bugün
- bana onu sormayin14
- bana onu sormayin tatlışlığı9
- iltica27
- kılık kıyafetle uğraşan zihniyet17
- game of thrones taki kerhaneci12
- sözlük kızlarının sözlüğü adam etmesi11
- sarapci koala hatayi4
- sizi sözlükten soğutan yazar gerçek dostunuzdur6
- sözlük yazarlarının engellediği yazar sayısı3
- doğum yapmanın hücreleri 11 yıl yaşlandırması3
- ruh hastalarını donuzlamak2
- fal bakabilen dünyalar tatlısı yazarlar11
- fon vurgunu akpli seçmene nasıl anlatılıyor2
- cevheri güven2
- ingiliz valisi ile gizlice buluşan cb adayı ekrem5
- kemalistler iktidar olursa yapacakları ilk icraat10
- yobaz kudurtan kıyafetler6
- 6 ekim 20262
- oyun dünyasının unutulmayan kadınları5
- ak parti'nin halk düşmanı uygulamaları top 54
- chp'li cb adayının çin de fuhuş'tan yakalanması5
- sizi kiskandiğini tespit ettiğiniz yazarlar4
- sözlükte sevmediğiniz yazar6
- silvermist15
- fatma betül sayan kaya50
- gammaz sözlük kızları3
- türk dizileri bizim için yapılmıyor5
- 60 yaşında diskoya giden adam7
- yasin kol7
- ak partililerin apoya villa yaptırması11
- cemil tugay akp'ye katılırsa olacaklar3
- sözlükte tanıdığınız en iyi kişi24
- sözlük kızları göreve7
- keşke benim olsa denilen şeyler8
- göksel arsoy4
- omzunda teyple gezen efsane nesil4
- trafik4
- trafik lambası4
- özgür irade yanılsaması2
- usual emmi gel bakalım buraya7
- yogartiksen11
- sözlüğü boklayanlar2
- geceleri gizli gizli manifest dinlemek4
- ama kent uzlaşısı ve yeni parti tüzüğü8
- katatespizartmasi3
- simko35
- sabahları nefret edilen şeyler16
- sarman kedi beslemek7
- dincilerin apoyu atatürk ten çok sevmesi9
- gss prim borcu3
seçkinci.
1. hissiyatının; kendini 'öyle' algılamasının kerameti bazen kendinden; bazen maddiyattan çoğu zaman da siyaseten ayrıcalıklı olduğu buyrultusal vehiminden kaynaklanan kibirli insan.
2. edimlerinde popülerin dışında kalan ürün, eser ve sairlerle ilgilenen ve onları benimseyen kişi. aristokrat.
1. hissiyatının; kendini 'öyle' algılamasının kerameti bazen kendinden; bazen maddiyattan çoğu zaman da siyaseten ayrıcalıklı olduğu buyrultusal vehiminden kaynaklanan kibirli insan.
2. edimlerinde popülerin dışında kalan ürün, eser ve sairlerle ilgilenen ve onları benimseyen kişi. aristokrat.
züppe ile karıştırılan kelime.
hep iktidarı elinde tutmuş olan cumhuriyet vb imiş sözlükteki sesi çok fikri yok arkadaşlara göre.
e bu cumhuriyet 1970'te de muhalefet yaptı, 1980'de de 1990'da da...
e o zaman iktidar kimdeydi ki bunlar şimdi iktidarı kaybetmemk için bir taraflarını yırtıyor olsunlar.
yoksul, ezilen edebiyatı ile haklı çıkma diyeceğim ama ezilen artık onlar da değil ki. buraya en uygun düşen deyim
(bkz: yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış)
e bu cumhuriyet 1970'te de muhalefet yaptı, 1980'de de 1990'da da...
e o zaman iktidar kimdeydi ki bunlar şimdi iktidarı kaybetmemk için bir taraflarını yırtıyor olsunlar.
yoksul, ezilen edebiyatı ile haklı çıkma diyeceğim ama ezilen artık onlar da değil ki. buraya en uygun düşen deyim
(bkz: yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış)
(bkz: elitizm)
nihat doğan da bu kelimeyi ağzına aldı ya.
(bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum).
(bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum).
bir ülkeyi o ülkenin elitlerinin yönetmesi gerektiğini savunan kişi.
cumhuriyet halk partisi'ne oy veren ve destekleyen kitle olarak bilinir türkiye'de.
lan hırt. senin o elitist dediklerin kıçını kaldırıp oy vermeye bile gitmez. partisi mi var bu işin?
lan hırt. senin o elitist dediklerin kıçını kaldırıp oy vermeye bile gitmez. partisi mi var bu işin?
Teoriye göre cumhuriyet kurulduğundan beri ülkede söz sahibi olmuş seçkinci kitle. Peki bu kitlenin seçkinci olmasını sağlayan öğe nedir. chp'ye oy vermek mi? laik bir dünya görüşüne sahip olmak mı? yoksa ülkeyi yönetmek veya zengin olup ülke olanaklarından faydalanmak mı? Laik dünya görüşüne sahip olmak seçkincilik ölçütü olmaz. Bu baştan aşağı palavradır. Emeğiyle hayatını idame ettirmeye çalışan binlerce laikliğe bağlı insana böyle hakaret etmenin de bir anlamı yok. Türkiye'de zenginler ve yoksullar vardır. Zengin insanların hepsini chp'li falan yaparsanız buna kargalar güler. böyle bir kitle vardır; ama bu kitlenin ne bir partisi vardır ne de laiklikle doğrudan bir ilişkisi.
Bu teoriyi ortaya hastalıklı bir biçimde salan liberal yazarlar - ki bunların bazıları solculuk da yapmıştır- ağızlarından şu kokuşmuş klişeyi düşürsünler. Televizyon spikerleri de ağızlarında sakız gibi çiğnemesinler. Halka asıl hakaret böyle sanal kavramlarla zihinleri kirleterek edilir. Halk halk derken seçkincilik ve halkı aşağılamakla suçladıkları insanların da halk olduğunun bilincine varsınlar.
Bu teoriyi ortaya hastalıklı bir biçimde salan liberal yazarlar - ki bunların bazıları solculuk da yapmıştır- ağızlarından şu kokuşmuş klişeyi düşürsünler. Televizyon spikerleri de ağızlarında sakız gibi çiğnemesinler. Halka asıl hakaret böyle sanal kavramlarla zihinleri kirleterek edilir. Halk halk derken seçkincilik ve halkı aşağılamakla suçladıkları insanların da halk olduğunun bilincine varsınlar.
özünü unutan, taklitçi, yozlaşmış demektir.
net bir tanıma gerek yoktur.
bana göre elitist, sırf arkadaşımın adı muhammed diye onunla arkadaş olmayı reddeden kızdır.
yeni aldığı i-phone bilmem kaçıyla oynarken fakir arkadaşımın "az bakabilir miyim" sorusuna "hayır" cevabını veren zengin kızdır.
zengin tiplerle muhabbet edip fakirlerin selamını bile görmezden gelen insandır.
restorantta oturup "öhöm öhöm" diye gerinip garsona cevap verme nezaketi bile göstermeyen adamdır.
dinlediği müzikler, beğendiği filmler, okuduğu kitaplar bile bir kalıp içinde olan insandır. zevk aldığını söylediği şeyleri bile gerçekten zevk aldığı için değil, ambalajından sapmamak için yapandır.
tabuları çok olan, kasıntı insandır.
bana göre elitist, sırf arkadaşımın adı muhammed diye onunla arkadaş olmayı reddeden kızdır.
yeni aldığı i-phone bilmem kaçıyla oynarken fakir arkadaşımın "az bakabilir miyim" sorusuna "hayır" cevabını veren zengin kızdır.
zengin tiplerle muhabbet edip fakirlerin selamını bile görmezden gelen insandır.
restorantta oturup "öhöm öhöm" diye gerinip garsona cevap verme nezaketi bile göstermeyen adamdır.
dinlediği müzikler, beğendiği filmler, okuduğu kitaplar bile bir kalıp içinde olan insandır. zevk aldığını söylediği şeyleri bile gerçekten zevk aldığı için değil, ambalajından sapmamak için yapandır.
tabuları çok olan, kasıntı insandır.
evet seçkincidir,ülkenin ilerlemesinin ve insanların acı yerine mutluluk gözyaşları dökmesinin, ilk defa gökyüzüne baktığında gerçeği görmesinin,seçkin insan olmakla sağlanacağını bilen inandır elitist.
celal şengör'ün savunduğu kavramdır. peki bu elitler kim tarafından seçilecek? kimler halkı yönetecek? peki ya sadece tekelleşme yaşanırsa? ve halk ezilip hristiyanların ortaçağda ki gibi bir hali olursa? sanırım bu adam bu sorunları cevabını verme niyetinde değil.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar