bugün

/635
Bu kızıl ötesi, yaralı müzesi.
Aşk sevip sevilmemek, gidip görememek, acılar ortasında ağlayamamak. ihtiyacı olduğunda kanlı ellerinle koşmak, alnına bir buse konduramamaktır aşk.
Aşk kandırıldığında severken öldüren, gerçek olduğunda ise ölürken sevdirendir.
Aşkı sıkı sıkı sararsan can olur, sevdiğin ise canan.

Allah sizi benim gibi başkasına benzetilenlerin yanına getirmesin.
--spoiler--
Ah aşk!
Bir topluluğun fotoğraf çekildikten sonra
Dağıldığı
An.
--spoiler--

Demiş ve bitirmiş olayı sayın yazar, şair, senarist, yönetmen abi.
varlığına inanmadığım kelime.
bazen iki kelimelik bir cümlede gizli özne olmaktır!
m.üst.
Aşk birine seni mahvetme yetkisini verip bunu kullanmayacagi hususunda ona itimat etmektir.
Kimseye boyun eğmeyip bir kişiye köle olmak.
intihar etmektir.
Aşk neydi ? Aşk emekti.
insanların zaafıdır.Seni güçlü hissettirsede zayıflatır kırgınlaştırır.Karşılık bulursa sevgiye bulmazsa nefrete dönüşebilir.
görsel
Acı çekmektedir.
aşk kelimesinin bir diğer anlamı sarmaşık-imiş, aynı zamanda arapça aşeka'dan türemiş bir kelime. kelimenin türünü siktir edecek olursak eğer, sarmaşık bir ağaca tutunur, güneşe olan sevdasından mı yoksa ağaca sevdasından mıdır bilinmez, sımsıkı sararmış ağacı, ağaç bu durumdan memnun olurmuş, sımsıkı sarınılmaktan, üşememekten. lakin sonra daha sıkı sarmalandıkça filiz verecek yer bulamaz da ölüverirmiş sarmaşığın içinde. Ağaç çürüyüp gidermiş de içi boş bir huni şeklinde kalırmış sarmaşık. Bu yüzden midir sanki tüm aşklar biraz hüzünlü olmak zorundaymış gibi. eh, ben beni olduğum yere mıhlayan sarmaşığa da küsecek kadar çaresizim şimdi.
(bkz: zıkkım)
görsel
insan olmaktır.
Bu soru ademden beri sorulur cevabını bilen varsa da söyleyemez.
hastalıklı bir duygu olabilmektedir bazen. sırf acısını yaşamak için platonik aşık edebilirsiniz kendinizi. bunun sebebi de muhtemelen aşkın kendisinden daha kuvvetli duygu yoğunluğunun içinizde bir yerlerde kavrulması olabilir. en nihayetinde kavuşursan meşk kavuşamassan aşk olur diye boşuna dememişler.
ayak altına alınan ancak bir insanın hissedebileceği en derin duygudur.

en güzel girizgah cümlesiyle girmek istiyorum; sayın amına koyduğum! evet, sana, sana, sana, hepinize! sevgili sözlük yazarları, el öpme ayağına elini çeneme toslatıp çakallık yaptığım büyüklerim, bıngıldağını sevdiğim küçüklerim, zekası yetersiz kardeşlerim!

şimdi sığ sığ adamlar çıkıyor, yok üç ay önce ona aşıktım, yok bir yıl önce buna aşıktım, şimdi şöyle aşığım, şu kadar zaman şuna aşıktım; bir ton zırva. aşk sizin iki oda bir salon kalplerinizde hissettiğiniz; bencilliğiniz, egonuz ve arzularınızla yoğurduğunuz, o tek odalık beyninizde üç harf, tek heceden oluşan bir duygu değildir.

daha derin şeyler vardır ya hayatta; hani ikiyken bir olmak gibi. onun içi sıkılsa sizin canınızın yanması, bir anlık gülümsemesinin içinizin en karanlık yerlerini aydınlatması gibi. dost olmak, yol arkadaşı olmak; onsuzluğun sadece onsuzluk olmadığı, adeta canınızdan bir parçanın kopması gibi.

bu insanın başına öyle kolay kolay gelebilecek bir hadise değildir, öyle köklü bir duygudur ki içinizde yer ettiğinde siz artık siz olamazsınız. değişirsiniz, iyileşirsiniz, arınırsınız; ait olursunuz.

olmadı mı yine sığ kardeşim? boşver sen ko götüne.
tombul tombalak her anlamda götüme benzeyen bir kız, ferhat'ın şirin'i sevdiği gibi sevildiğinde ancak inanabileceğim şeydir..
çok avam, çok aşağılık bir kelimedir..
din insanlık için ne ise aşk da o'dur..
Acıyı hissetmektir.
Önce sevgiyi hissedersin.
Sonra sorgulamadan o muhteşem sevgi yumağındaki kusurlara odaklanırsın.
Bi kusur buldun mu tamamdır sormaya bile gerek yok. Sonuçta amacımız üzüm yemek değil bağcı dövmek. Acı çek, sevgilinle tartış onu bunu yap adı aşk olsun. Bunun adı aşksa yokluğu huzur veren şey demektir

Edit: Kusursuz insan yoktur. Ve aşk bir yarış değildir.
fotoğrafı.
görsel
Dedi ki:
Aşk ile Merhamet ayrılmaz bir Bütündür.
Kadınlar özgür olsa...
Hangi çılgın Aşk olmadan Çocuk yapar?...dedi bilge adam...sus ve içini dinle.
Susayınca su içen gibi saçma sapan, anlamsız entrylerden sonra bir bakıyorsunuz küçücük bir başlık.
Aşk yazıyor üç harfle.
Evet üç harfli olup kalp denen kutuyu ağzına kadar dolduran biyolojinin gelmişini geçmişini öttürten, piskolojiyi araştırtan, piskolojiyi bozan oluşumdur. Üç harfli olması yalnızca yanıltıcıdır.
ayrılığında içinde olduğudur.

http://www.sozcu.com.tr/h...-asklari/25?_szc_galeri=1
Aşk; bize geç kalmış ve geç de olsa anladım ki aşkın aslı enkazmış...
icat edenin anasını saygı ile andığım,boktan şey.
© copyright 2005 - 2026