bugün
- eve atılan kızın ekşici çıkması6
- yazarların on üzerinden komiklikleri47
- birine geç kalmak9
- üstteki yazar gözünde nasıl canlanıyor8
- cayır cayır yanan kız13
- m r e r e c t o12
- aşkım daha önce hiç patlıcan yemedim diyen kız4
- beyazsemsiyeliyabanci48
- larisalisa10
- insanlardan nefret etmek8
- seni ne mutlu eder sorusu6
- zall in yaptigi gammaz anketi15
- satranç haram yasaklansın17
- uludağ sözlük discord grubu7
- gir içime hünharca12
- abd'nin iran füzelerine müdahale etmemesi3
- sabah sekizde okulda olmanın felsefi anlamsızlığı2
- güvenli bir omuz arar bazen insan4
- yer sofrası5
- eşime sormam lazım kadınları3
- ezandan rahatsız olan kadın sanatçı12
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- sözlükte erkekleri istemiyoruz18
- neden bu kadar sevildiği anlaşılamayan şeyler7
- arkadaşlar bakar mısınız8
- parcalandim toparlanamiyorum4
- bruce lee4
- güzel bir kadını terk etmek5
- yalnızlık güç değildir4
- çocuğum olmuyor ne yapmalıyım4
- çocukken alınamayan şeyleri büyüyünce almak10
- yorgun mermi22
- afganistan islam emirliği4
- park sorunu6
- gocu43
- 2014 öncesinde feto'ya küfretmek8
- chery2
- yeşilçam'da çocukken travma yaşattığınız sahneler9
- şişman kezoyu eskrim hamleleri ile zayıflatmak4
- kürt mutfağı7
- togg'a lpg taktırmak11
- en sevilen meyveler8
- 7 haziran 2026 aziz yıldırım'ın başkan seçilmesi11
- yazarların üstüne çizik attığı burçlar8
- timsah4
- filmlerde dövülen adamın güçlenip geri dönmesi3
- dul kalmak4
- müzik haramdır5
- aziz yıldırım13
Manevi destek ve isteğini başka hangi ideolojinin dolduracağını düşünüyorum. Bilmiyorum. Olmaması gereken seviyede rasyonellik insanı yoruyor, umudu yok ediyor. Rasyonel olmayan düşünceye sahip dini ideolojileri benimseyen insanların kötü ve içinden çıkılamayacak durumlar için yarattıkları tanrı yanımızda, bunda da bir hayır vardır, kaderdir gibi telkinleri tanrı’ya atfederek daha hızlı uyum sağlıyor veya atlatabiliyorlar.
Dini inancı bulunmayan insanların ölüm, korku veya hastalık gibi hassas konularda sığınacak bir metafiziksel varlık veya ögesi, nesnesi yoktur. Dinsiz insanlardaki tek iyi olmayanın bu olduğunu düşünüyorum. Vahşice bir savaş durumunda bağı olan kişiler yanında yoksa dinsiz insan kendini yalnız hissedip intihar edebilir çünkü içinde bulunduğu durumdan kurtulmaya veya bitse de acılarının dindirilemeyeceğine inanır ama kişinin dini intiharı yasaklıyorsa dindar insan her kötü durumda tecavüz edilse, işkence görse, ailesi öldürülse bile tanrısına sığınarak hayatta kalır, ve duruma alışır. Kafasındaki varlığa değer atfeder onun yanında olduğuna inanır hatta rüyalarında tanrı’nın onunla konuştuğunu bile bilinç altında yaratabilir. Bu ona yaşamda kalmak için mutlak manevi güç yaratır.
Dinsiz insan olağanüstü bir durum veya buhran halinde yaşama nedeni zor bulur. Din, zorlukları ve kötü durumları üstün bir varlığa dayanarak göğüs germe ve kişinin yalnız hissetmemesini sağlaması yönüyle çok önemli bir ideolojidir.
Dini inancı bulunmayan insanların ölüm, korku veya hastalık gibi hassas konularda sığınacak bir metafiziksel varlık veya ögesi, nesnesi yoktur. Dinsiz insanlardaki tek iyi olmayanın bu olduğunu düşünüyorum. Vahşice bir savaş durumunda bağı olan kişiler yanında yoksa dinsiz insan kendini yalnız hissedip intihar edebilir çünkü içinde bulunduğu durumdan kurtulmaya veya bitse de acılarının dindirilemeyeceğine inanır ama kişinin dini intiharı yasaklıyorsa dindar insan her kötü durumda tecavüz edilse, işkence görse, ailesi öldürülse bile tanrısına sığınarak hayatta kalır, ve duruma alışır. Kafasındaki varlığa değer atfeder onun yanında olduğuna inanır hatta rüyalarında tanrı’nın onunla konuştuğunu bile bilinç altında yaratabilir. Bu ona yaşamda kalmak için mutlak manevi güç yaratır.
Dinsiz insan olağanüstü bir durum veya buhran halinde yaşama nedeni zor bulur. Din, zorlukları ve kötü durumları üstün bir varlığa dayanarak göğüs germe ve kişinin yalnız hissetmemesini sağlaması yönüyle çok önemli bir ideolojidir.
güncel Önemli Başlıklar