bugün
- gece gece akla düşen o yiyecek15
- havanın kapalı olması2
- odanın içine baykuş girmesi9
- yeni parti39
- sevgiliyle yapmayı en çok sevdiğiniz aktivite8
- arkadaşlar biraz eğlenceye ne dersiniz9
- sözlük kezoları7
- meyveli soda içen erkek7
- insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor8
- bir kilo patatesin 50 lira olması16
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum8
- yorgun mermi9
- erkeklerin biraz şey olması7
- parmak patates vs elma dilim patates7
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz13
- gece mutfaktan gelen kahkaha sesleri6
- sözlükteki mendebur suratlılar6
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz14
- sen debenim hat alarım'dan bir isiiiin6
- sürekli güler yüzle dolaşan tip7
- devlet bahçeli'nin aslında iyi adam olması8
- gece mutfakta pasta yapan yorgun mermi görmek5
- arkadaşlar ben uyumaya gidiyorum5
- en güzel sevişme13
- türkçüsüyle kürtçüsüyle yeni parti'ye oy vereceğiz10
- nervio35
- soğan salatası6
- güne bir şarkı bırak14
- gece yatağın altından uzanan el5
- denizden çıkarken penisin şorttan belli olması7
- ağlamak erkeğe yakışır mı9
- cinleri olan sözlük kızı5
- türkler barbar ve köpektir7
- iştahın kapanması7
- mutlu olunca her şeyin komik gelmesi5
- bu koyden olsam ne olacak18
- hiç ufak tefek mükremin olmaması4
- cin mısır kabilesi5
- ölümlü bir erkekle evlenmek6
- kasiyer kıza nasıl açılırım23
- velvet53
- hogwarts cadılık büyücülük okuluna davet mektubu4
- kadınların dışarı çıkmasının tek amacı12
- enayimiknatisii10
- havanın buz gibi olması4
- gece yatağın altından sözlük yazarı çıkması4
- bacağım ağrıyor yağmur yağacak5
- zall'ın sözlükte bir kızla sevgili olması10
- gece mezarda erkekle sevişen travesti görmek4
- göbeği açık bırakıp göbek piercingi takmak3
818 metre yüksekliğinde dünyanın en yüksek binası. Bina 4.1 milyar dolara mal olmuş ve yapımında 12000 tane işçi çalıştırılmıştır.
burada da ekşide de o kadar entry girilmiş kimse de ne binası olduğunu yazmamış şuraya. ne var bu binada amk ? otel mi ? şirket binası mı ? ne amk ne ?
müslüman geçinen arap palyaçolarının kıyamet alametlerine katkısıdır.
o tozun toprağın içine bu kadar yatırım, yazık yahu.
o tozun toprağın içine bu kadar yatırım, yazık yahu.
arap halkları fakirlik sefalet içinde yüzerken, enselerinin kalınlığını daha çok semirten ''şeyhlerin'' prenslerin oyuncaklarından biridir. ben bu yapıyı firavunun haman'a emrettiği kuleye benzetiyorum, çünkü o da gökteki rabb'e ulaşıp onunla savaşacaktı.
belki firavun o kuleyi yaptıramadı ama ''muhammed'in ümmeti'' olduğunu iddia edenler o kuleyi yaptı ve firavunun varisi olan bu zevatlar allah'ın kanunlarına karşı çıktı.
umarım bir gün müslüman halklar tarafından talan edilir ya da ikiz kulelere çarpan uçak misali... bence bu iyi bir fikir.
belki firavun o kuleyi yaptıramadı ama ''muhammed'in ümmeti'' olduğunu iddia edenler o kuleyi yaptı ve firavunun varisi olan bu zevatlar allah'ın kanunlarına karşı çıktı.
umarım bir gün müslüman halklar tarafından talan edilir ya da ikiz kulelere çarpan uçak misali... bence bu iyi bir fikir.
birçok rekoru elinde bulunduran dünyanın en yüksek gökdeleni.
Dünyanın en yüksek gökdeleni.
Dünyanın gelmiş geçmiş en yüksek binası.
Dünyanın en katlı binası: 160 kat!
Dünyanın en hızlı asansörleri! (Saatte 64 kmye varan hızlarıyla.)
Dünyanın en yüksek camisi (158.ci katta)
Dünyanın en yüksek gece kulübü (144.cü katta)
Dünyanın en yüksek restoranı (122.katta) vs..
görsel
görsel
görsel
Dünyanın en yüksek gökdeleni.
Dünyanın gelmiş geçmiş en yüksek binası.
Dünyanın en katlı binası: 160 kat!
Dünyanın en hızlı asansörleri! (Saatte 64 kmye varan hızlarıyla.)
Dünyanın en yüksek camisi (158.ci katta)
Dünyanın en yüksek gece kulübü (144.cü katta)
Dünyanın en yüksek restoranı (122.katta) vs..
görsel
görsel
görsel
atalarımızın arap yağı bol bulunca götüne sürermiş sözünü boşuna söylemediklerinin kanıtı olan gökdelen. çok değil, birkaç kilometre ötesi bomboş, göz alabildiğine arsa. bundan bir tane yapacağına oraya yüzlerce bina dikersin. araplar'dan beklemem ama mimarlar hep avrupalı olduklarından çok daha estetik de olur.
bir de on kat arayla bir gece kulübü ve cami barındırıyormuş. bizde de hâlâ camilerin bilmem ne kadar yakınına meyhane yapılmaz deniyor, sanki ülkede sallasan camiye çarpmıyormuş gibi.
bir de on kat arayla bir gece kulübü ve cami barındırıyormuş. bizde de hâlâ camilerin bilmem ne kadar yakınına meyhane yapılmaz deniyor, sanki ülkede sallasan camiye çarpmıyormuş gibi.
muslumanların parasını verdıği, müslümanların ülkesine dikilen ama mimari ve mühandislik ekibi hristiyan olan binadır.
sadece yükseklik olarak değil estetik açıdan da dünyanın en güzel binasıdır. bakalım abd yıkılan dünya ticaret merkezinin yerine ne yapacak.
arapların görmemişliğini temsil eden gereksiz yapı.
3 gün önce havalimanına giderken yanından geçmiş resmini çekmiştim.
http://galeri.uludagsozluk.com/g/burj-khalifa/
yakınlarında yangın çıkmış. oradaki arkdaşlarla konuştum da; ölü olabilir diyorlar ama şimdilik teyit edilen bir bilgi yok.
http://galeri.uludagsozluk.com/g/burj-khalifa/
yakınlarında yangın çıkmış. oradaki arkdaşlarla konuştum da; ölü olabilir diyorlar ama şimdilik teyit edilen bir bilgi yok.
Dubai'deki Burj Khalifa gökdeleni o kadar yüksektir ki, Güneş'in doğuş ve batışını 2'şer kez izleyebilirsiniz. Burj Khalifa'nın tepesindeyken o kadar yüksektesinizdir ki, Dünya'nın yuvarlaklığını bile farkedebilirsiniz.
anten direğinden dubai; görsel
üstteki fotoğrafın sahibi Joe McNally'nin anten direğine çıkış videosu; https://www.youtube.com/watch?v=30_b22TVY7s
üstteki fotoğrafın sahibi Joe McNally'nin anten direğine çıkış videosu; https://www.youtube.com/watch?v=30_b22TVY7s
Mia khalifa (bkz: serbest çağrışım)
Khalifa görünce mia khalifa geldi aklıma tövbe.
Dünyanın en yüksek binasıdır.
mühendislik harikası, görgüsüzlük abidesi.
Keşke Arap yarımadasında yaşayan insanların beyni de bu gökdelen gibi büyük olsaydı ama maalesef. Anca sidik yarıştırsınlar.
cam temizliği için büyük emek ve çaba sarfedilen dünyanın en uzun binalarından birisi.
Tamamlandığı 2011 yılından bu yana dünyanın en yüksek binası.
Cidde'deki Krallık Kulesi'nin yerini alacak olan dünyanın en yüksek yeni binasını inşa etmekten de sorumlu olan mimar Adrian Smith tarafından tasarlandı.
Cidde'deki Krallık Kulesi'nin yerini alacak olan dünyanın en yüksek yeni binasını inşa etmekten de sorumlu olan mimar Adrian Smith tarafından tasarlandı.
(img:#2291378)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar