bugün

Aamir khanın bu film için özel olarak kilo aldığı, efsane filmlerinden biridir. Bu filmde 97 kilodur.
Hikayesi ile insanı içine çeken film.

--spoiler--
Final maçını izlediğimde acaba gerçekten böyle mi sonuçlanmış, yani son anda 5 puan alarak mı şampiyon olmuş geeta diye merak edip ufak bir araştırma yaptım.

(Araştırma: Google'ı aç, "Delhi 2010 55 women wrestling" arat)

Araştırmam sonucunda final maçının videosuna ulaştım. Filmdeki gibi son anda kazanma durumu söz konusu değil. 1-0 ve 7-0 sıfırlık sonuçlarla 2-0 rahat kazanmış geeta. Tabi film bu, o kadar abartı olur. Her şey gerçek diye bir iddiası da yok galiba filmin. Filmin başında sadece baba phogat ve kızlarının gerçek olduğu, diğer kişilerin gerçek olmadığı yönünde de bir uyarı var zaten.

Final maçı: https://youtu.be/pmHBSHSHH8Y

--spoiler--
Harika filmdir, izleyiniz.
Gerçek hayattan uyarlanmış olması, ikide bir kural değişikliğine gidildiği için artık olimpiyatlardan bile kaldırlması düşünülen bir spor dalını gündeme getirmiş olması ve gereksiz şarkı türkü ile vakit kaybettirmemesi sayesinde izlemeyi keyifli kılan bollywood filmi. Makyajlar, oyuncuların performansı ve güreş sahneleri üst düzey hollywood filmlerinden geri kalmıyor. Sadece güreş sahnleri birebir tutulmuş yani 3 raundu da izliyorsunuz, güreşten anlamayan yada sevmeyenleri sıkacaktır. Ben güreş sahnelerini büyük zevkle izledim.
bu akşamki trt yayınındaki dublajı fiyasko olan filmir. filmin kendisi gayet iyi ama dublaj felaket olmuş. keşke dublajsız verselermiş.

2 sene önce sinemada seyretmiştim.
Arkadaş her zaman diyorum Hint filmleri salla izlemeyeyim diye ama her defasında izleyince bünyeme etki ederek bir hafta etkisinde kalıyorum. Özellikle Aamir khan filmleri gerçekten bam teline vuruyor. Hele ki son sahnelerde. Güzel filmdir efendim.
Uzun zaman önce izlediğim ve az önce bitimine Tv'de denk geldiğim Aamir Khan filmi. Müziği duyunca yine gaza getiriyor insanı. Tam şu an Ketçaplı patatesli ekmeğimi yerken hayatımda yapacağım köklü değişiklikleri düşünüyorum. Yanımda kitabım olsaydı ders bile çalışırdım. Seviyoruz seni dangal.
Yaşanmış bir hikayesi var, kaliteli bir film.
Harika bir film.
ben de beğenerek izledim ama bir 'sultan' değildi.
Bu film ile 1,5 milyarlık nüfusu himaye eden Hindistan hükümeti kız çocukları hakkında bazı yasal düzenlemelere imza atmış. Amir khan hakikaten büyük bir adam.
Hala izleme fırsatım olmadı ama muhtemelen güzel bir filmdir.
Hani böyle tv’de akşam saatlerinde kült filmlerin hemen tekrarı da peşi sıra gösterilir ya tekrarını da izlediğim tek film.

Pek spoiler’a kaçmadan değerlendirecek olursak aslında Hindistan’la aramızda belki hayat standartları bakımımdan uçurumlar olsa da kafa yapısı olarak pek de farklı olmadığımızı gördüm. Maalesef kadının toplumsal yaşamda edinebildiği rolün yetersizliği bakımımdan birbirimizden aşağı kalır yanımız yok.

Film hakkında ufak bir teknik bilgi vermek gerekirse aamir khan 1.63 boyunda ve o boyda birisinin vücut kitle indeksinde 28 kilo değişiklik olması gerçekten çok zor birşey. Yakın bir tarihte 10 kilo zayıflamış biri olarak en çok bunu takdir ediyorum. Her babayiğidin harcı değil. Helal olsun adama.
tesadüfi denk gelip izlediğim mükemmel film.çok çok zor ağlayan benden bile bir kaç damla yaş akıtmayı başardı.
Tsubasa tadında bombastik güreş sahneleriyle heyecanla izlediğmiz bir film.
amir khan'ın 2016 yılında çektiği, gerçek bir hikayeyi anlatan filmi.

--spoiler--

tek hayali güreş dalında ülkesine madalya kazandırmak olan bir sporcunun, ülkesinden yeterli desteği bulamadığı için başarısız olması ve bu hayalini çocukları üzerinden gerçekleştirmek için giriştiği mücadeleyi konu alıyor.

hindistan'ın sosyokültürel yapısına dair ciddi tespitler sunan film, türk insanının kendisinden çok şey bulması yönüyle de dikkat çekiyor. mesela benim en çok dikkatimi çeken güreş federasyonundaki yetkilinin tavrıydı. tam türk kafa yapısı. başka bir örnek de kız çocuklarının hint toplumundaki yeri. filmin asıl teması da bunun üzerine kurulu.

bu filmi her türk insanı izlemeli. kız çocuğunun eğitiminin ya da sosyal statüsünün neden daha önemli ve hassas olduğunu, neden kızlarımızın okumak ya da kendini geliştirmek zorunda olduğunu, neden bu yolda onlara engel değil destek olmaya mecbur olduğumuzu zihnimize bir bıçak gibi saplayacak. bir kız babası olarak bana çok şey kattı.

--spoiler--
acaba hindistan güreş antrenörü filmi izlemiş midir ve üzerine alınmış mıdır .
duygusal olarak yoğun ve insanı içine çeken bir hikayesi vardır.
Gerçek hayattan alıntı bir biyografi filmi. Oldukça güzel ve heyecanlı. Hatta aamirin en iyi ilk 3 filmi sıralamasına kesinlikle girer.

Normalde güreş falan hiç sevmem ama filmde baya baya maç izleyip skor takip eder hale geliyor insan.

bir dram olmamasına rağmen sonunda ağlattı. Mutluluktan ve baba kız ilişkisini görmeken azmin zaferinden dolayı mı bilmiyorum ama ağlattı.
Konusu gerçek hayattan alıntı, muhteşem bir Aamir khan filmidir. Hem hikayeye hem de oyunculuklara diyecek laf yok gerçekten.

Izlerken yerli yersiz ağladım fakat bu benim depresyon durumumla alakalı olabilir, bilemiyorum.

Ayrıca aamir khan'in oyunculuguna sonuna kadar saygı duyuyorum. Bu işin hakkını veren biri varsa o da aamir khandır. Adama balon diyenler bu filmleri izlemiyor mu ki acep?
aamir khan'ın son filmi. aynı zamanda en son izlediğim film. beğendim. ileri derecede bollywood manyağı değilim ama şimdiye kadar izlediğim aamir khan filmlerinin hepsini beğendim.
müthiş bir filmdir.

kadına karşı kalıpları yıkıp geçmiş. mutlaka izlenmesi gerekiyor.
Dün birinci kısmını izlediğim film. ikinci kısmını da bugüne bıraktım. Filmi çok sevdiğimden değil, uzun uzun izlemek sıktığı için. AAmir khan'ın izlediğim diğer iki filmi( 3 aptal, pk) daha iyiydi bence.
DÜN KIZLARIMLA BERABER iZLEDiK. KIZLARIMIN BANA BABA DEYiŞLERi DEĞiŞTi.
çok merak ettiğim film. işallah kalkmadan giderim.