bugün

bağlamada (bkz: virtuoz)
özellikle şelpe tekniği ile icra ettiği türkülerle kedine hayran bırakan bağlama virtüözü. arif sağ'ın yeğenidir. calarken o degil bağlama yorulur, takatsiz kalır elinde sanki...
çocuk yaşımda dinlediğim kova kova indirdiler türküsünün yorumuyla hem kendisine hem de neşet ertaşa aşık olmamı sağlayan yüce insan. *
1989 yılında i.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'ne girmiştir ve aynı süreçte; "Tezenesiz Bağlama Çalma Tekniği" (Şelpe) ile ilgili araştırmalar yapmıştır Üniversitedeki tezini ise;
"Parmak Vurma Tekniğinin Bağlamadaki Uygulanışı ve Notasyonu" konu başlığıyla sunmuştur.

1994 yılında da ilk solo albümü töre yi çıkarmıştır.
bağlamayı konuşturan, taplılası yüce insan.
yeni bağlama öğrenenlerin hem izlemesi hem de izlememesi gerken bir şahsiyettir. izlemelidir çünkü böyle bir yetenekten bir şeyler görüp bende böyle olacağım diye hırs yapabilirler; izlememesi gerekenler ise öğrenmeye bu kadar hevesi olmayan kimselerdir. çünkü bağlamadan soğumalarına sebebiyet verebilir.
çok heyecan verici bir tekniği var. üstelik ben bir gitaristim (yani şöyle böyle) ama adam beni uçuruyor yahu. lütfen feyz alınız;

http://www.youtube.com/watch?v=o5kpcQ95jnc
kendisi erzincanlılar tarafından benimsenmiş bir üstaddir. hatta adı bile değiştirilmiş erdal erzincanlı olmuştur.
(bkz: andy mckee)
(bkz: tap)
her dinleyişimde bağlama derslerimi yarım bıraktığıma pişman olduğum usta. çok büyük bir usta.

http://www.youtube.com/watch?v=vQ_XfIhMrEg
bu aziz ve muhterem insanı övecek kelime haznesine sahip olmadığımı düşünüyorum.
susma hakkımı kullanmak istiyorum.
(bkz: güzel seni gözler için severim)
(bkz: al mendil)
nem kaldı adlı türküyü en güzel icra eden sanatçıdır.*
kendisi erzurumlu olmasına rağmen kendisine oldukça yabancı sayılabilecek egenin zeybeğini gerçekten hakkını vererek çalması ne denli usta olduğunu göstermiştir.
Gercek ismi "erdal erzincanli" olan saz virtuozu.
ünlü birinin yeğeni olarak ünlenmesine rağmen gölgesinde kalmayan sanatçıdır.
turnam başın alıp gitmiş derken muhteşemdir.
ismi arif sağ ile anılan bağlama üstadı. bağlama çalarken kullandığı şelpe tekniği görülmeye değerdir.
Parmaklarının bağlamanın klavyesinde uçtuğu bilinir.

(bkz: http://www.erdalerzincan.com.tr/)
öyle böyle değil, harbi üstaddır kendisi. bağlamayı resmen konuşturur, kah ağlatır, kah güldürür. harika bir insandır. şelpe tekniği konusunda çok geniş bir akademik çalışması vardır. kendi tekniğini ise artık mükemmelleştirme yolundadır.

enstrumantal (bkz: anadolu)
ve arif sağ ve erol parlak'la yaptığı
(bkz: concerto for bağlama) albümleri dinlenerek ne kadar önemli bir müzisyen olduğu anlaşılabilir.
her şeyiyle bağlamayla bütünleşebilen bir kişilik.güzel de sesi var.ayrıca türküler sevdamız 1, türküler sevdamız 2, türküler sevdamız 3 gibi albümlerde değişik sanatçılarla düet yapmışlığı vardır.saygım sonsuzdur.
yetenek ve alçakgönüllülüğün mükemmel derecede bünyesinde harmanlandığı bağlama virtiözü.
giriftar adlı enstrumantal bir albümü daha çıkmıştır. kendisi hala sahada ayak basmadık yer bırakmayan orta saha oyunucusu gibi formda.
1996 yılında Kölnde Cumhurbaşkanı Roman Herzogun desteğiyle Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte; Betin Güneş yönetimindeki Köln Flarmoni Orkestrasıyla bir konser verdi.
Bu konserin repertuarı da; «Concerto for Baglama» adı altında albüm olarak piyasaya çıktı.
2004 yılında Viyanada; Avusturya Cumhurbaşkaı Heinz Fischerin desteğiyle, Wiener Konzerthausta, Russell McGregor yönetimindeki Ambassade Senfoni Orkestrasıyla birlikte bir konser verdi.
2004 yılı sonbaharında iranlı Kemança sanatçısı Kayhan Kalhorla birlikte konserler verdi ve enstrümantal bir albüm hazırladı.
Sanatçı son olarak; öğrencilerinden oluşan yirmibeş kişilik «Bağlama Orkestrası»nı kurdu. On yılı aşkın bir süredir, kendi adını taşıyan Müzik Kursunda eğitim vermekte olup, halen bilgi ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaya devam etmektedir.

http://www.lastfm.com.tr/music/Erdal+Erzincan/+wiki