bugün
- 2026 dünya kupası finalini kim oynar19
- ismet gurbuz 202418
- küfreden kız iticiliği7
- sözlüğe fotoğraf atmayanların özgüvensiz sanılması16
- telefon sinyali çekmeyen bölgede kaybolmak5
- lise defteri7
- ideal sevgilinin en önemli özelliği17
- bozulmaması ile meşhur olan şeyler7
- usta şoförlerden acemi şoförlere tavsiyeler8
- 23 haziran 2026 fransa ırak maçı4
- bacak kıllarını almadan şort giyen erkek4
- bakire kızla evlenmeyi savunmak5
- yürüyüş partisi8
- beyaz otomobil satın almak15
- yeniden üretilse satın alınacak eski arabalar4
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle25
- sevgiliye gitmemesi için söylenen sözler5
- ankara da nato zirvesi tedbirleri4
- evli çiftlerde tv kumandası kimde olur3
- uludağ sözlük'ün instagram'a dönmesi11
- türkiye6
- saba makamı ile okunan ezan4
- mağaza camına kafa atan ergen genç4
- düşük iq belirtileri5
- aylık 374 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- şapkalılar suç örgütü operasyonu2
- milli takımı eleştirenleri hapse atma çağrısı7
- göbek adınız2
- bugün de meme atan olmaması13
- askere 79 kilo gidip 100 kilo olarak dönmek3
- rabbin para vermesi4
- hep aynı şeyleri yaşamak4
- ibne penis nah3
- birader beyler biraderdirler3
- 2 buçuk yaşında çocuğuna şarap seçen anne5
- 22 haziran 2026 arjantin avusturya maçı3
- chp'deki değişimciler3
- makarna süzmek5
- amerika birleşik devletleri6
- almanya5
- yapay zekaya entry yazdıran yazar5
- yaşlılığınız için insan biriktirin12
- gelmiş geçmiş en iyi türk teknik direktör2
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı47
- ilgi2
- terlikle dövmek2
- 65 şut çekip gol atamamak5
- bir arı bir arıya sen kapat ben arıyım demiş2
- eğilirken eliyle göğüs dekoltesini kapatan kız12
- diş ağrısı2
matematiğin çoğu kişi tarafından sevilmeyen konularından biridir.
(bkz: obeb okek)
(bkz: obeb okek)
gençliğimizi bir bahçenin etrafına çit çekmekle ya da ağaç dikmekle geçirten matematik kategorisi.
tiksinç ötesi matematik konusu.
obeb okek isimlerini hiç sevemedim bunları. çok iticiler. ama ebob ekok ne kadar da sevimli ve yumuşak başlı görünüyor.
özet:obeb okek isimlerine göre göre daha sevdiğim konu isimleridir.
özet:obeb okek isimlerine göre göre daha sevdiğim konu isimleridir.
6. sınıf ve lise 1. sınıf konusu olarak işlenendir.
karıştırılıp "ebok" denmediği sürece problem teşkil etmeyen iki matematik mevzusu.
Muhteşem ikili. Evet.
yeni adı obeb okek imiş.
allah belasını versindir. ulan birçok neslin okuldan soğumasına yol açan konulardandır. onu illa öğreneceksin diye tutturan hocanın da amk. öyle müfredatın da onu hazırlayanın da amk. ülke üzerine oynanan oyunların BAŞINDA bu sıçtığım ebob ekok obeb okek falan filanı gelir.
Nasıl lanet bir konu, fazlasıyla küfür yedikleri de aşikar.
açılımları ;
ebob : en büyük ortak bölen
ekok : en küçük ortak kat
şeklinde olan matematik konuları.
ebob : en büyük ortak bölen
ekok : en küçük ortak kat
şeklinde olan matematik konuları.
kek matematik konusu. Buna zor diyen adam lys matematiğine ne der çok merak ediyorum.
Matematik yapamayan tamirci çırağı olsun gibi andavalca bir görüşe sahip sözlük yazarlarının hakkında atıp tuttuğu matematik konusu.
buna sorun diyen kişi tamirci çırağını hakir görmediği gibi o zevksiz konunun pek fazla zeka gerektirmediğini ve yanlış yollarla dikte edilerek ( çünkü öğretenler dahi neden bunu öğrettiklerini bilmez ) öğretilmeye çalıştığı için durumu vahim bulur. ayrıca siyaset bilimine merak sarmış kişi veya o yönde uzmanlaşmak isteyen kişi de integral öğrenmeye zorunlu tutulmamalıdır. amk konusu ve benzeri Şeyler o kadar çok bakış açısı kazandırıyor ve Ufuk açıyor ki ülke de konuşulan siyaset spor veya entelektüel konuların seviyesi ve aydınlığı ortada. merakını giderelim
o kadar yıl işledik hala bilmiyorum denilen matematik konusu.
Matematiğin en kolay konusundan bir kaçıdır. Keşke hepsi böyle olsa.
Matematiğin en gereksiz konusu yarışmasında önemli bir yere sahiptir.
Matematik konularıdır. En büyük ortak bölen ve en küçük ortak kat sırasıyla açılımlarıdır.
bataklık ayarında bir matematik konusu. içine girmeden önce sağ salim çıkma planları yapıyorsunuz ama sizi içine aldığı andan itibaren kurtulmak için ağlayacak duruma getiriyor.
ulan KPSS'den bıktım vallahi.
bu konunun ismi ne ebobdur ne de ekoktur. bu konunun ismi ebok'tur.
ulan KPSS'den bıktım vallahi.
bu konunun ismi ne ebobdur ne de ekoktur. bu konunun ismi ebok'tur.
%100 yaşanmış bir hikayeyle devam edelim.
bölünebilme ve ekok ile alakalı muhteşem bir örnek.
facebookta gördüğüm bu hikaye beni krize sokmuştur. tövbe estağfurullah. allahım sana affet ama çok komik değil mi?
--spoiler--
bir yahudi hz. ali’ye (ra) gelip dedi: “ya ali! bana öyle bir sayı söyle ki; hem 2’ye, hem 3’e, hem 4’e, hem 5’e, hem 6’ya, hem 7’ye, hem 8’e, hem 9’a, hem 10’a tam olarak bölünebilsin!”
hz. ali yahudi’ye “peki bu sualini cevaplarsam müslüman olur musun?” diye sordu. yahudi, hz. ali’nin teklifini kabul edince “ilim şehrinin kapısı” hz. ali ona şu cevabı verdi:
“haftanın günlerini ayın günleriyle, çıkan sonucu senenin günleriyle çarp! elde edeceğin sayı hem 2’ye, hem 3’e, hem 4’e, hem 5’e, hem 6’ya, hem 7’ye, hem 8’e, hem 9’a, hem 10’a tam olarak bölünecektir.”
yahudi, haftanın günlerini (7) ayın günleriyle (30), elde ettiği sayıyı (210) yılın günleriyle (360) çarptı ve 75.600çıktı. sonra bunu sırasıyla hem 2’ye, hem 3’e, hem 4’e, hem 5’e hem 6’ya, hem 7’ye, hem 8’e, hem 9’a, hem 10’a böldü. (75.600:2=37.800; 75.600:3=25.200; 75.600:4=18.900; 75.600:5=15.120; 75.600:6=12.600; 75.600:7=10.800; 75.600:8=9.450; 75.600:9=8.400; 75.600:10=7.560) ve ulaştığı bu netice karşısında kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.
--spoiler--
bölünebilme ve ekok ile alakalı muhteşem bir örnek.
facebookta gördüğüm bu hikaye beni krize sokmuştur. tövbe estağfurullah. allahım sana affet ama çok komik değil mi?
--spoiler--
bir yahudi hz. ali’ye (ra) gelip dedi: “ya ali! bana öyle bir sayı söyle ki; hem 2’ye, hem 3’e, hem 4’e, hem 5’e, hem 6’ya, hem 7’ye, hem 8’e, hem 9’a, hem 10’a tam olarak bölünebilsin!”
hz. ali yahudi’ye “peki bu sualini cevaplarsam müslüman olur musun?” diye sordu. yahudi, hz. ali’nin teklifini kabul edince “ilim şehrinin kapısı” hz. ali ona şu cevabı verdi:
“haftanın günlerini ayın günleriyle, çıkan sonucu senenin günleriyle çarp! elde edeceğin sayı hem 2’ye, hem 3’e, hem 4’e, hem 5’e, hem 6’ya, hem 7’ye, hem 8’e, hem 9’a, hem 10’a tam olarak bölünecektir.”
yahudi, haftanın günlerini (7) ayın günleriyle (30), elde ettiği sayıyı (210) yılın günleriyle (360) çarptı ve 75.600çıktı. sonra bunu sırasıyla hem 2’ye, hem 3’e, hem 4’e, hem 5’e hem 6’ya, hem 7’ye, hem 8’e, hem 9’a, hem 10’a böldü. (75.600:2=37.800; 75.600:3=25.200; 75.600:4=18.900; 75.600:5=15.120; 75.600:6=12.600; 75.600:7=10.800; 75.600:8=9.450; 75.600:9=8.400; 75.600:10=7.560) ve ulaştığı bu netice karşısında kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.
--spoiler--
6. sınıfta görüp de hiçbir halt anlamadığım Matematik konusu. Ne olduğunu bile hatırlamıyorum lan.
lisedeyken fizik yazılısındaki bir soruyu bu yöntemle çözüp yanıtını doğru bulduğum halde sorudan puan alamamışlığım vardır. Ezberci zihniyetini siktiğimin hocaları.
Karıştırıp "ebok" denmemesi gereken matematiksel kısaltmalar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar