bugün
- usta şoförlerden acemi şoförlere tavsiyeler7
- ideal sevgilinin en önemli özelliği17
- ibne penis nah3
- düşük iq belirtileri5
- 2026 dünya kupası finalini kim oynar13
- yürüyüş partisi6
- chp'deki değişimciler3
- hep aynı şeyleri yaşamak4
- ismet gurbuz 20245
- lise defteri2
- dna testiyle ırk öğrenmek2
- ipkis2
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle26
- gönüllü esaret paradoksu2
- sözlüğe fotoğraf atmayanların özgüvensiz sanılması11
- beyaz otomobil satın almak14
- alışveriş merkezlerinde çaresizce dolanmak2
- türkiye3
- milli takımı eleştirenleri hapse atma çağrısı7
- 22 haziran 2026 arjantin avusturya maçı2
- iyi gibi davranan kötüleri nasıl ayırt ederiz2
- 2 buçuk yaşında çocuğuna şarap seçen anne5
- zaman gazetesi2
- uludağ sözlük'ün instagram'a dönmesi10
- makarna süzmek5
- house of the dragon2
- yapay zekaya entry yazdıran yazar5
- yaşlılığınız için insan biriktirin12
- bugün de meme atan olmaması13
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı3
- sevgiliye gitmemesi için söylenen sözler2
- ayağında terlikle ülke yönetmek3
- messi'nin arjantin'deki heykeli3
- 65 şut çekip gol atamamak5
- cuckold esnasında karınızın belinin kırılması4
- tgrt3
- 22 haziran 2026 fsm'ye amedspor bayrağı asılması4
- olmayacak duaya amin dememeyi öğrenmek3
- 48 takım içinde 47 nci olmak6
- james deen2
- 22 haziran 2026 keir starmer'ın istifa etmesi3
- anın görüntüsü15
- bozulmaması ile meşhur olan şeyler3
- eğilirken eliyle göğüs dekoltesini kapatan kız12
- günün sözü3
- teen slasher filmlerinde ilk olen kisi2
- iş kadını yazarlar6
- kaya çilingiroğlu2
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı47
- yazma diyince yazmayan erkek4
Bursa pidesi, pizzası, lahmacunu, osu busu manyak bişeysi...
Bursa dışındakilerin tanımaması oldukça şaşırtıcı gelen kıymalı pide.
sekil ve usul itibariyle bursaya has olan bir kıymalı pide cesidi.
istanbuldaki karşılığı güveç olan pide çeşidi.
cantıga mayonez ketcap sıkılmaz cok kotü olur
bursada en güzeli gökada da yenilebilecek gıda
eskiden* ankarada ankapol sinemasının yanında restourantı olan yuvarlak pide vari yiyecek. çok da lezizdir. zaten iskender kebap, inegöl köfte, cantık bunlar bursanın eşsiz türk mutfağına kattığı eşsiz yemeklerdir.
bursa'lilar disinda pek bileni yok galiba bu nefis yiyecegin, en son 7 yil once bursa'da bayila bayila yedigim hala tadi damagimda olan kiymali domatesli pide.
Bursa 'ya özgü, çeşitli malzeme varyasyonu bulunan yuvarlak pide.
neden sadece bursalılar bilir hala çözemedim.biz kır pidesini biliyoruz ya!pazarlama stratejisi yanlış besbelli.
ucuz ve doyurucu olduğundan üniversite öğrencilerinin rağbet gösterdiği bir yemektir.az mı yedik ya...
bursaya geldik iskender yiyemedik ama olsun cantık yiyebildik dedirten pide. (ucuz olması cezbedicidir)
sadece bursa'da bulunabildiğini zannettiğim lahmacuna benzer ama kibarlığıyla daha farklı bir görünüme sahip olan. tikky kızların bile yemekten çekinmediği tattır. ayrıca pideli köfte ile karıştıranlarıda mevcuttur. *
(bkz: kayhan usulu pideli köfte)
(bkz: kayhan usulu pideli köfte)
bursa da sabah kahvaltı davetinde bile kişinin karşısına çıkabilen, günün ilk yiyeceği olarak damak ve zihinlerde hoş bir tat bırakmayan, lakin günün ilerleyen saatlerinde hoş bir açlık giderme enstrümanı olarak kabul gören, bildiğimiz kıymalı pideden ne farkı olduğu hakkında derin tartışmaların yapılageldiği nimettir.
cantıktır asıl adı. cantik olarak telaffuz edilince daha bir kibarcık olduğu
içindir ki böyle bilinir genelde.
(bkz: ayrıntıda boğulanlar)
içindir ki böyle bilinir genelde.
(bkz: ayrıntıda boğulanlar)
Bursada kapalı çarşının bulunduğu yerde Meyve sebze satılan sokaktaki bir pasajda var bi cantıkçı ne yazıkki adını hatırlayamadım ama bi pasajın 3 katını kapatmıştır. Yiyebileceğiniz en iyi cantığı orda yersiniz. Çok meşhur bi yer tıklım tıklım içerisi ama dışarıda ne tabela ne reklam. Çok iyi tarif edemedim ama gidin o çevreye bulun o cantıkçıyı ve oturup 3 cantık 2 ayran yiyin. Beyniniz uyuşacak orgazm sonrası bünye nasıl uyku ister aynen öle olacaksınız. Üstüne bir sigara iyice ağırlık çökücek. Ama merak etmeyin kış aylarındaysanız Dışarı çıktığınız anda lodos sizi uyandırmak için hazır bir şekilde bekliyor olacak...
kırım tatarlarının getirdiği bir kültür ürünüdür.türkçenin yozlaşması sürecinde ilerde CANTiQUE diye yazılacağını tahmin etmekteyim.
yanında ayran ile tüketilmesi sevaptır.
her akşam cantik her akşam cantik bir süre sonra 'can'ımıza 'tık' ediyor..
ismi nedeniyle antipatik gelen yiyecek.
bursa'ya has olan güzel bir yiyecektir cantık. hem lezzetli, hem ucuzdur. cantık + ayran = 2 ytl'ye yenir.*
adından kaybeden, kebap varken rağbet etmeyeceğim bursa ürünüdür.
hayatımda bursa'ya 3 kez gittim, hepsinde de küçüktüm efendim, ailemle birlikte falan böyle. bir de o kadar elitim, o kadar zenginim ki, cantıkla ayrana götümü dönüyorum, 20 lira verip kebap yiyorum. lokantadan çıkarken kolonya dökmeye teşebbüs eden garsonu da dövmeden etmiyorum.
hayatımda bursa'ya 3 kez gittim, hepsinde de küçüktüm efendim, ailemle birlikte falan böyle. bir de o kadar elitim, o kadar zenginim ki, cantıkla ayrana götümü dönüyorum, 20 lira verip kebap yiyorum. lokantadan çıkarken kolonya dökmeye teşebbüs eden garsonu da dövmeden etmiyorum.
bursa heykel'de 45 dakika aramama rağmen bulamadığım yiyecek. yok abi yok! cantıkçı yok bursanın göbeğinde.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar