bugün

BUSEL(Bilkent university school of English). bilkentin hazırlığının asortik halidir. her gün onlarca öğrencilerin bedduasında kendine yer edinmiştir genelde 'busel sana kafam girsin' ve türevleri şeklinde anılır. HTU (Head of Teaching unit)ları ile de nam salmıştır kendileri son derece zalimdirler bunların en önemli görevi öğrencinin başına iş açıp onları okuldan soğutmaktır. Zira busel a edilen küfürlerden onlarda nasiplerini almaktadırlar.
BUSEL'da öğrenciLerin incompLete oLması an meseLesidir.Gerek project work,gerek written outcomes,gerek CAT ve akıL aLmaz ECA LeriyLe "aLLahım neydi günahım" dedirten ve akabinde küfür küLtürünüzü geLiştirecek bir feLsefeye sahip oLan,"doyamadım bu kura bir daha okuyacağım" züğürt teseLLisiyLe bir düşüp bir kaLkıp okunan nadide okuLum.
(bkz: i Love BuseL)
üniversiteyi kazandım diyen garibim bilkent öğrencilerinin, liseden kopamamış alışkanlıklarını barındıran( zil çalması gibi) bir anlamı da bence "araf" olan, ne lise ne üniversite.(i hate busel)
hem öğrencisine hem öğretmenine kök söktüren, tamamen satıcı-müşteri mantığıyla eğitim veren, öğrenci kapasitesinin akıl almaz derecede yerlerde süründüğü bir zamanki iş yerim.
elementry, pre-intermediate, intermediate, upper intermediate ve pre-faculty olmak üzere 5 seviyeden oluşan eğitim birimi.
en zor seviyenin upper intermediate olduğuna dair rivayetler vardır. hatta "upper forever" bile denmiştir.

seviye atlamak için öncelikle cat sınavı, speaking sınavı ve öğretmen kanaatinden toplam 60 ve üstü puan almak gerekir. buna ek olarak written outcome'ları, proje ödevlerini ve ödev portföyünü eksiksiz teslim etmek gerekmektedir. genelde 22* saat olan devamsızlık hakkını da geçirmemiş olmak lazımdır ayrıca.
bunları başardığınız takdirde eca olarak da bilinen kur bitirme sınavına katılmaya hak kazanırsınız. 60 veya daha üstü puan alırsanız seviyeyi tamamlarsınız.
son seviyeye gelince, bölüme geçebilmek için cope adı verilen 3-4 saatlik bir sınava girilir. enteresandır.

note-taking olayı ise bambaşka birşeydir.
insanların lise psikolojisinden çıkamadıkları ılımlı bir nazi kampıdır.
Değeri bölüme geçince anlaşılan bilkent üniversitesinin güzide ingilizce hazırlık okuludur. Bilkent lisesiyle yanyana oluşundan mıdır, Merkez kampuste olmayışından mıdır nedir hep bi lise havası eser.

Öğrencilerin pek çoğu girdiği sınavların isimlerini bilmez.
(bkz: End of course assessment) (bkz: ECA)
(bkz: Cumulative assessment tests) (bkz: CAT)
(bkz: alternatif işkence yöntemleri)
(#4387338)
Bilkent üniversitesi bünyesinde bulunan okula girdik nasıl olsa biter diyenlere bilkent üniversitesinin verdiği ilk cevaptır ancak Amerikan kolejleri yada Ted koleji gibi okullardan mezun olan öğrencilerin hazırlık atlama sınavı (bkz: cope) engeline takılmadan geçebileceği liseden bir adım öte üniversiteden bir adım beri olan okul valla bitmek bilmiyo tarafımdan test edildi
(bkz: upper forever)
hocalarına da üzüldüğüm yer. sabah, akşam çalıştırılıyorlar.

http://www.bilkent.edu.tr/~busel/
verdiği ingilizce eğitimi gerçekten çok iyidir. yabancı dile farklı yaklaşımlarla, akademik anlamda iyi bir altyapı oluştuluyor. zor ama, bittiğinde herşey çok güzel olacak.
ilk günden 100-150 kelimelik kompozisyon isteyecek hocalara sahip kalite kurumdur. bir yıl içinde bitirilmesi dört gözle beklenmektedir.
busel pişmanlıktır.
sınavları gıcık dersleri yoğun ve yorucu olan kurum.
çok aptalca bir sınav sistemine sahip kurum. şöyle ki 8 haftalık kur devam ederken ilki 4. ikincisi 8. hafta olmak üzere cat denilen ara sınavları oluyorsunuz. bunlardan toplam alabilceğiniz maksimum puan 75 ayrıca learning portfolio diye ödevler yapıyorsunuz sunumlar writingler feedbackler falan var. bunlardan da maksimum 25 puan alıyosunuz. aslında buraya kadar anormal değil pek. ama bu ödevleri ve sınavları sırf eca denen kur atlama sınavına girmek için yapıyosunuz. 60 puan toplayan herkes eca ye girebiliyor. eee bu durumda cat ve lp lerden 80 veya 90 civarı not puan öğrenciler demezler mi biz niye yaptık onca ödevi 60 puan alıp zar zor girme hakkı kazanandan ne farkımız var diye. derler tabi hocalar da 80 puan alanla 60 puan olan eca ya aynı motivasyonla girmezler 80 puan alan kendine daha güvenli girer diyolar. külliyen alan efendim. aksine daha büyük bir sinir bozukluğuyla giriyor. bunun yerine mesela adam cat ve lp lerden toplam 80 puan almış diyelim bu puanın yarısı yani 40 alınıp eca da 60 puana tamamlmaya çalışsın öğrenci. daha adil olacağı kanaatindeyim. tabi artık oturmuş bu sistemi bilkentin değiştirmesini beklemek de hayal olur.
o büyük cope sınavından 6 gün önce "3 yanlış 1 doğruyu götürür" kuralını getirebilen bi busel'dır bu, aman dikkat.
(bkz: typescript)
elementary başladığım için beni yaz okuluna mecbur bırakıyosun ya sevgili BUSEL, çok ayıp ediyosun. Ne kötülüğümü gördün? Her kuru tıkır tıkır geçip upper olmuşum neyin cezası bu BUSEL?! Ne çektim ben bee.
(bkz: upper forever)
bilkent üniversitesi öğrencilerinin korkulu rüyası ingilizce hazırlık okuludur. 2 sene ingilizce hazırlıkta öğrenci süründürmesiyle meşhurdur. gereksiz ve kasıntı bir bir yer.

odtü'nün de eğitim dili ingilizce olmasına rağmen öğrenciler odtü hazırlığı genelde 1 senede bitirirler ve hatta hazırlık muafiyet sınavı da hiç zor değildir. muafiyet sınavı ile odtü hazırlıktan muaf olabilirsiniz. işin saçma yanı da burada ortaya çıkıyor. sorarım size şimdi bilkent'te 2 sene hazırlıkta sürünmüş ya da çok kasıntı sınavlardan geçmiş bilkentli, odtülü'den daha mı iyi ingilizce biliyor ? ya da mezun olunca daha mı başarılı oluyor ?

bu soruların yanıtı tabi ki hayır. çünkü sadece ingilizce hiçbir sike yaramaz. önemli olan öğrenciye yaratıcılığını kullanabileceği altyapıyı verebilmektir ve bunu odtü'nün bilkent'ten daha iyi yaptığı verilerle ve kazandığı başarılarla ortada. hazırlığı zor yapınca da bilkentli, odtülü'den daha iyi ingilizce de konuşamaz. ya da iş hayatında başarılı olmaz. bu iş tamamen kişiye bağlıdır.

not: bilkentli ya da odtülü değilim. sikmişim ingilizce'yi. deutschland über alles.
insanın ömrünü yiyebilen, ecel terleri döktüren bir garip hazırlık okulu. ulan binbir emek, çalışma vs kazandığın okulu, bu ibne hazırlıktan dolayı bırakma raddesine geliyorsun. hatta yeni çıkan yönetmelikle 2 sene sonunda bitmezse, okulla ilişiğin kesiliyor.

normalde hiç yazmadım Bilkent hakkında ama bu konuyla ilgili yazmak bizden sonra da gelecek öğrenciler için önemli.

bakın ingilizce seviyeniz intermediate değilse, iyice düşünün derim. ben elementary seviyesinde başladım, 1 sene sonunda hiç takılmadan upper-intermediate seviyesine geldim ama bölüm sonu canavarı da bu işte, 4.kez tekrarlarken buldum kendimi bu sene.

sisteme bak amk ya, cat1-cat2 bunlardan geç, lp'de gerekli puanı topla, en sonunda eca'e gir bir de onu geç.

hafife almayın. bilkentte intermediate seviyesini tamamlamış bir öğrenci tobb,hacettepe,başkent aklına hangi üniversite geliyorsa ingilizce bölümüne başlıyor.

ama bilkentte pre-fac bitecek, sonra cope geçilecek, zor süreç. çok zor.
düştüğümdür. sözde tercümanlık okuyacağız Allah izin verirse. her neyse. upper'dan başlayacağım tavsiyeler için dm'lere açığım.*

edit: yarım dönemde yenmeyi başardım. gazi ünvanını hak ediyorum.