. yapılacak bir iç saha ve bir deplasman maçı ile tabiri caizse ak göt kara göt meydana çıkar.
herşeye rağmen türkiyenin en büyük spor klübüdür.
bu haftaki karabük maçında lua-lua nın lanetiyle karşılaşacak olan takımdır.
--spoiler--
aykut kocaman: verimsiz olan taraf kazandı.
--spoiler--

e tabi, sizden iyi vereni nerden bulacağız.
Tüm takımların kıskandığı ve bu yüzden sevmediği futbol takımı.
tribün grubunu bıraktıktan sonra münferit olarak desteklediğim sevdam. işimizi gücümüzü paramızı hep ona göre ayarlarız.
Su anda en basarili takim olmasa da her daim en karizmatik takim olacaktir. Mahalledeki zengin ve pic erkektir fener. Gs zengin ailenin caliskan sutoglani takim elbiseli evladidir. Bjk ise fakir ailenin serseri cocugudur.
keşke şu taktikle oynasa dediğim takımım:

-------------------volkan--------------------

----bekir--------yobo--------egemen----------

gökhan-------mehmet----meireles------caner----

-----------------sezer---------------------

--------------kuyt--sow-------------------

3'lü defans ve sürekli hücumu düşünen bek oyuncuları ile ligi çok rahat domine edebiliriz.
Galatasaray olmadan fener olmaz cümlesini desteklediğim ama başında aziz yıldırım gibi yöneticilikten bir haber insanların hala bulunmasıyla geleceğini hiç iç açıcı görmediğim takımdır. fatih terim ve ünal aysal ikilisinin galatasaraya ne kadar başarı getirdiği ortadadır.
her fenerbahçelinin kendine sorması gereken bu aziz yıldırım fenerin adını lekelemekten başka klübe ne katmıştır ?
lakin birde aykut kocaman gerçeği var ortada... şike olmadan 17 maçta 16 galibiyet aldıramayacağını geçen sene ve bu sezon görmüştür herkes. yapılan transferlerde fiyaskodur efendim.
bekir adında canlı bombanın kadrosunda ne işi olduğunu anlayamadığım takımım.
büyük takımlar aldıkları kupayla küçük takımlar ise büyük takımları yenmek ile övünürler. fener yıllardır galatasarayı yenmekle övünüyordu artık o da olmuyor.
--spoiler--
9832. ezeli rakibimiz(di).
hayır futbolu namına değişen hiçbir şey olmadı ama eskiden fenerbahçe büyüktü, bizim gözümüzde bizim gibiydi, kaliteliydi, iyiydi. Futbolu değil, takımı.
Şimdi ise her türlü basitliği yapan, başkanı ayrı tel, td si ayrı tel, futbolcusu ayrı tel çalan takım. sağlam kalan, kalitesini sürdüren sadece taraftarı kalmıştır. ve ben onları tebrik ediyorum. takımlarının bir parçasından nefret etmek çok zor, ve hepsi en az bir parçasından nefret ediyor bunu biliyorum. artık fenerbahçe'yi yenmekten hiç zevk almıyoruz. çünkü yendiğimiz fenerbahçe değil, fenerin dandirik aptallıkları. biz karşımızda eski feneri istiyoruz. en az bizim kadar görkemli feneri.
not: evet, galatasaraylıyım. bizim uefamız sizin 6 golünüz var.
--spoiler--

1-artık zevk almıyoruz olayı: topu topu 3 maç kazandınız, ne çabuk doyuma ulaştınız?
2-fenerbahçe her zaman sizden daha görkemli oldu ve de öyle olmaya devam edecek.
3-uefa kupanızla tabii türk olarak biz de gurur duyduk. ancak avrupanın devlerini dize getirip fenerden altı yemek hoş bir duygu olmasa gerek.
4-ortalık, "ulan şu Avrupa kupasını götümüze mi sokucaz fenerden 6 yedikten sonra" diyen dingillerle dolu.

görkemlisiniz. kendinizi ne sandığınızı anlamak gerçekten çok güç. şike süreci geçirerek yıpranmış, bir sürü yıldız futbolcusu kaçıp gitmiş fenerin bir puan önünde şampiyon oluyor ve bunu büyük başarı olarak görüyorsanız sizi anlamak daha da zorlaşıyor. aynı olayları siz yaşasaydınız ligi ondördüncü falan bitirirdiniz. emin olun.

çok uçmayın ya, manunun yedek kadrosu sayesinde devam edebildiğiniz şampiyonlar liginde biz yıllardır neredeyse her sezon mücadele ediyoruz. siz anneannenizin liginde sürünürken.

çok görkemlisiniz, bakalım şl'de burak gibi adamlarınızın kendini yere atmalarını hakemler yiyecek mi? veya o hakemleri satın alabilecek misiniz?
türkiye'nin gururudur. başarılarını kimse görmezden gelemez. yenilgilerinde bile devleşir. yenildi mi etrafına sinekler üşüşür ne çıkarsa bahtımıza diye. fenerbahçem silkinir ayaklanır o sinekler def olur gider.

galatasaraylıların buraya üşüştüğü gibi. eksiler ne kadar haklı olduğumun göstergesi işte.
4-5-1 taktiğinden kurtulması gerekiyor. 4-5-1 alex olmadan işlemez, aykut kocaman'a bunun anlatılması gereken futbol takımı.
2012-13 sezonunda 2. yarı başlangıcı çok eğlenceli olan takımdır..

12 ocak 1461 d
15 ocak bursa d
19 ocak elazığ
22 ocak bursa
26 ocak gaziantep d
29 ocak sivas d
3 şubat sivas
10 şubat mersin
14 şubat bate d
17 şubat antalya d
21 şubat bate
24 şubat kasımpaşa
27 şubat 1461
3 mart beşiktaş d
insanı kanser sinir hastası eden şanlı takımım.
(bkz: AŞK)
+meireles?
-3 temmuz süreci.

https://www.youtube.com/watch?v=T4HUHqEZ3UA bak bakalım kaç temmuz süreci? öyle bi ortam yaratıldı ki sanki adam boğazından balgam toplayıp adamın suratına fırlattı. her neyse, kasti bi tükürme falan yok. bağırıken belki istemsiz gitmiş olabilir kii hakem bunu nasıl fark edecek?

fotomaçta meirles in halis e 250bin euro luk tazminat davası açacağı falan yazılmış, geçiniz. dava açar ama bu daha çok sembolik bir dava olur.

şu görüntüyü izlemediyseniz de okumayın bu yazıyı.

engin hakemin yakasına yapıştı, 11 maç ceza aldı. meireles kendi kültüründe " sen 0 sın " anlamına gelen bir hareket yaptı. hakemin kafa nerdeyse artık meireles i menderes sandı galiba, gay hareketi dedi.

lan koduklarım, tamam fanatiksiniz de, bir futbolcunun kariyerine kara leke sürülmesini desteklerken hiç mi vicdanınız sızlamıyo? hemde " YOK " yere.

eskişehir maçında caner söylemediği halde " LAN " dediği için kırmızı yedi. bi de bu ceza onandı.

beyaz tv de 11 maç en az meireles e dendi, 2. kırmızı + 11 maç ceza geldi.

lan kafasızlar, medya fenerbahçenin yanında demi. tff pfdk fenerbahçenin yanında.

aykut kocamanın ın sözleri;

https://pbs.twimg.com/media/A-lXstwCIAA0PKK.jpg

yönetime gelelim. eski güçleri yok, hep uzlaşma peşindeler. tamam 3 temmuz hala devam ediyor ( dava olarak ) da 3 kulvarda yarışıyoruz. aziz yıldırımın artık bırakması lazım. yerine politik noktaları yeri geldiğinde belirli bir şekilde etkileyebilecek bir güç lazım. açıkçası 3 temmuz olayları yönetimimizi sindirdi. aziz yıldırım artık anca gs ye atarlanır. anlayın artık yemiyoruz bunları. bu takımın bu kadar baskı altında kalmasının bir sebebi de sizlersiniz.

futbolun zevki hiç bir zaman 3 temmuzdan önce ki gibi olmayacak. taraflar arasına medya tarafından o kadar çok kin tohumu ekildi ki. sağduyu denen şey sıfırlandı. fenerbahçeli bir futbolcu trafik kazası geçirse oh iyi olmuş diyecek adamlar tanıyorum.

yönetim, medya, politikacılar. artık rahat bırakın!
ciddi anlamda belli yaptırımlar uygulanan spor kulübü. tabii gerçeği görebilen, iyiyi ve kötüyü ayırt edebilen her norman insan farkedebilir bunu. bazıları sormuş 'kim ulan fener?'. milyonların sevdiği bir kulüp. dünyada, türkiye'yi elinden geldiğinin en iyisiyle temsil etmeye çalışan bir türk kulübü. birçok devi dize getirmiş camia. asıl sorulması gereken soru: ulan asıl sen kimsin?
dunyada turkiye yi temsl ediyormus. hahaha ulan romenlerin mactan once sikecilerle macimiz var dedigi takim degil mi bu? daha gecen sene sike yapti diye sampiyonlar ligine alinmayan takim da bu degil miydi? hahaah temsil etmeye bak aq xd

tanim: basarisiz, balon takim.
Türkiye'de tek ''gerçek'' spor kulübüdür. Her branşta şampiyonluğa oynar, sadece futbol veya basketbol takımından ibaret değildir. Bu durum da birilerini fazla rahatsız eder.
(bkz: isim vermeme gerek var mı)
turkiye'de baskani sikeden iceri giren tek spor kulubu (bkz: gururumus fenev)

edit: pardon bir de ortaklasa is yaptiklari mecnun otyakmaz vardi hatirlatan arkadasa tesekkurler *
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026