bugün
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek8
- ben geldim naneler8
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler10
- en gey özelliğiniz15
- eşimi aldattım vicdan azabı çekiyorum4
- zallın fake hesabı var mı9
- kadınlar hakkında net gerçekler4
- dünyanın en çileli coğrafyaları2
- dönerci isim önerileri4
- dinciler3
- hemcinslerle istihza veya şiddet yoluyle iletişim3
- ben bir hata yaptım2
- terör devleti2
- hababam sınıfı semra hoca2
- clydeless bonnie6
- gocu26
- kuşkulu randevuevine girmek2
- kokuşmuş bilgeliğin okları2
- talibanin kadınlara hemşire ve ebeliği yasaklaması10
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- oralı olmayan yazarlar4
- mor semsiyeli yabanci21
- kutsal suyla dolu ummanda yüzmek2
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi8
- zeus büstünün münhal gözleri2
- özşen madencilik işçilerinin direnişi7
- ilk buluşmaya karnı aç gelen kezo5
- yaz günü bira içmek2
- seksten sonra pişman olmak2
- anın görüntüsü20
- erkeklerin annelerini aramadan duramamaları5
- yanılgı mimarisini kökünden sökmek2
- eski filozofların külyutmaz dölleri2
- uludağ sözlüğü 3 kelime ile anlat2
- bisikletle giderken arkadan daat yapan araba6
- kürtçü şımarıklığı3
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- allah nasıl hep var olmuştur3
- silivri belediyesi ne operasyon5
- chp'nin hali ne olacak49
- 90lara damga vuran türk dizileri3
- kinci bir insan olmak4
- doğu bizim batı hepimizin2
- siz hepiniz biz türkiye marşı3
- evde tekken yan odadan gelen khkaha ve ağlama sesi2
- içki içtikten sonra yeterince su içmeden uyumak3
- tayyip ölünce başa kim geçecek sorunsalı2
- muharrem ince haklıydı3
- değer bilmeyene yapılması gereken4
bir noktaya eşit uzaklıktaki noktaların oluştuduğu kapalı alandır. çemberin içi dolu olanıdır.
Belirli devlet işlerini çevirmekle görevli kuruluşlardan her biri.
şehirleşme sonucu,oturulan ev için kullanılan, mini yerleşim yeri.
bir enstrüman. zilli tef olarakta bilinir.
(bkz: çember) ile çemberin iç bölgesinin birleşimine denir.
henüz vizyona girmemiş fakat 7. palto film günlerinde izleme fırsatı bulunabilecek son 10 dakikasına kadar (çünkü son 10 dakikasında gereksiz bir katarsis yaşatma eğiliminde bulunulmuş) güzel dedirten bir film.
Uzun zamandır izlediğim en kötü filmdi.Görüntüler dışında filmin güzel yanı yok,konu bütünlüğü sağlanamamış.Ne politik olmayı başarabilmiş ne de sanat filmi olmayı.ikisi arasında gidip gelmiş.Ucuz felsefi eleştiriler ve gerçekçi olmayan karakterlere bir de nazan kesal'ın iğrenç oyunculuğu eklenince ortaya bomboş bir film çıkmış.Süresi az olmasına rağmen sıkıldım,yanımdaki abla da sıkılıp sıkılıp telefonuna baktı,sonra bir de alkışlamaz mı. Ön gösterime gitmemi haketmeyen bir filmdi,tek güzel yanı film başlamadan Tayfun Pirselimoğlu ve Ercan Kesalı canlı görmek oldu.
betonlaşmış çadır. hayattan kopuşun sana ait olduğunu sandığın ama birkaç metrekareyle sınırlı bu yapılar modern çağın totemleridir. çadırlar kuruldukları yerde yaşamanın araçlarıydılar. dairelerse içlerindeki insanları kendi hayatlarının nesnesi durumuna getirir. nasıl bir yerde yaşadığın nasıl biri olacağını belirliyorsa ortada büyük bir sorun var demektir.
aynı alana sahip geometrik şekiller arasında en kısa çevre uzunluğuna sahip olan geometrik şekil.
alanını %100 büyütmek için, yarıçapını yaklaşık %14 büyütmek gerekiyor.
Tersi durum için alanını %50 düşürmek istersen, yarıçapını yaklaşık %29 düşürmen gerekiyor.
Yarıçapı %100 arttığında ise alanı %400 artıyor.
Tersi durum için alanını %50 düşürmek istersen, yarıçapını yaklaşık %29 düşürmen gerekiyor.
Yarıçapı %100 arttığında ise alanı %400 artıyor.
Benim henuz bir kac ay once kesfettigim, ama sanirim 5 yildir aktif bir sekilde icerik ureten “ev gezme” youtube kanali. Bu tarz kanallarin icinde en begendigim oldu acil ara (kubilay sakarya’nin kanali da fena degil).
Evlerin cogunun ic acan guzellikte olmasinin yani sira cekimler de, secilen o dingin elektronik muzikler de, sekanslar arasi verilen o animasyonlar da muhtesem. Sunucusuz olmasi, sadece ev sahibinin anlattiklarindan ibaret olmasi cok guzel. Butun bunlar bir araya geldiginde Seyrederken bir huzur ve dinginlik geliyor insana.
Evlerin cogu Minimalist, iskandinav/japandi, bohem ve yer yer akdeniz esintili parcalarla dekore edilmis evlerden olusuyor. Bu tarzlar hosunuza gidiyorsa mutlaka izlemelisiniz.
En begendigim (hatta bayildigim) ev ece naz’in kabataş’taki sehrin ortasinda dag evi havasi olan şu ferah dairesi oldu:
https://youtu.be/WBf_y81zuXk?si=QomS8K47jxFUdvg2
Evlerin cogunun ic acan guzellikte olmasinin yani sira cekimler de, secilen o dingin elektronik muzikler de, sekanslar arasi verilen o animasyonlar da muhtesem. Sunucusuz olmasi, sadece ev sahibinin anlattiklarindan ibaret olmasi cok guzel. Butun bunlar bir araya geldiginde Seyrederken bir huzur ve dinginlik geliyor insana.
Evlerin cogu Minimalist, iskandinav/japandi, bohem ve yer yer akdeniz esintili parcalarla dekore edilmis evlerden olusuyor. Bu tarzlar hosunuza gidiyorsa mutlaka izlemelisiniz.
En begendigim (hatta bayildigim) ev ece naz’in kabataş’taki sehrin ortasinda dag evi havasi olan şu ferah dairesi oldu:
https://youtu.be/WBf_y81zuXk?si=QomS8K47jxFUdvg2
zaman, korkunç daire; ilk ve son nokta nerde?
bazı geriden gelen, yüzbin devir ilerde!
necip fazıl kısakürek
bazı geriden gelen, yüzbin devir ilerde!
necip fazıl kısakürek
mükremin gezgin.
Devlet dairesi.
Hepsinin belli başlı vazifesi olmakla birlikte, işi yürüten cansu. Uzun saçlı ve yetim de asıl ögeleri. Hergun saatlerce milletin karisini kızını anlatma isini yetim üzerinden yapıyor. 3 kişilik odada bakana defalarca namussuz demesi de, kurtaracak bir mfi olduğunu bilmelerinden.
Hepsinin belli başlı vazifesi olmakla birlikte, işi yürüten cansu. Uzun saçlı ve yetim de asıl ögeleri. Hergun saatlerce milletin karisini kızını anlatma isini yetim üzerinden yapıyor. 3 kişilik odada bakana defalarca namussuz demesi de, kurtaracak bir mfi olduğunu bilmelerinden.
yemeğin salçalısı, kadının kalçalısı derken dairenin manzaralısı...
güncel Önemli Başlıklar