bugün

aşk

ayak altına alınan ancak bir insanın hissedebileceği en derin duygudur.

en güzel girizgah cümlesiyle girmek istiyorum; sayın amına koyduğum! evet, sana, sana, sana, hepinize! sevgili sözlük yazarları, el öpme ayağına elini çeneme toslatıp çakallık yaptığım büyüklerim, bıngıldağını sevdiğim küçüklerim, zekası yetersiz kardeşlerim!

şimdi sığ sığ adamlar çıkıyor, yok üç ay önce ona aşıktım, yok bir yıl önce buna aşıktım, şimdi şöyle aşığım, şu kadar zaman şuna aşıktım; bir ton zırva. aşk sizin iki oda bir salon kalplerinizde hissettiğiniz; bencilliğiniz, egonuz ve arzularınızla yoğurduğunuz, o tek odalık beyninizde üç harf, tek heceden oluşan bir duygu değildir.

daha derin şeyler vardır ya hayatta; hani ikiyken bir olmak gibi. onun içi sıkılsa sizin canınızın yanması, bir anlık gülümsemesinin içinizin en karanlık yerlerini aydınlatması gibi. dost olmak, yol arkadaşı olmak; onsuzluğun sadece onsuzluk olmadığı, adeta canınızdan bir parçanın kopması gibi.

bu insanın başına öyle kolay kolay gelebilecek bir hadise değildir, öyle köklü bir duygudur ki içinizde yer ettiğinde siz artık siz olamazsınız. değişirsiniz, iyileşirsiniz, arınırsınız; ait olursunuz.

olmadı mı yine sığ kardeşim? boşver sen ko götüne.
© copyright 2005 - 2026