bugün

Din algı kanallarını tıkar.
din başkalarından şeyhten hocadan bilmem neden değil bizzat kutsal kitaplardan öğrenilmeli.
inanç meselesidir. Çok büyük bir tetikleyici olabilir bu nedenle tehlikeli bir kavram olabilir.
Manevi destek ve isteğini başka hangi ideolojinin dolduracağını düşünüyorum. Bilmiyorum. Olmaması gereken seviyede rasyonellik insanı yoruyor, umudu yok ediyor. Rasyonel olmayan düşünceye sahip dini ideolojileri benimseyen insanların kötü ve içinden çıkılamayacak durumlar için yarattıkları tanrı yanımızda, bunda da bir hayır vardır, kaderdir gibi telkinleri tanrı’ya atfederek daha hızlı uyum sağlıyor veya atlatabiliyorlar.

Dini inancı bulunmayan insanların ölüm, korku veya hastalık gibi hassas konularda sığınacak bir metafiziksel varlık veya ögesi, nesnesi yoktur. Dinsiz insanlardaki tek iyi olmayanın bu olduğunu düşünüyorum. Vahşice bir savaş durumunda bağı olan kişiler yanında yoksa dinsiz insan kendini yalnız hissedip intihar edebilir çünkü içinde bulunduğu durumdan kurtulmaya veya bitse de acılarının dindirilemeyeceğine inanır ama kişinin dini intiharı yasaklıyorsa dindar insan her kötü durumda tecavüz edilse, işkence görse, ailesi öldürülse bile tanrısına sığınarak hayatta kalır, ve duruma alışır. Kafasındaki varlığa değer atfeder onun yanında olduğuna inanır hatta rüyalarında tanrı’nın onunla konuştuğunu bile bilinç altında yaratabilir. Bu ona yaşamda kalmak için mutlak manevi güç yaratır.

Dinsiz insan olağanüstü bir durum veya buhran halinde yaşama nedeni zor bulur. Din, zorlukları ve kötü durumları üstün bir varlığa dayanarak göğüs germe ve kişinin yalnız hissetmemesini sağlaması yönüyle çok önemli bir ideolojidir.
ilk olarak neandertallerin ortaya attığı düşünce.

sevdiklerini kaybetme acısı ölünce yine bir arada olacaklarına inandırmıştır buna da din demişlerdir.
ortadoğu din geleneği tamamen sümerden gelir, ortadogu kökenli semavi dinlerde gecen ;adem ile havva'nin hikayesi, nuh tufani, habil ve kabil'in hikayesi, hz isa'nin hayat hikayesinin nerdeyse aynisinin anlatilmis olmasi, hz davut'un tasvirindeki bir kralin yasamis olmasi, lanetli meyve, cennet ve cehennem kavramlari, tanrilarin yardimcilarinin oldugu anlayisi, yilan ve agac sembolleri, kurtarici fikri, vs. hepsini sümer metinlerinde geçer.

islamiyetin bu konudaki savunmasi gercekten kusursuz. "biz onceki her kavme zaten peygamber yollamistik" diyor. bu aslina bakinca, rastgele bir onerme. yani basi olmayan bir onkabul. guzel tarafi, her durumda kendi kendine kanit olabilmesi.

yani burada semavi dinlerle sumer'in arasindaki baglantilari yazdikca, denilecek ki "e tabii benzesecekler, iki topluma da ayni kaynaktan peygamberler gelmis". dinler arasindaki bazen cok temel olabilen farkliliklar isaret edildiginde de "e tabii farkli olacak, onlarinki zamanla bozulmus, o yuzden islamiyet var". iki zit durum uzerinden de kendi kendini onaylayabilen bir onkabul bu, yani teoride dahi aksi ispat edilemez, hatta ispati birak destekleyici kanit bile olamaz. zira tum kanitlar o on kabulu destekliyor.
insanın hayatta herseyi elde ettigi zaman icinde hissettigi bosluk. yasamanin tek sebebi.
Fakir susturan. Zengin Coşturan. Büyük yalan.
bir font ailesi bebas neue yerine çoğu zaman tercih ederim ciddi bir fontdur öyle herkes kullanamaz.

hepsi aynı vaatleri, emirleri veren bir dünya görüşü yakın zamanlarda yenileri türedi. (bkz: heavens gate)

ve hepsi de yok olmaya mahkum.
ilkel hukuk sistemi. Dinde sürekli bir adalet arayışı vardır. Günahlarınız ile cezalandırılır sevaplarınızla ödüllenirsiniz içinde cezanın olduğu her sistem hukukdur. Din adaletin olmadığı toplumlarda daha dominantdır. Bu da ülkemizde hukuk sistemine yapılan tecavüzleri açıklar.
Din ?

Tamamıyla saçmalık!

Bir tane din ve dönen dünya ilişkisi bahsi nerede?
Hangi kitapta dünya dönüyordu?
Galileo neden "ama gene de dünya dönüyor" dedi!

Din; hayatta var olmak için hiçbir sebebi olmayanların arka plânlarıdır. Basittir ve kurtuluşlarıdır. insanı öldürür.

Oysa tanrısızlık ya da dinsizlik;
Çok daha fazla çözüm gerektirir. Düşündürür. Çözüm ürettirir. Sonuç sebep ilişkisini sorgulattırır. insanı yaşatır.
sosyal düzen kurmak ve yaşamını anlamlandırmak için pek çok insanın gerçek olup olmadığını bile umursamadan peşinde gittiği şey.bütün kültürü ve çevresi bunun üstüne kuruluysa tersini düşünmez.
genelde yaptığı bilinmeyeni anlamsızca sahiplenip her kısmını anlamlı veya anlamsız kendine yontmaktır.

düşünsense hayatın eski mısırda bir tarikatın çevresinde geçiyor ve bütün yaşamın boyunca başka hiç bir şey öğrenemiyor ve orada rahiplere hizmet ediyorsun ve yaşamın tüm sırrını çözdüğünü sanıyorsun.
görsel
Din, artık gericiliğin bir silahıdır ve bir üst yapı kuruluşu olarak toplumsal ilerlemeyi frenlemektedir.

- doğan avcıoğlu
(resim:#1)
Literatürdeki tarifi, kriterlerine uygun yaşamak istemeyenler tarafından belirlenmiş, etkileşmekte olduğumuz sistem. Yaratıcısının isimlendirmesi ile islam. Elçileriyle bildirdiği Şeriat* ile uygun yaşanabilir. Helal* yaşam alanı oldukça geniş olmakla beraber tarik*Ler ile işi bilenlere uyularak da yaşanabilir. Tekbaşına ilerlemekte mümkün fakat doğru ve yanlış arasında tereddüt edildiğinde etrafta ölçü alınabilecek birilerinin olması hayat kurtarır.
görsel
Şeriat kavramı ile karıştırılan isim; içinde bulunduğumuz sistemin adı. Yaratıcısı* tarafından nasıl işlediği ile ilgili çok kez rehber gönderilmiştir. Rehberlerin önceki şeriat üzerine veya güncellenmiş şeriat ile geldiği olmuştur. Önceki yazılar ve Son rehber ile gelen güncelleme yazılarına bakıldığında örüntü anlaşılabilir.
cahil toplumlarda kullanılarak iktidarı pekiştirir.
Bu ülkede istismarı bol olandır. Din adı altında tarihte de nice katliam ve savaşlar da mevcuttur. Ülkemizde siyaset aracıdır. Malum kişi, bugün bu ülkenin başındaysa zamanında Kur'an'ı Kerim'i eline aldığı ve inançlı olduğunu halka belli ettiği içindir.

Hepsinin mantığı, aralarında farklılıklar olsa da, endogamiye dayanır. Kendi dininden, dilinden, tarafından, zihninden olmayanla arkadaşlık etme, onlardan kız alma, onlara kızını verme, onlarla alışveriş yapma...

Toplumumuzda islam dininin, eskiye göre azalsa da, çok benimsenmesinin ana nedeni budur. ülkemizde, özellikle doğuda, Pek çok genç; islam dinine inanmadığı halde, bunu ailesine söyleyememektedir. Ben de bir senedir deistim mesela. Ama bunu ailemden hiç kimse bilmiyor. Niye söyleyemiyorum? Eğer bu anlaşılırsa kimse bana kız vermez, kimse benle dost olmaz, yarın bir gün dükkan vb. bir yer açarsam kâfirin mekanı deyip kimse uğramaz. Bir de münafık derler bize. E sizin o dininiz zaten buna teşvik ediyor, mecbur kılıyor ya.

işlerine gelince islam şöyle, gerçek müslümanlık bu değil vb. ama işlerine gelmeyince de hepsi olmasa da gerekirse kendi çocuklarını bile dine inanmıyor diye öldürürler.

Semavi bir dine mensup olan bir insan, arada istisnalar olsa da, seküler bir insandan daha dar kalıplarla düşünür. Bu tiplerin zihniyetine göre inançları öyle emretmiştir.

Entry içerisinde her hangi bir dini inanca hakaret bulunmamakta, işbu entry sadece bir tutam eleştiri içermektedir.
Halk düşmanı iktidarların baş dayanağı.
inanç düzenine kurulu sömürü sistemi.
Bizim gibi ülkelerde istismarı bol olan...
kutsal inanç sistemidir. Dünyada çeşitli dinler mevcuttur. En bilinen dinler semavi dinlerdir. Semavi dinler de islam, hristiyanlık, yahudilik'tir. din ve bilim ilişkisi hakkında farklı görüşler bulunur. Cennet ve cehennem inançları yer alır semavi dinlerde ve batıl dinlerde. dinde kurallar olur, emirler olur ve sevap günah ve haram, helal kavramları bulunur. Bunun haricinde iman ile küfür diye bir şey de vardır. Kafirler sonsuza dek cehennemde yanarlar, müminler ebediyen cennette kalırlar. sonsuz bir öteki dünya inanışı vardır. din olgusu geçmişten günümüze kabul gören bir şeydir.
bir olgudur. inananlar da vardır inanmayanlar da. siyasetle ilgilidir hatta islam'a göre islam her şeye karışır. din ve bilim uyuşabilir fakat farklı şeylerdir. din demek bilim demek değildir. ayrıca din dini olarak, bilim bilimsel olarak açıklar ancak hem dini hem bilimsel olarak da açıklanabilir bilimsel şeyler.