bugün
- lgs de 5 yanlış yapan kızı annesinin zorbalaması3
- hep kendini suçlamak9
- havalar da ısındı9
- sigarayı tersten yakmak4
- son 20 yılın en gıcık lafı13
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak5
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek22
- kılıçdarı destekleyen sanatçılar5
- güne bir şarkı bırak6
- adolf hitler'in 6 milyon yahudi öldürdüğü yalanı4
- merhaba arkadaşlar ben geldim2
- türkçe ezana kuduran türk3
- dandik üniversite mezunlarının ortak özellikleri4
- yalnız yaşamak12
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği6
- maaşla çalışıp ben alfayım diyen erkek2
- araplaşmış türkler2
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun4
- true'ya arkadan sahip olmak16
- sadece bayan entrylerini okumak5
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- ona bir şey söyle17
- superman rolünü oynayan kişiler2
- uysaljakoben11
- vazgeçmek3
- çekyat kanepe kaplatma4
- iyi bakalım4
- hangi manifest kızısın8
- pizzanın kenarını yememek4
- bir avukatın suçlu olduğu bilinen kişiyi savunması3
- wp hesabını silmek2
- bir limon yarım dolar avrupadan pahalı4
- kız arkadaşının her bokuna karışan erkek2
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı10
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- herşeyi boş verip pastör olmak3
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- hazır mantı4
- evlenmeyi başaramamış erkek5
- götü büyük kadın2
- aipac'tan iran müzakelerinde israil saldırı hakkı2
- eşek sucuğu3
- kısa saçlı hatun çekiciliği7
- hayatımın özeti3
- en son ne aldınız5
- kahvede muhabbet etmek3
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı9
- varoşluk göstergesi küçük detaylar5
- namus takıntısı olan erkek17
- tanga neden giyilir11
hemen sevilmeyen şehir. izmir, eskişehir ya da istanbul gibi kıpır kıpır, hareketli bir şehirden geliyorsanız bursa" ya alışmanız, onu sevmeniz için mutlaka zaman gerekir. donuk bir şehirdir, hiç ummadığınız bir anda yağmur yağdığına şahit olabilirsiniz. kaldırımları dar, yokuşu fazladır. oldukça fazla tarihsel eser bulunmaktadır, birkaç günde gezilebilir. altıparmak her zaman hareketli, daha dışarıda kalan semtleri nispeten sakindir.
hemen alışmak isteseniz de buna izin vermeyecek kadar büyük ve donuk olabilir. ama zamanla alışır hatta seversiniz.
hemen alışmak isteseniz de buna izin vermeyecek kadar büyük ve donuk olabilir. ama zamanla alışır hatta seversiniz.
havası beklediğimden iyi olan şehir.
hosbulduk.
hosbulduk.
istanbul olmasaydı hangi şehirde yaşamak isterdiniz? in cevabı olan güzel şehir.
akşam 8 den sonra 'evde durma lan salak' diye bağıran şehir. çıkıyorum birazdan canım tamam bekle.
Yeşil'in en güzel tonlarına ev sahipliği yapan; yaşanılası güzide şehrimiz.
merkezi caddelerinde hemen hemen her sokakta cesme olan guzel sehir. musluklarindan da buz gibi su akiyor. istanbul'da yasayan birine musluktan su icmek buyuk lukstur, ama burada her cesmenin suyu iciliyor.
heykel, kent meydani ve civarlari turlarindan sonra nilufer ve fsm'ye gittim. bu bolgeler baba parasi yiyen sivilceli cocuklarla dolu. ama mekanlar sahiden cok guzel. hatta bursa'nin gordugum kadariyla en guzel mekanlari fsm'de.
sehir genclerinin sahile inip 2 bira iceyim kulturleri yok, cunku sehirde sahil yok. hadi sahil yok ama parkta da kitabinizi okurken biranizi yudumlayamiyorsunuz. yemyesil sehirde sokak iciciligi sifir.
leman kultur ve tabipler lokali cekilir mekanlar. leman kultur'de canli muzik var, bu cok beter bi durum ve acil bitirilmeli. arap sukru de kucuk kumkapi, cok daha ucuz bi kumkapi tabi.
tophane denilen yer de piyerloti nin daha genis manzaralisi. ama oraya da adamlar 6tane bina dikip tum manzarayi bitirmisler. tadilat zamanina denk geldim ve yerlere koyduklari beton parcalari ber-bat. bursa gibi yesili bol sehrin en ugrak yerine neden betondan bozma taslar koyarsiniz a salak belediye!? tophane'nin en guzel olayi da kocaman sisede gelen, sehre ait yesil siseli uludag sodasi.
ulu camii ve koza han'in guzelliginden bahsetmiyorum bile. buralara gosterilen ozen kapalicarsi'ya gosterilmemis ne yazik ki. carsi'nin icindeki, disindaki tadilattan kalma moloz yiginlari insani canindan bezdirecek cirkinlikte. ama tum bu cirkinliklere ragmen bol bol cami, medrese, han, hamam kulturel gezilerinin olabilecegi bir sehir.
her yerde meshur oldugunu rivayet eden iskenderciler dolu. hepsi iskenderin torunu ama oyle boyle degil. iclerinde en en meshuru oldugu rivayet edilen mavi restoranda bi guzel kaziklandik biz mesela, oh. 1,5 iskender 35 lira, 1 sise kola 4,5 lira. ve kapisinin onunde insanlar 20 dk sira bekliyor. 40 liraya yalnizca karnimiz doydu. buradan pek memnun ayrildigimi soyleyemeyecegim. oglen yemeginde ara sokakta bi esnaf lokantasinda yedigim kasap koftenin baharat kokusu hala burnumda. adini falan bilmiyorum ama ikram ettikleri bergamotlu cayla guzel bahsis biraktirdilar bana.
uludag... teleferikle 20dk da cikiyorsunuz. yukari tirmanirken ormana bakmayin, sehir manzarasina falan bakin. cunku ormanin anasi bellenmis. soktuklari agaclari oracikta birakmis katil belediye. insanin yuregi sizliyor, o araci kullanip 20 lira verdigine pisman oluyor, yapilan doga katliamina sessiz kalmak insanin onurunu zedeliyor. teleferik personeli tam bir hanzo. gisedeki kadinlar, kartinizi basip gecmenize yardimci olan turnike gorevlileri, sizi kabinlere yonlendiren personel falan hepsi okuz. he hü davraniyorlar. arac yoksa kiralayip cikin, toplu tasimayla cikin, ama muhakkak cikin. cam agaclarinin full hd manzarasi insana "buraya mi yerlessem?" i dusunduruyor. hatta arkadaslari bi banka birakin ve yalniz gezin, fotograflar cekin.
ve son olarak en en guzel tarafi sehrin her yerinden gorulen koca dag. meydandan, eski binalarin oldugu dar sokaklardan, evlerden gorulen koca dag. ama sahil yok iste. o isi cozun toplayip tasi taragi gelelim.
gezelim gorelim turumuzun sonuna geldik. ben kahve icip kahirlancam az by.
heykel, kent meydani ve civarlari turlarindan sonra nilufer ve fsm'ye gittim. bu bolgeler baba parasi yiyen sivilceli cocuklarla dolu. ama mekanlar sahiden cok guzel. hatta bursa'nin gordugum kadariyla en guzel mekanlari fsm'de.
sehir genclerinin sahile inip 2 bira iceyim kulturleri yok, cunku sehirde sahil yok. hadi sahil yok ama parkta da kitabinizi okurken biranizi yudumlayamiyorsunuz. yemyesil sehirde sokak iciciligi sifir.
leman kultur ve tabipler lokali cekilir mekanlar. leman kultur'de canli muzik var, bu cok beter bi durum ve acil bitirilmeli. arap sukru de kucuk kumkapi, cok daha ucuz bi kumkapi tabi.
tophane denilen yer de piyerloti nin daha genis manzaralisi. ama oraya da adamlar 6tane bina dikip tum manzarayi bitirmisler. tadilat zamanina denk geldim ve yerlere koyduklari beton parcalari ber-bat. bursa gibi yesili bol sehrin en ugrak yerine neden betondan bozma taslar koyarsiniz a salak belediye!? tophane'nin en guzel olayi da kocaman sisede gelen, sehre ait yesil siseli uludag sodasi.
ulu camii ve koza han'in guzelliginden bahsetmiyorum bile. buralara gosterilen ozen kapalicarsi'ya gosterilmemis ne yazik ki. carsi'nin icindeki, disindaki tadilattan kalma moloz yiginlari insani canindan bezdirecek cirkinlikte. ama tum bu cirkinliklere ragmen bol bol cami, medrese, han, hamam kulturel gezilerinin olabilecegi bir sehir.
her yerde meshur oldugunu rivayet eden iskenderciler dolu. hepsi iskenderin torunu ama oyle boyle degil. iclerinde en en meshuru oldugu rivayet edilen mavi restoranda bi guzel kaziklandik biz mesela, oh. 1,5 iskender 35 lira, 1 sise kola 4,5 lira. ve kapisinin onunde insanlar 20 dk sira bekliyor. 40 liraya yalnizca karnimiz doydu. buradan pek memnun ayrildigimi soyleyemeyecegim. oglen yemeginde ara sokakta bi esnaf lokantasinda yedigim kasap koftenin baharat kokusu hala burnumda. adini falan bilmiyorum ama ikram ettikleri bergamotlu cayla guzel bahsis biraktirdilar bana.
uludag... teleferikle 20dk da cikiyorsunuz. yukari tirmanirken ormana bakmayin, sehir manzarasina falan bakin. cunku ormanin anasi bellenmis. soktuklari agaclari oracikta birakmis katil belediye. insanin yuregi sizliyor, o araci kullanip 20 lira verdigine pisman oluyor, yapilan doga katliamina sessiz kalmak insanin onurunu zedeliyor. teleferik personeli tam bir hanzo. gisedeki kadinlar, kartinizi basip gecmenize yardimci olan turnike gorevlileri, sizi kabinlere yonlendiren personel falan hepsi okuz. he hü davraniyorlar. arac yoksa kiralayip cikin, toplu tasimayla cikin, ama muhakkak cikin. cam agaclarinin full hd manzarasi insana "buraya mi yerlessem?" i dusunduruyor. hatta arkadaslari bi banka birakin ve yalniz gezin, fotograflar cekin.
ve son olarak en en guzel tarafi sehrin her yerinden gorulen koca dag. meydandan, eski binalarin oldugu dar sokaklardan, evlerden gorulen koca dag. ama sahil yok iste. o isi cozun toplayip tasi taragi gelelim.
gezelim gorelim turumuzun sonuna geldik. ben kahve icip kahirlancam az by.
bursalı taş kızlar öhöhöhö pardon bursalı yazar kardeşlerimiz selamlar.
bu gece güzel havası olan serin. balkonda tabi ki.
Her gece sol frame e düşürmeyin ulan. Hasretinden pdangalar eskittik. Bir de sıcak soğuk diyorsunuz.
Orda olsam da taş yağsa başıma.
Orda olsam da taş yağsa başıma.
Türkiyede otomotiv sektöründe baya gelişmiş fakat sosyal medyada bursalıyım dsenince dalga geçilen bir şehirdir.
bir aralık sabahı tadında an itibariyle. bu ne serinlik bu ne karanlık haller bu ne çamurlu yollar amk ahoooow kendine gel götümüzü terletmen gerekiyor sevgili güzel şehrim.
mudanya, nilüfer, gemlik, osmangazi gibi modern ve nezih ilçelere sahip olan efsane şehir.
(bkz: bursaspor)
(bkz: bursaspor)
yıldırım ve inegöl ilçeleri ile osmangazi'nin bir kısmının bok ettiği şehir. geri kalan ilçeler nispeten iyidir. ama yıldırım ve inegöl ipini koparıp bursaya gelenlerin ve dolayısıyla akp'nin oy deposudur. bu ilçelerde yaşayan halk genelde cahil ve yobazdır. bu iki ilçede seçim sonuçları hiç değişmez.
seçimlerden tayyip erdoğan'ın birinci çıkacağı il...
Yaşadığım şehir. Cok fazla sevmesemde güzel bir yerdir.
an itibari ile yaprak dahi kımıldamayarak bağıl nemi her bir zerremizde doya doya hissetmemize sebep olan güzel şehir.
merkez taraflarında demirtaş muhitinde yapılacak termik santralle içine edilecek şehir. düşünün koca şehrin içine termik santral yapılıyor! o tophaneden bakınca koca bacalı bir santral ve ordan çıkan dumanlar. zaten ovaakça sikti attı bursa iklimini şimdi yanınada bunu yapıyorlar. hem bursa ovası zaten kapalı ovasıdır çıkan dumanların dağılımı zor olduğu için havayı dahada zehirleyecek. böyle anlayış olmaz olsun, böyle fikri destekleyen akit köpekleri yere batsın. aklınızın başına gelmesi için illa götünüze girmesi mi lazım? açıkçası bu yapılacak şey bursa adına beni üzüyor ama ordan burdan gelen toplama piçlerin umrunda mı? onlar için bursa ranttan ibaret ve memleketleri başka yer çokta umurlarında ama bursayı özümseyenler için çok kötü bir durum. eğer bu santral yapılırsa burayı terk edebilirim. çünkü bu rantçılıktan başka bir şey düşünmeyen şehrin içine edilmesinden sıkıntı duymayanlarla bir arada durmam zor. yazık...
trafik yoğunluğu konusunda zirveyi zorlar. cemal nadir, atatürk, inönü, haşim işcan, altıparmak, fevzi çakmak, ulubatlı hasan vs hep kahraman ama bursa'ya düşünce nedendir geçit vermiyorlar. ne yapalım yani kardeşim şehrin göbeği yaşanır gibi değil. uzaktayız. yola da mı çıkmayacağız.
antikacı aradığım yerdir.bilen varsa,söylesin.
bugünkü bursaray arızası nedeniyle arabayatağı istasyonunda 55 dk insanların beklediği şehir. bursaray ı bitmeden seçimlere yetiştirme amacıyla yarım yamalak açanların amına koyayım.
Şu an ciddi ciddi yorgana ihtiyaç duymama neden olan bir serinliğe sahip olan şehrimdir.
hunharca ter kokan şehir.
Bursa, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık dördüncü şehri. 2013 itibarıyla 2.740.970 nüfusa sahiptir. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.
--vikipedi.
--vikipedi.
zamanla sevilen ve alışılan, hemen ısınmanın mümkün olmadığı gerçek gri şehir. zamanla aydınlanır, sevilir.
metronun yer üzerinden gittiği, daracık yollardan tramvayın geçtiği, aldığı göçlerle giderek yozlaşan, bonzai üretiminde ilk sıralarda olan bir ilimizdir. ama ne olursa olsun tarihi ve doğa güzellikleri inkar edilemez derecede mükemmeldir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar