bugün

Bekle bekle ağaç olduğum aamir khan filmidir. Aralık 2016 da vizyondaymış.
23 aralık 2016 da vizyona girecek hint filmi. aamir khan filmde (mahavir singh) güreşçiyi canlandıracak, bu rolü için 28 kilo alarak 98 kilo olmuştur.
aamir filmde mahavir karakterinin hem gençliğini hem de yaşlılığını canlandıracağı için, önce 98 kilo olmuş sonra 79 kiloya düşmüştür.

bu film için çok çaba harcadı, yine harika bir film olacağından eminim. heyecanla bekliyoruz.
Izledim yaşanmış hikaye olduğu için zaten etkileyici bir film aamir ilkeli inatçı bir babayı oynuyor. Kızlarda gayet iyi oynamış fakat daha bir güzel olanları bulunabilirdi. Sanat içinde olsa saç kestirmek bazı oyunculara zor gelebilir böylesi de güzel olmuş. Iyi seyirler.
Aamir Khan'ın oynadığı ve nitesh tiwari yönetmenliğinde çekilen güreş konulu bir film. filme konu olan olaylar gerçektir, geeta'nın spor okulundaki koçu pramod hakkında olanlar hariç.

aamir khan gene mevcut eğitim sistemine (güreşçilere verilen eğitim) burun kıvırıp parmak sallayan bir rolle karşımızda; disiplinli, katı, gençliğinde yaptığı hataları kızlarının tekrar etmemesini ve yarım kalan hayallerine onların erişmesini isteyen bir baba...

güreş sporunu çok sevmem ama bu film başka. filmin sonunda güreş sporuna sempati duymaya başladığınızı hissedeceksiniz.

verilen mücadeleye, hayallerine ulaşmak için yapılan fedakarlıklara hayran kalmamak elde değil. ilginçtir sporla alakalı filmlerin, bir şeylere yeniden başlamak için beni motive ettiğini fark ettim. verilen mücadeleyi görünce, kendi köşesine çekilen, bazı şeyleri kabullenmiş ve pusmuş, raif efendi benzeri ruhumuza inat içimizde bir şeyler harekete geçiyor demek ki.

son söz olarak disiplinle, iyi bir yöntemle insan her şeyi başarabilir. aamir khan'ın çoğu filminde ruhumuza pompalamak istediği düşünce bu değil mi zaten?
aamir khan'ın vücudundaki değişimin süreciyle ilgili detaylı bilgi için;

http://www.youtube.com/watch?v=1aVw1gZ9Ncg

böyle bir motivasyonla oyunculuk yaptığı zaman da ortaya kaliteli işler çıkıyor işte.
2016 aamir khan production yapımı 161 dakikalık aksiyon/biyografi/dram kategorili nitesh tiwari yönetmenliğinde çekilmiş, gerçek bir başarı hikayesi. imdb 250 listesinin 94-cü sırasında yer alan bu muhteşem filmin puanı 8.8 görsel

Bir aamir khan hayranı olarak bu film benim için inanılmaz değerlidir, heyecanla bekliyordum ve sonunda bir hafta önce izleme fırsatı buldum. beklentimin çok üstünde bir film olduğunu görünce, imdb'de hiç düşünmeden 10 puan verdim.

aamir khan'ın gişe rekortmeni olan son filmi p.k'ın rekorunu geçmiş, 14 milyondan fazla gelir elde etmiştir. Güreş sevmeyen birinin bile ilgisini çekecek güzellikte olmuş. Film her şeyi ile dört dörtlük, aamir khan yine kalitesini ortaya koymuş. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden. Azim/başarı/umut/duygusallık vs bir çok duygu ustaca işlenmiş, izleyin izlettirin. Hatta şu an bir film açıp izleyecekseniz, bu dangal olsun görsel
Her aamir khan filmi gibi mü-kem-mel dir. iki kez izledim, yine olsa izlerim. Evet.
imdb'ye girip gönül rahatlığı ile 9 puan verdiğim filmdir. Hint kültürüne ve sinemasına ezelden beri bir sempatim var zaten ama verdiğim puan ondan bağımsız, adamlar güzel ve kaliteli bir iş çıkarmış. izleyin mutlaka derim.
Mü-kem-mel bir film.
imdb'de terddütsüz 9'a bastım.
o kadar önemli hususlara değinmiş, göndermelerde bulunmuş ki bu film, sırf bu yüzden aldığı puanı hak etmiyor demek mümkün değildir. örneğin kızlar babalarından yakınırken, 14 yaşına gelip de evlendirilen kızın 'keşke benim de öyle bir babam olsaydı o en azından sizin geleceğinizi düşünüyor' demesi. daha çocuk yaşta kızlarından kurtulur gibi onları evlendiren bu pis zihniyet aynı zamanda mahavir'in kızları güreşe çıkarken 'umarım şortla çıkar bacaklarını görürüz, umarım tişörtü yırtılır memelerini görürüz' diyen zihniyetle aynıdır. aamir khan müslüman olmasına rağmen özellikle 2 defa içki içme sahnesinde yer almış, sanki 'siz bu kadar sapkınken benim içki içmeme laf bile edemezsiniz' demek istemiş gibi yorumladım ben. toplumunun ötesinde bir insan. ayrıca her türlü imkansızlıklara rağmen hayalinin peşinden gitmek vurgulanmış kızlarına tavuk almak için yaptığı pazarlık mesela. spor, sanat gibi alanlara verilmeyen destekten ve bu kademelerde bulunan yöneticilerin kokuşmuşluğundan söz etmiş. güreşçi kızın babasına sadık kalmayınca başarısızlığa uğraması en çok hoşuma giden noktalardan biri. burada sadakat ve geldiğin yeri unutmamak vurgulanmış.

gelelim eleştiri kısmına. öncelikle çok uzun, diğer hint filmleri gibi çok şarkı koymamışlar ama gereksiz tekrar sahneler var. klişe kısımlar bol. mahavir'in kızına güreşte yenilmesi inandırıcı olmamış ya da resmen saçmalık denilebilir. final sahnesi zorlama olmuş ille de durum 5-1 ken bir anda 5-6 olması gerekmiyor. barizlikten dolayı heyecanlı değildi son hareket. mahavir'in kızlarını ve yeğenini düğünde yakaladığı sahnede yeğenine tokat atması yobazlık örneği idi. kızlarına vurmuyorsan yeğenine hiçten vurmaya hakkın yok. vesaire vesaire kısacası şarkısı güzel, aamir khan'ı güzel, verdiği mesajlar güzel olan film.
Bir kaç gereksiz müzikal dışında rahatlıkla imdb'de 8üstünü hak eden film.
Film güzelde birazcık derin düşündüğünde kendi hayalleri ve hırsı uğruna kızlarının çocukluğunu elinden alırcasına çalıştıran, kafa dağıtmak için basit bir film izleme veya arkadaşlarla çıkıp gezmenin başarısızlığa sebep olacağı izlenimi veren bir film.
Herşey altın madalya mı kardeşim?
Filmin sonunda kızının altın madalya aldığını gören baba 10 yıl sonra "seninle gurur duyuyorum" demiş.
Şayet filmin senaristi ben olsaydım; O kız saygı kazanarak altın madalyayı kıl payı kaçırırdı. Baba yine de kızıyla gurur duyduğunu söylerdi. Sonra o akademi antrenöründen de 5 puanı bizzat kendisi alırdı.
(bkz: şpoylır)

Babanın antrenörü yerden yere vurmasını filmin sonuna kadar bekledim, vurmadı...

(bkz: şpoylır)
başarı hikayelerini severim ama kadınların başarı hikayelerini daha çok sevdiğimi böyle filmlerle anladım.

reel hayatta ekranda on dakikadan fazla güreş müsabakası izleyemem ama film resmen içine çekti , hadi artık güreş başlasın diye nefesimi tuttum.

amir khan cım bir adam nasıl hem 25 yaşında hem 50 yaşında gösterebilir ......sen nasıl bir adamsın...... yıllar geçiyor hala aynı kalabiliyorsun , yıllar geçmeden de yaşlanabiliyorsun.
Oha adam yaş değiştirebiliyor!
Şaka maka adamın falsosu yok. Yine güldürdü yine ağlattı. Boks izlemekten keyif aldım nasıl olduysa.. Kızının telefonda ağladığı sahnede koptum gittim. Baba kız sahneleri hep bir başka etkiler beni zaten. Sen nasıl bir adamsın Aamir yine muhteşem.
Hindistanda rekor kıran film. yukardaki arkadaş boks demiş, acaba filmi neresiyle izledi? Evet.
bu adam saygıyı hakediyor. güzel film yapmasının yanında filme hazırlanışı da takdire şayan. her nasıl christian bale'i makinist ve batman filmlerinde iki ayrı insan olarak görüyorsak, aamir khan'in da gösterdiği hassasiyeti övmeliyiz. hatta kendisini aynı filmde farklı yaşlarda, farklı kilo ve görünüşlerde görerek deneyimliyoruz. öyle yüz makyajindan ve klasik saç beyazlatmadan bahsetmiyorum.yaşlı hali hacı dedelerimize o kadar benziyor ki hayret ettim. çok büyük oyuncu çok. gülünce gözlerinin içi güler, ağlayınca ağlatır. sert baksa ayrı karizmatik. nasıl bir adamsın be kardeşim...

film hakkında konuşmaya gerek yok. daha önce bu adamın kötü bir filmini izlemedim.
Uzun zamandır izlemeyi istediğim bir filmdi bu gece izleyebildim sonunda. Film müzikleri ve şarkı sözleri harikaydı. bu saate kadar uyanık kaldığıma değdi kesinlikle.
Güzel film. Duyguyu izleticiye yansıtıyor, bu uzak doğu film-dizi-anime vs. Gibi yapımlarda basariln birşey zaten. Aileyle, sevgiliyle, arkadaşlarla izlenebilecek nadir filmlerden birisi. Hint filmi diyip, geçmeyin.
Gerçekten zuppa bir film, inanılmaz bir emek var, o güreşçiler profesyonel güreşçi falan değil, öyle sanılacak kadar iyiler ama değilmiş, aamir khanın önce yaşlı hali çekilmiş sonra genç hali, aradaki vücut farkı 5-6 ayda yapılmış, çok güzel mesajlar veren bir film.
müzikleri de güzeldir.

--spoiler--
https://www.youtube.com/watch?v=91ZI3IrojMU
--spoiler--

filmin güzel oyuncusu Fatima Sana Shaikh alttaki videoda adamları silkerken.

https://www.instagram.com...taken-by=fatimasanashaikh
öncelikle şunu çok açık söylemeliyim.aamir khanın en iyi filmi hangisi derseniz dangal derim.film bitince ayakta alkışlamak isteyeceksiniz.sizi yer yer ağlatacak,yer yer şevklendirecek,yer yer gururlandıracak.özellikle filmin kız çocuklarının ayrımcılığına ve dramına dokunuyor olması benim gönlümü ayrı bi çalan nokta oldu.filmde tek tanınan oyuncu aamir khan.diğerlerinin tanınmayan oyunculardan seçilmesi o kadar doğru bir karar olmuşki.böylece filmin inandırıcılığı katlanmış.o kızlar nasıl hazırlanmış,o zor hareketleri nasıl yaptılar.valla helal olsun.çok büyük emek içeren,çok fazla övgüyü hakeden ,gişe rekorları kıran,hatta hindistan tarihinin en fazla hasılat yapan filmi dangal.aamir khana diyecek kelime yok.her ne kadar hindistanda onu kral olarak nitelemeseler de ,ödül törenlerinde hakkı olan ödülleri vermeseler de dünya onun kıymetini biliyor ve bilecek.bu aşikar.filmin şarkıları hele, onlar da harikaydı.hele de naina şarkısı.muhteşem.başyapıt işte.

bizde de filme alınması gereken o kadar çok başarı hikayeleri var ki (ağırlığının üç katı halteri kaldıran cep herkülü lakaplı naim süleymanoğlu veya halil mutlu ya da üç olimpiyat altın madalyasını kazanan hamza yerlikaya ve daha niceleri…)bu başarıları yetişen yeni nesillere örnek olması adına bir filimle onurlandırmak,gururlandırmak, taçlandırmak acaba ülke bütçemize çok mu pahalı geliyor ??? yetişen yeni nesiller adına üzülmemek içten değil…bu nedenle tekrar tekrar helal olsun aamir khan’a…darısı başımıza ….

dangal hakkında bilinmeyenler:
--"dangal", hindistan'da güreş yarışlarına verilen isim.
--çekimlerden önce 28 kilo alan aamir khan, karakterin gençliğini canlandırmak için daha sonra 20 haftada 25 kilo verdi.
--geeta ve babita rolleri için aamir khan ve yönetmen nitesh tiwari, 3000 oyuncuyu sınava soktu.
--geeta va babita'yı canlandıran kız oyuncular 6-7 ay boyunca özel güreş eğitimleri aldı.
--aamir khan'ın gerçek hayatta aldığı ve verdiği kilolara benzer olarak kız oyuncular da film için saçlarını kısacık kestirdi.
--dangal, sadece hindistan’da gişe rekortmeni olmakla kalmadı, çin’de en çok izlenen yabancı film de olmayı başardı.
Kilo alavere emek vererek azimle yapılmış bir film olmasından mutevellit harika olandır. Yeni ogrendigimse konunun gercek olduğu. Simdi daha bir sevdim. Turkuyede 18 agustosta vizyonda. ikinci kez gidip sinema da izlemek haktır.
şarkısı çok güzeldir.
dangal dangal!!! dangal dangal!!!
bu kadarını anlıyoruz tabi haliyle..