/26
her şey zıttı ile kaimdir kaidesi ile açıklanacak yer.

(bkz: cehennem)
c-n-n kökünden gelir. "zemini görülemeyecek kadar örtülü" demektir. bir yerden çok, "hâl"dir. yer olarak betimlenmesinin nedeni, insan zihninin bu yapısıyla (zaman-mekan algısından dolayı) asla anlayamayacak olmasıdır.
Kafamı karıştırandır. Adem cennetten kovulduğuna göre eskiden de cennet vardı. O zaman neden dinciler şu an cennet yok, kıyamet kopunca oluşacak diyolar. Wtf.
Cennet'de ilk cagrilacak olanlar, bolluk da yokluk da Allah'a hep sukur edenlerdir.

Hadis-i serif.
şarap ırmakları yerine, jagermeister olması gereken yer.
inananların mükafatıdır. herkese nasip olmalıdır. sevdiceğin gözleri de bu sınıfa girer.
saklı bahçe anlamına gelir.
hayal edilemeyecek kadar güzel olan yer.
(bkz: türk telekom arena)
Istanbulda bir semt.
yalan dünyaya kanmayan, zina yapmayan, içki içmeyen, namazını dosdoğru kılıp hayır işleyen insanların ahirette gidecekleri yer.
şu anda olmak istediğim yerden ziyade şu anda yanımda olmasını istediklerimin bulunduğu yer.

sende anla be ateist kardeş sevdiklerimiz orada. neden bize cennete inanma diyorsun ki ?

ben onları bir kere daha görme ümidi ile yaşıyorum. belki allah'ım izin verirse cennete girebilirsem diye.

sende anla be.
Dinin gereklerini yerine getiren insanların öldükten sonra gideceği yerdir.
dünyada olduğumuz imtihandan sonra gidilecek 2 yerden iyi olanıdır.
Unuttuğum yer evet unuttum ve bir günahkar oldum.
Olduğuna inanmadığım efsaneleşmiş ütopik mekandır.
Linç edilme eki:
Varsa bile sonsuz değildir. Sonsuzluk diye bir şey varsa sadece tanrıya aittir ve ödül olarak bir yaşamlık ya da ona denk süre zarfı için o bahsedilen ütopik yeri verecektir.
inananlara sonsuz mutluluğun bahşedileceği yurt.
Allah Rasulü (sav) "Yaratılan her 1000 kişiden 999'un cehenneme, 1 kişi cennete gidecek" buyuruyor.
Ve insanların dünya hayatında yaptıkları tercihlerle nereye gitmek istediğini ortaya koymasını daha iyi anlıyorum.
cehennem olmadan güzelliği tam anlaşılamayandır.
Binde bir oranla girilecek yermiş. Keşke hadise kaynak gösterilse de biz de doğruluğunu teyit etsek.
cennete gitsek ne olur dünyada cehennemi yaşadıktan sonra...
Ben hergün gidiyom 08.00-17.00 arasında ordayım.. Siz de gelin.

Cennet çay bahçesi.. Sağlık meslek karşısında...
Bazen annenin kokusu, bazen sevdiğinin gözleri.
Bazıları için bu dünyada yaşama sebebi, bazıları için dünyayı terk etmek.
Evlat kokusu cennet kokusudur. Hz muhammed s.a.v

kelime-i şehadet şerbetini içen her mümine armağandır.
Asil cennet vahdet duygusunu yasamaktir.
Siz cenneti iyi bir yer sanıyorsunuz, biz ise iyi insanların olduğu her yeri cennet sayıyoruz.
© copyright 2005 - 2026