bugün
- yoran insanların ortak özellikleri6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- coca cola zero gerçekten zararlı mı10
- basit bir insan olmak4
- özel hayat2
- biz olduğumuz sürece manifest çorum'a giremez21
- arkadaşlar uyudunuz mu7
- almanya7
- gece denize girmek20
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri17
- nükleer santralin süper bir şey olduğu gerçeği18
- yazarların 3 dilek hakkı olsa dileyecekleri 3 şey3
- z kuşağı3
- manifest grubu vs tarkan16
- yeni parti51
- duygusal olarak var olan bir babaya sahip olmak4
- danimarka5
- sibel can3
- içi ve dışı farklı olan insan7
- mehdiye inanıyor musunuz10
- hikayeyi devam ettir52
- luks araba almak6
- islam düşmanlarına bir soru9
- bir insanın arkasından konuşmak6
- japon arabaları iyi arabalar mıdır sorunsalı8
- bugün farklı bi gün değil aslında4
- bik bik'in mutfağına konuk olmak15
- nickten isim tahmini yapmak72
- kızların sürekli laf sokmaya çalışması3
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri13
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak18
- eren kaşıkçı6
- sözlük kızlarının kekleri11
- everest e çıkıp leğenle aşağı kaymak11
- zaman baba11
- cennetten düşerken canın yandı mı6
- liyakat nedir ve liyakatsızlık sonuçları nelerdir8
- dolunayı seyretmek4
- trakya'nın çok süper bir yer olması3
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- ismet gurbuz'u tek yumrukla bayıltmak9
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin7
- 29 temmuz 2026 gornik zarbze fenerbahçe maçı5
- sözlük uygulamasında gizli hesapların görünmesi5
- gelecek partisi4
- cherry tiggo4
- gürcistan2
- bülent ersoy2
- termosa bira koymak2
ne kadar bekleyeceğiz abi?. gelmeyeceğini bile bile daha ne kadar bekleyeceğiz, uykularımızdan, neşemizden çalacağız?.
ne kadar bekleyeceğiz kardeşim?. ölünce mi kavuşacağız huzura?, o zaman mı bizi, peşimizden gölge gibi takip eden sıkıntılarımızdan, dertlerimizden kurtulacağız.
ne kadar bekleyeceğiz ablacım?. her gece kaçan uykuların, ve buna sebep olan şahısı daha ne kadar bekleyeceğiz?
ne kadar bekleyeceğiz dayı?. mutlu olmak adına daha ne kadar umutla bekleyeceğiz, umutlanmak için ne kadar bekleyeceğiz?.
ne kadar bekleyeceğim be anne?. senin al yanaklarını, gül yüzünü, o öpülesi ellerini, yani seni mutlu etmek için ne kadar beklemek gerek anne?.
ne kadar bekleyeceğim baba?. acaba ilerde bayramlarda görürmüyüz huzuru ve neşeyi, o zamana kadar bekleyeyim mi baba?.
ne kadar bekleyeceğim lan ben?. bu koduğumun hayatında ömrümü yiyip tüketen şeye daha ne kadar katlanacağım?. bekle diyorlar, bekleme deseler beklemeyeceğim ama umut veriyorlar bekle diyerek. bekleyeceğim abi tamam ama nereye kadar bir zaman ver bana. deki şu tarihe kadar bekle, tamam eyvallah. ama yarın bile sağ çıkacağım belli olmayan şu hayatta daha ne kadar bekleyeceğim, bekleyeceğiz?.
ne kadar bekleyeceğiz kardeşim?. ölünce mi kavuşacağız huzura?, o zaman mı bizi, peşimizden gölge gibi takip eden sıkıntılarımızdan, dertlerimizden kurtulacağız.
ne kadar bekleyeceğiz ablacım?. her gece kaçan uykuların, ve buna sebep olan şahısı daha ne kadar bekleyeceğiz?
ne kadar bekleyeceğiz dayı?. mutlu olmak adına daha ne kadar umutla bekleyeceğiz, umutlanmak için ne kadar bekleyeceğiz?.
ne kadar bekleyeceğim be anne?. senin al yanaklarını, gül yüzünü, o öpülesi ellerini, yani seni mutlu etmek için ne kadar beklemek gerek anne?.
ne kadar bekleyeceğim baba?. acaba ilerde bayramlarda görürmüyüz huzuru ve neşeyi, o zamana kadar bekleyeyim mi baba?.
ne kadar bekleyeceğim lan ben?. bu koduğumun hayatında ömrümü yiyip tüketen şeye daha ne kadar katlanacağım?. bekle diyorlar, bekleme deseler beklemeyeceğim ama umut veriyorlar bekle diyerek. bekleyeceğim abi tamam ama nereye kadar bir zaman ver bana. deki şu tarihe kadar bekle, tamam eyvallah. ama yarın bile sağ çıkacağım belli olmayan şu hayatta daha ne kadar bekleyeceğim, bekleyeceğiz?.
bir eylem.
Yorar insanı, tüketir umudunuz varsa beklemek de ayrı güzeldir. bu süreç insanı üzer yeri gelir ağlatır yeri gelir hayal kırıklığına uğratır hayatınız bu süreçte iki kısma ayrılır. Onsuz günler ve güzel günler diye. Bazen de vazgeçme isteği gelir insanın içinden yeter der umudum kalmadı der işte o anlarda aklıma pink floyd'un hey you parçasındaki içler acısı dizeler aklıma gelir.
"Hiç bir zaman umut olmadığını söyleme bana, birlikte ayaktayız ayrılırsak yığılırız."
"Hiç bir zaman umut olmadığını söyleme bana, birlikte ayaktayız ayrılırsak yığılırız."
en zoru da gelmeyeceğini bile bile beklemek.
(img:#1342529)
eğer ucunda mutluluk varsa her şeye rağmen değerdir. sabırla, özlemle, sevgiyle beklemek...
''Evet çok bekledim, kaç kere hazan,
Dinç atlar koşturdu boş ufuklardan
Yeleler alevli, ağız köpüklü,
Bulutlar bir kanlı hiddetle yüklü
Geçtikçe batıya doğru önümden
Zâlim ümitlerle ürperirdim ben,
Duyardım her an uzlette bir yeni
Âlemin yıkılıp devrildiğini
Çılgın mahşerinde ses ve renklerin...
Benden sor sırrını mesafelerin
Benden sor ve benden dinle akşamı...
Rabbim, bu sonsuzluk ve onun tadı...''
''Evet çok bekledim, kaç kere hazan,
Dinç atlar koşturdu boş ufuklardan
Yeleler alevli, ağız köpüklü,
Bulutlar bir kanlı hiddetle yüklü
Geçtikçe batıya doğru önümden
Zâlim ümitlerle ürperirdim ben,
Duyardım her an uzlette bir yeni
Âlemin yıkılıp devrildiğini
Çılgın mahşerinde ses ve renklerin...
Benden sor sırrını mesafelerin
Benden sor ve benden dinle akşamı...
Rabbim, bu sonsuzluk ve onun tadı...''
1 kaç senedir yaptığım eylem. Hep bir şeyleri bekledim yoktan yere ama bu kez beklediğin şeyin gerçekleşeceğini bildiğin için farlı bir umut kaplıyor içini insanın. Gel deniz gözlüm gel.. ben seni yıllardır bekliyorum.
2009 Eylül ayında bıraktığım eylemdir. Hiçkimseden hiçbir şey beklemiyorum. Azrail'i bile beklemiyorum.
Beklemek üzerine felsefe kitabıydık
Her şeyi bekliyoruz diyorduk
Hayattan ne beklediğimizi soranlara
Her şeyi bekliyoruz diyorduk
Hayattan ne beklediğimizi soranlara
"Beklemek, şimdi hiç duymayan birine Dünyanın en güzel şarkısını söylemek kadar anlamsız."
Yine ne güzel anlatmış cem Adrian.
Yine ne güzel anlatmış cem Adrian.
sonu gelmeyen eylem.
doğum günün kutlu olsun o zaman birini bekleme biri seni beklesin.
Bir de hiçbir zaman gelmeyecek olanı beklemek var. zordur. Canınız yana yana tükenir gidersiniz.
Cem adrian bana ne yaptın şarkısında bunun tanımını en net biçimde özetlemiştir.
sabretmeyi, ders almayı, sessiz kalmayı, ıssız kalmayı, boş duvarlara odaklanmayı öğretir. yavaş yavaş bitersiniz tıpkı küllükte yalnız başına yanan sigara gibi. ağır, acılı ve sessiz. durakta otobüs beklerken yakılan son dal sigara gibi... ama bunda yakılan sigaraların haddi hesabı yoktur. çünkü asla gelmeyecektir ve o son dal asla bitmeyecektir.
Sabırlı insanin hobisidir.
Sadece zaman kaybidir.
Hayatımın %91'i.
Yiyin diye de kusuratlı salladım. Akıllı adamım vesselam.
Yiyin diye de kusuratlı salladım. Akıllı adamım vesselam.
bir şiirde geçer.
bahar şarkılarını söylerken karanlığa,
çalan her kapıya 'sensin' diye koşmalıydım.
bahar şarkılarını söylerken karanlığa,
çalan her kapıya 'sensin' diye koşmalıydım.
aslında tek yaptığımız. vademiz dolana, sonumuz gelene kadar bekliyoruz işte. yaptığımız her şey bu kapsamda olup, oyalanmaktan ileri gidemez.
En yavas intihar seklidir.
Boşunadır.
dünyanın en zor işi. kapıdan çıkacak doktorun ağzından dökülecek durumu daha iyi cümlesini duyana kadar ömürden ömür gider be. allah bekleyenlere yardım etsin.
BekIemek cehennemdir.
-WiIIiam Shakespeare
-WiIIiam Shakespeare
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar