bugün

ankara'nin bazi semtleri ve bazi ic anadolu semtlerinde, kamyonu deviren* er kisinin ustunden yorgani cekince burna gelen kokuya verilen isimdir.

tabi niye mis gibim bahar kokusu ile bildigin o kokuyu* nasil benzetirler, insan sasar.
"bahar geldi!" cümlesini kurabilmek için en iyi neden. bir kere tomurcuklar yeşerip bu koku çıktıysa artık bahar gelmiştir.
(bkz: havada aşk kokusu var)

edit:abdala malum olurmuş.*
nedense genelde bildigimiz duz sperm kokusu aldigim, mide bulandiran koku. bir de reklamlarda duygudum bahar ferahligi mottosunu bunyemdeki etkisini varin siz dusunun.*
insanı ferahlatan, içinde belirsiz bir mutluluk ve rahatlığa neden olan anlatılmaz bir durumdur. (bkz: baharı herkes sever)
toprak kokusuyla çiçek kokusunun birbirine karışarak, ılık ılık esen rüzgara eşlik etmesidir. muhteşemdir. bu memleketin en güzel mevsimidir.

(bkz: mersin)
akşamleyin saat 19:00 ile 19:30 saatleri arasında, gündüzün gecelerden iyiden iyiye uzamasıyla oluşan koku. buna bayılıyorum işte. bütün mayıs neredeyse böyle oluyor. yapışık terleten sıcak değil, üşüten rüzgar değil. çam kokuları ve yavaş yavaş dışarıda cıvıldaşan sesler. keşke 12 ay böyle mevsim olsa.
Çimen akasya leylak ve bazi çiçek kokulari.

Ihlamur ve gül kokusu gelince yaz gelmis demektir.
Dışarı bir çıkıyorum her yerde çiçek ve ot kokuları çaldıracak gibi oluyorum. Kuzu olup zıplayasım geliyor.
© copyright 2005 - 2026