istanbul'un en güzel semtlerinden bir tanesidir. farklı yerleri görmek açısından beykoz tercihim olmuştur özellikle son zamanlarda. aslında bizim ülkemiz cennet vallahi. yani biraz vizyon olarak ileride olsak gidilecek ülke aramak yerine, daha kalifiyeli bir vatandaş oluruz ülkemizde. yine de iyi ki var.
çoğunlukla istanbul'daki karadenizlilerin yaşadığı bir semt diye duymuştum ama ne kadar doğru orasını bilmiyorum.
beykozda yaşamak gerçekten bir lükstür. istanbulun en güzel yerlerinden keza beylerbeyi ve üsküdarda aynı şekilde.
esas anlamı "bey cevizi" olan, istanbul'un boğaz'da yer alan semti/incisi.
koz, ceviz demektir. aynı şekilde kozyatağı da beykoz gibi adını cevizden almıştır. ceviz yatağıdır. ceviz bahçeleriyle dolu bir semtmiş vakti zamanında.
efsanevi bir vapur olan paşabahçe vapuru da adını beykoz'daki paşabahçe'den* almıştır. efsane oluşunun altında yatan esas temel, bu vapurun ziyadesiyle hızlı olmasıdır. zamanla sahip çıkılmamış, belediyenin önüne koyulmuş ve nikah salonu yapılmış, ilerleyen zamanlarda mescit yapılmış, en sonunda da çürümeye terk edilmiş. aradan epey zaman geçmiş ve vapurun kıçına "hollykoz" tabelası iliştirilip, dizicilere, filmcilere pazarlanmış. hollykoz, adını malumunuz hollywood'dan feyz almış. akabinde yine çürümeye terk edilmiş. en sonunda da şehir hatları sahiplenmiş ve tadilata sokulacağını söylemiş. hala daha tadilatta. sanırım..

(bkz: haliç tersanesi)
istanbul'da tek yaşamak istediğim ilçe.
Tarih mi desem, görsellik mi, yeşillik mi, sadelik mi..

Hele Anadolu kavağı var ki, o mavi ile yeşilin karışımı için 2 saat yol gider, 2 gün kamp atardım. yük gemilerinin yarattığı dalga sesi ile sabahın o muazzam kokusuna uyandırılırdım..
anadolu yakası'nın merkeze uzak olan boğaz kıyısındaki ilçesi. beykoz denince akla çoğunlukla anadoluhisarı, kanlıca, paşabahçe gibi sahil semtleri gelse de çok sayıda köye sahiptir ve sahil kesimi ve iç kesimi, köyleri yapı olarak birbirinden çok farklıdır. ayrıca yüzölçümü olarak da çok büyüktür, köylerinin çoğu ilçe merkezine uzaktır.
ilçe merkezi ve semtlerinin birçoğu boğaz sahili kıyısındadır. ayrıca birçok doğal güzelliğe sahiptir. ismi anıldığında genellikle akla boğaz semtleri gelmesine rağmen birçok köye de sahiptir. ayrıca bu nedenle istanbul'un dış ilçeler dışında yüzölçümü bakımından en büyük ilçesidir.
sahili ve tepeleri yapı olarak farklıdır. sahil tarafı kentli, tepe kesimleri kırsaldır.
yarın gitmek istediğim bir istanbul ilçesi. galiba en son 1 ocak 2019'da gitmiştim.
Bugün gitmiş olduğum bir ilçe. Hiç değişmemiş. Çok güzel bir yer.
görsel
görsel
beykoz denince akla otağtepe gelir. mis gibi boğaz havası manzara soğuk offf beeee
çok sayıda köyü de vardır. bozhane diye bir yerine gitmiştim, fakat toplu ulaşımı biraz sıkıntılı.
ismi anıldığında akla genellikle boğaz sahili gelmesine rağmen çok sayıda köyü ve denize uzak mahalleleri de olan istanbul ilçesi.

(bkz: bozhane)
(bkz: çavuşbaşı)
(bkz: öğümce)
çok sayıda köyü olan istanbul ilçesi.
Çok güzel bir istanbul ilçesi. Yeşil ve mavi arasında yaşıyor resmen halkı. Aynı zamanda burada yaşamak için zengin olmanız gerekiyor. Yani benim için hayâl bile olamaz.
çok sayıda köyü olan, sahil kesimi hariç çoğunlukla karadenizlilerin oturduğu istanbul ilçesi.
yarı kentli yarı kırsal istanbul ilçesi.
köylerinden kavacık'a kadar giden otobüsler sultaniye'ye kısaltılarak ulaşımı zorlaştırılmıştır.
az güngören'den de bahset.
istanbul'un anadolu yakasında bulunan, çocukluğumun geçtiği tarih kokan bir ilçe.

henüz yapılaşma bol olmadığı için eski tarihi dokusunu korumaktadır. burada plazalar bulunmaz, eski istanbul havasını doya doya yaşarsınız.

istanbul'un en yaşanılası yerlerindendir.

çok büyüktür, ucu bucağı yoktur.
hem şehirli hem kırsalı aynı anda içinde bulunduran istanbul ilçesi.
Doğduğum yer her zaman bende yeri çok ayrı. Benden Doğu batı karadeniz sentezi yapan annem babam. En sevdiklerim hala orada.
Paşabahçe beykoz sizi çok özlicem ben ya.
Gözyaşım şıp.
sarıyer'in karşı tarafında.
görsel
görsel