bugün

bacardi-cola nin long drink versiyonu. tek farki uzun bardakta ve icinde cok az miktarda limon suyu ve tras olarak dilimlenmis bir parca limon bulunmasi. bacardi-cola ya gore avantajlari;
on the rock bardaklara gore daha uzun icimli olmasi ve tadinin biraz daha hafif olmasidir.
özgür küba anlamına gelir. küba'nın ulusal içkisi gibidir.
(bkz: virgin cuba libre)
Kafe pi de rom limonlu soda ve yuvarlak dilim misket limonla ikram edilen karışım. Rom kola ile karşılaştırıldığında daha hafiftir; çünkü şeker oranı azdır, geceyi erken kapatmak istemeyen bünyelere şiddetle tavsiye edilen karışımdır.
(bkz: captain jack sparrow)
özgür küba demektir efendim.ferhan şensoy'un hacı komunist kitabından ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz efendim.
http://www.uzmantv.com/cuba-libre-nasil-hazirlanir
hazırlanışı basit, içimi kolay, ferahlatan yaz içkilerinden. ölçekleri çok iyi ayarlamak gerek fakat. bacardi limonla daha iyi sonuçlar verdiği de gözlemlenmiştir.
içimi kolay ve keyifli bir karışımdır. Özellikle sıcak yaz gecelerinde yorulmadan içebilirsiniz. içindeki limon sayesinde midenizin bulanması süresini uzatır. Tabi içimi hafiftir ama rom yüksek alkollü içeceklerden olduğu için alkole dayanıksızsanız abartmayın derim. Karnınız açken de içmeyin derim. Ha bu arada birçok barda size rom diye 3 kere distile edilmiş votka verirler haberiniz olsun. Tabi sürekli içicisi değilseniz bunu anlamanız zor.
ay ben içki içemem diyenlerin bile içebileceği içki. abartmamak kaydıyla.
(bkz: kafe pi)
sadece bakardi cola ile ifade edilemeyecek kubanin milli ickisi. icimi kolay ama etkisi agir. bir seyim yok lan benim derken aniden yamultur.
bu saatte nerden aklıma geldi bilmem. bacardi kola limondan oluşan kokteyl. bıktım bomontiden.
isp. özgür küba.
(bkz: the cuba libre story)